En Sıcak Konular

Meclis olağanüstü toplanacak mı?

8 Temmuz 2007 11:17 tsi
Meclis olağanüstü toplanacak mı? 

Bakan Şahin, 15 yıldır böbrek rahatsızlığı yaşayan eşini anlattı, organ bağışı çağrısı yaptı. Anayasa değişiklik paketinin 45 günde referanduma götürülmesiyle ilgili yasa değişikliğinin, geri gönderilme gerekçesini anlayamadığını söyleyen Şahin ne mesaj v

Şahin, referandum süresi için 'Meclis toplanabilir' mesajı ve Baykal'a gözdağı verdi. 

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Türkiye'de geçmişe nispeten organ bağışı oranında bir artış olduğunu ama bunun yeterli saymanın mümkün olmadığını belirterek, organ bağışı çağrısında bulundu.

AK Parti Antalya birinci sıra milletvekili adayı Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, kentte kiraladığı evinde açıklamalarda bulundu. Şahin, artık Antalya ile organik bir bağı olduğunu söyledi. Şahin, seçimlerin ardından da her hafta sonunu Antalya'da geçireceğini dile getirdi.

Eşine böbrek nakledilmesi ve tedavinin ardından enfeksiyon riski bulunması nedeniyle ailesinin Antalya'ya gelemediğini anlatan Şahin, haftada bir gün eşini görmek için Ankara'ya gittiğini vurguladı.

Eşinin 15 yıl böbrek rahatsızlığı yaşadığını hatırlatan Şahin, bu zorlu yılları şöyle anlattı:

''İlk yıllar haftada 3 gün diyaliz makinesine giriyordu. Diyaliz makinesi çok yıpratıyor, ertesi gün de kendine gelemiyordu. Daha sonra evde 6 saatte bir diyaliz yapan karıniçi sistemle tedavi oldu. 9 yıl onunla hayatını devam ettirdi. Daha önceleri birkaç yakınımız böbrek vermek istedi ama doku testleri tutmadı. Ukrayna uyruklu 36 yaşında bir bayan Konya yakınlarında trafik kazası geçirmiş, ailesi de organlarını bağışlamış. Başkent Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Haberal hocamız bir gece aniden çağırdı. Sabaha karşı nakil yapıldı. Bazı zorluklar oldu ama şu anda böbrek çalışıyor. Eşimin bir yıl önce de kalp kapakçığı değişmişti. Onu uzak da olsa takip ediyorum. Haftada bir gün Ankara'ya gidiyorum.''

Türkiye'de ihtiyaç olmasına rağmen organ bağışının yaygın olmadığını belirten Şahin, ''Böyle bir kültür bizde oluşmadı. Birçok nedenle insanlar organ bağışında bulunmaktan çekinebilirler. Bunların başında dinsel nedenler gelebilir, ama Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu 'Bunda hiçbir dini sakınca yoktur, ben de tavsiye ediyorum' demişti'' dedi.

Vatandaşlara organ bağışında bulunmaları için çağrıda bulunan Şahin, ''Belki geçmişe nispeten organ bağışı oranında bir artış olmuş, ama bunu kafi saymak mümkün değil'' diye konuştu.

Antalya'daki sıcak havanın herkes gibi kendisini de etkilediğini belirten Şahin, esnaf ziyaretlerini gölgede yapmaya gayret ettiğini söyledi.

Henüz denize ve havuza giremediğini belirten Şahin, Antalya'dan aday olmasına ailesinin nasıl tepki gösterdiği şeklindeki soruya, ''Bizim millet olarak yeniliklere hemen razı olan yönümüz yok. Önce tepki gösterip 'Bu da nereden çıktı?' deriz. Ama sonra alışırız'' dedi.

Milletvekili genel seçimlerinin yaklaştığını hatırlatan Şahin, seçimden birinci parti olarak çıkacaklarını savundu. Şahin, ''3 Kasım 2002'de aldığımız oy oranından daha yüksek oy alacağımıza inanıyorum. Burada da birinci parti olacağız. Deniz Baykal da var karşımızda, ama Antalya'da ipi önde göğüsleyeceğiz'' dedi.

AK Parti'nin geçen 4,5 yılda Türkiye'nin sorunlarını ortaya koyduğunu dile getiren Şahin, bunların bir kısmına çözüm bulduklarını, bir kısmının da çözüleceğini söyledi.

Şahin, ''Türkiye'nin sorunlarını önüne katmış bir iktidar var. Ben vatandaş olsaydım pişmiş aşa su katmazdım, dönmekte olan tekere çomak sokmazdım. 'Madem ki işler başladı, bunlar hızlanarak devam etsin' diye düşünürdüm. Türkiye'nin geleceğine, istikrarına oy kullanırdım'' diye konuştu.

MECLİS 22 TEMMUZ ÖNCESİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANIR MI?

Cumhurbaşkanı'nı halkın seçmesi maddesini de içeren Anayasa değişiklik paketinin 45 günde referanduma götürülmesiyle ilgili yasa değişikliğinin, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından Meclis'e geri gönderilme gerekçesini anlayamadığını söyleyen Şahin, siyasi yasakların kaldırılmasına ilişkin referandumda da 120 günlük sürenin bir değişiklikle 40 güne indirildiğini anlattı. Şahin, referandum süresiyle ilgili şöyle konuştu:

''Parlamento seçimlere çok az bir zaman kala hemen olağanüstü toplantıya çağrılıp bir günde Cumhurbaşkanı'nın geri gönderdiği yasa değişikliğini aynen Meclis'te yasalaştırarak Cumhurbaşkanı'na gönderebilir mi? Bu dahi düşünülebilir. Ama seçimden sonra da bu mümkün. Çünkü biz iç tüzükte bir değişiklik yaptık. Bir dönemde yasalaşmayan kanun tasarı ve teklifleri komisyon benimserse hiç üzerinde tartışılmadan tekrar genel kurula inebiliyor. Seçimden sonra dahi referandum süresinin kısalması olasılığı mümkün.''

 
haber7



Bu haber 251 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,895 µs