En Sıcak Konular

Baykal'dan Petkim ihalesini iptal etme vaadi

8 Temmuz 2007 11:33 tsi
Baykal'dan Petkim ihalesini iptal etme vaadi  
CHP, Güneydoğu'daki ilk mitingini Adıyaman'da yaptı. Konuşmasında birlik beraberlik vurgusu yapan Deniz Baykal, terör konusunda "Hükümet gerekli dikkat içinde değil." eleştirisiyle yetindi ve ilk kez şehitler konusuna değinmedi.

İktidara geldiklerinde Petkim satışına el koyacaklarını belirten Baykal, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 27 Nisan'daki Genelkurmay muhtırası sonrasında Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a yönelik sitemine de ilginç bir eleştiriyle karşılık verdi: "Paşam, Borsa düşüyor, demeden önce 'çiftçi ırgat oluyor, buna çare bulmamız lazım' demesi gerekir."

22 Temmuz seçimleri öncesinde 30 ayrı ilde konuşacak olan Baykal, milletvekilinin bulunmadığı Adıyaman'daki mitingde halka seslendi. Emniyet Meydanı'nda kalabalığa seslenen Baykal, Adıyaman'a uzun süre sonra hasret gidermek için geldiğini kaydetti ve ilin sorunlarına değindi. Tütün çiftçisinin durumuna ve ilde duble yol yapılmamasına dikkat çeken Baykal, iktidara geldiklerinde GAP'ı da bitireceklerini söyledi. Hükümeti Menderes'in, Demirel'in ve Özal'ın yaptıklarını satmakla suçlayan Deniz Baykal, Petkim ihalesine de değindi. Baykal, "Petkim'i satan belli; ama kimin aldığı belli değil. Seçime 15 gün kala aceleleri var, 'bu işi bağlayalım' diye sattılar. Seçimden sonra kurulacak CHP hükümeti bu satışa el koyacaktır." diye konuştu. Genelkurmay'ın 27 Nisan'da yayınladığı muhtıraya ilişkin Başbakan Erdoğan'ın Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'a yönelik "Paşam, Borsa 12 puan düştü" sitemine karşılık veren CHP lideri, "Genelkurmay Başkanı'na 'aman, Borsa'yı düşünelim batıyor!' demiş. Borsadaki tüm paranın yüzde 85'i 3 bin 500 kişinin elinde. Bunun da bin 500'den fazlası yabancı. 'Paşam Borsa düşüyor' demeden önce, 'Adıyaman'da tütün ekemeyen çiftçi ırgat oluyor, buna çare bulmamız lazım' demesi gerekir" diye konuştu.

zaman



Bu haber 185 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,686 µs