En Sıcak Konular

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

27 Haziran 2012 12:16 tsi
Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre işte yağış beklenen iller...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz kıyıları ile Orta Karadeniz, Çankırı ve Ankara'nın kuzey ilçelerinde kuvvetli yağış uyarısı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bugün sabah ve öğle saatlerinde Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağışlara dikkat çekilerek, "Sabah ve öğle saatlerinde Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz kıyılarında (Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Zonguldak, Düzce, Bartın, Sinop, İnebolu ile İstanbul’un kuzey ve doğusunda Sarıyer, Kilyos, Boğaz hattı, Şile, Beykoz, Maltepe, Kartal, Pendik, Ümraniye, Sultabeyli, Çekmeköy, Tuzla ve Ataşehir ilçelerinde) görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir." denildi.

Akşam ve gece saatlerinde, Orta Karadeniz ile Çankırı ve Ankara'nın kuzey ilçelerinde kuvvetli yağışlara dikkat çekilen açıklamada ise "Bu akşam ve gece saatlerinde Çankırı, Sinop, Samsun, Amasya, Ordu, Çorum ve Ankara'nın kuzey ilçelerinde görülecek sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir." denildi. Kuvvetli yağışların ani sel ve yıldırıma neden olabileceğine dikkat çekilen açıklamada dikkatli olunması istendi.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusunun yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah ve öğle saatlerinde İstanbul'un kuzey ve doğusu ile Yalova, Bursa, Bilecik, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, kuzey ve iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kıyılarında kuzey ve kuzeybatılı yönlerden kuvvetlice, Güney Ege kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına (40-60 Km/S) şeklinde esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, sabah ilk saatlerde Konya, öğle saatlerinden sonra Çankırı ile Ankara ve Eskişehir'in kuzey kesimlerinin, akşam saatlerinden itibaren Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale,Kırşehir ve Yozgat çevrelerinin yerel olmak üzere kısa süreli gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam ve gece saatlerinde Çankırı ve Ankara'nın kuzey çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Düzce ve Zonguldak, akşam saatlerinde Sinop ve İnebolu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Artvin çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam ve gece saatlerinde Samsun, Çorum, Amasya ve Ordu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı, doğusu çok bulutlu, Kars, Ardahan, Erzurum, Ağrı, Van, Iğdır, Bingöl, Bitlis, Muş ve Hakkari çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bu haber 607 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,108 µs