En Sıcak Konular

Yabancı sayısı 6+1 oldu

8 Temmuz 2007 12:25 tsi
Kulüplerin 'Yabancı sayısı serbest olsun' önerisine federasyon sıcak bakmadı ve bir dönem uygulanan 'artı 1' kuralına geri dönüldü. Buna göre maç kadrolarında takımlar yedi yabancıya yer verebilecek ancak altısı aynı anda oynayabilecek

Yabancı sayısındaki belirsizlik sona erdi ve Futbol Federasyonu yeni sezonda kulüplerin yedi yabancıyı maç kadrosuna alabileceğini açıkladı. Lakin bu yedi yabancının aynı anda oynaması mümkün olmayacak çünkü geçmiş yıllarda uygulanan 'artı 1' kuralı devrede olacak. Futbol Federasyonu Başkanvekili Affan Keçeci'nin sözleri kuralı net bir şekilde anlatıyor: "Altı yabancı sahada yer alacak, diğer yabancı ise 18 kişilik listede yer alacak. Herhangi bir şekilde yedek kulübesinde bulunan yabancının oyuna girmesi halinde bir başka yabancının oyundan alınması gerekecek."
Kulüpler Birliği'nin yabancı sayısı 'serbest kalsın' önerisine rağmen federasyonun böyle bir karar alması yeni bir 'savaş'ın habercisi gibi.
Özellikle 'yabancılaşma'nın ısrarlı savunucusu Fenerbahçe, karardan memnun kalmadı. Halihazırda sekiz yabancısı olan Kanarya, yeni bir transfer için Deivid'in gönderebilir.


Fenerbahçe '5+1'i bozmuştu
'Artı 1'li uygulamaların geçmişte kulüplere hiçbir katkı sağlayamadığını vurgulamak lazım. İlk olarak 1996-97 sezonunda uygulanan '4+1' kuralı o dönemki Fenerbahçe Başkanı Ali Şen'le federasyonun arasına karakedi sokmuştu. O dönemin önemli yıldız futbolcularından Bulgar Emil Kostadinov'un kısıtlamadan dolayı gösterdiği performans, 2007-2008 sezonunda yedekte bekleyecek yabancılar için önemli bir ipucu.
'Artı 1'li uygulamanın en unutulmayacak anısı ise 16 Eylül 2000 tarihinde İnönü Stadı'nda yaşanmıştı. Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde konuk ekibin teknik direktörü Mustafa Denizli, dört yabancısı sahadayken Haim Revivo ve Milan Rapajiç'i de oyuna dahil etmiş ve '5+1' kuralını bozmuştu. Türk futboluna birçok ilki yaşatan tecrübeli teknik adam ve teknik ekibi (Oğuz Çetin o dönem Denizli'nin yardımcısıydı) tarihe damgasını vurmuştu.

Bağış'ın adı yaşatılacak
Bu arada 5,5 saat süren yönetim kurulu toplantısı sonrasında, Keçeci bazı yeni kararları da açıkladı. Buna göre Turkcell Süper Lig takımlarının, 18 kişilik maç kadrolarında, kulübüne tescil edildiği tarihten en az iki yıl süre geçmiş, 01.01.1985 ve daha sonra doğmuş bir oyuncu bulundurmaları zorunlu kılındı. Yönetim kurulu ayrıca 'Sevgi Çocukları' projesi kapsamında Siirt Yetiştirme Yurt ve Yuvası bünyesinde yaptırdığı sahaya da birkaç gün önce vefat eden Nüzhet Kiper Bağış adının verilmesi kararlaştırdı.

 



Bu haber 321 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,415 µs