En Sıcak Konular

Barış Akarsu'nun heykeli yapılacak

8 Temmuz 2007 11:02 tsi
Ünlü heykeltıraş Tankut Öktem, Muğla'nın Bodrum ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucu ölen ve Bartın'ın Amasra ilçesinde defnedilen şarkıcı Barış Akarsu'nun, gitarıyla tasvir edildiği 3 metrelik heykelini yapacak.

Şarkıcının ölümünden çok etkilenen Öktem, Akarsu'nun defnedilmesinin ardından Amasra Belediye Başkanı Ali Yıldırım'ı telefonla arayarak hiçbir karşılık beklemeden şarkıcının heykelini yapmak istediğini bildirdi.

Teklifi olumlu karşılayan Yıldırım, Belediye Meclisine heykelin uygun yere konuşlandırılması için teklif sunacağını söylemesi üzerine Öktem, çalışmalara kısa zamanda başlayarak bu yılın ağustos ayı sonuna kadar heykeli hazırlamayı planlıyor.

Öktem, yaptığı açıklamada, Akarsu'nun ölümüyle sevenlerinin büyük üzüntü yaşadığını, sanatçının yüzünün canlılığını ve duygusallığını her heykeltıraşın veremeyeceği düşüncesiyle heykelini yapmaya karar verdiğini söyledi.

Sanatçının sanatçıya destek olması gerektiği fikrinden hareketle hiçbir karşılık beklemeden heykeli hazırlayacağını anlatan Öktem, şöyle konuştu:

“Akarsu'nun çok farklı bir yüz ifadesi var. O ifadeyi ön planda tutan heykel yapacağım. Tamamen duygusal reaksiyonla bu çalışmaya yöneldim. Yurtseverliğinin yanı sıra insan, hayvan ve tabiat sevgisiyle örnek sanatçı olan Akarsu'nun heykelini yapmaya karar verdim. Sanatçının saçlarını yanına savurduğu, elinde gitarı olan fotoğrafının benzeri eser oluşturmak istiyorum. Sanatçılar zamanla unutulabiliyor. Ancak böyle kalıcı eserlerle onların yüzyıllar boyu yaşamasına katkı sağlanıyor. Bu heykeli yapmaya karar verirken dürüst, doğru ve iyi şeyleri hisseden sanatçıların ödüllendirilmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması düşüncesi etkili oldu. Dürüstlük ve sevginin heykelini yapıyorum. Bu tüm sanatçılara örnek olamalıdır.”

HEYKEL KÜLTÜR PARKA KONULACAK

Belediye Başkanı Yıldırım da Öktem'in Akarsu'nun heykelini yapma fikrinden çok etkilendiklerini belirterek, şöyle dedi:

“Belediye Meclisi olarak gerekli kararı alacağız. ilçe merkezindeki Kültür Parka, heykeli konuşlandırmak istiyoruz. Öktem ile bölgemizde incelemelerde bulunarak yeri tespit edeceğiz. Bölge halkı heykelin yapılmasına çok sevinecektir. Her yıl binlerce insan Akarsu'nun mezarını ziyarete ve heykelini görmeye gelecektir. Öktem'e elimizden gelen desteği vereceğiz, duyarlılığının da herkese örnek olmasını diliyorum.”


hürriyet



Bu haber 428 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,643 µs