En Sıcak Konular

Tekin ile Arslan'ın ilginç bağlantısı

8 Temmuz 2007 10:36 tsi
Tekin ile Arslan'ın ilginç bağlantısı 

Yüzbaşı Muzaffer Tekin ile Kuvayı Milliye Derneği Başkanı Fikri Karadağ'ın sağ kolu Hüseyin Görüm'ün polisteki ifadeleri, çeteleşme olayını yeni bir boyuta taşıdı. İşte ayrıntılar...

Tekin, kendisini Danıştay cinayetinin arkasındaki isim olarak gösteren Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Derneği (VKGB) Başkanı Taner Ünal'ı VKGB tüzüğü ile vurdu. Eski yüzbaşı, tüzükte "gerektiğinde milis güçler kurulur" ifadesinin yer aldığını söyledi. Hüseyin Görüm ise Danıştay tetikçisi Alparslan Arslan'ın, Muzaffer Tekin'in ağabeyine ait şirketin avukatlığını yaptığını söyledi.

İstanbul Ümraniye'de, 12 Haziran 2007 tarihinde bir gecekonduya yapılan baskında 27 adet el bombası, TNT kalıpları ve fünyelerin ortaya çıkarılması, Türkiye'de çetelerin hangi boyutlarda örgütlendiğini de gözler önüne serdi. Söz konusu soruşturma kapsamında aralarında emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin'in de bulunduğu çok sayıda kişi tutuklandı. Tarihler 29 Haziran'ı gösterdiğinde bu kez Vatansever Kuvvetler Güç Birliği'ne yönelik gerçekleştirilen 'Girdap' operasyonu gündeme oturdu.

Dernek Başkanı Taner Ünal'la birlikte 14 kişi çeşitli suçlardan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklanan sanıkların verdikleri ifadeler, çetelerin nasıl çalıştığını da gün yüzüne çıkardı. İlk olarak Taner Ünal'ın 17 Mayıs 2006'da gerçekleştirilen ve Danıştay 2. Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'in yaşamını yitirdiği Danıştay saldırısıyla ilgili yaptığı açıklama gündemi sarstı. Taner Ünal, Danıştay saldırısının arkasında Muzaffer Tekin ve arkadaşlarının olduğunu; ancak eylemi gerçekleştiren Tekin ve arkadaşlarının olayı kendi üzerlerine yıkmak istediklerini öne sürmüştü.

Şimdi de Muzaffer Tekin ve Kuvayı Milliye Derneği Başkanı Fikri Karadağ'ın sağ kolu Hüseyin Görüm'ün Ankara Terörle Mücadele Şubesi'nde verdiği ifadeler ortaya çıktı. Muzaffer Tekin, verdiği ifadeyle kendisini Danıştay saldırısının arkasındaki isim olarak gösteren Taner Ünal'ı VKGB'nin tüzüğü ile vurdu. Söz konusu derneğin İstanbul'da yapılan kuruluş toplantısına katıldığını ve Hüseyin Görüm ile birlikte Taner Ünal'la burada tanıştığını anlatan Muzaffer Tekin, ifadesinde, "Alparslan Arslan'ı bu toplantıda gördüm.

Derneğin fahri genel başkanının emekli General Hasan Kundakçı olduğu söylendi." dedi. Toplantı sırasında emekli Kurmay Albay Fikri Karadağ'ın da bulunduğunu anlatan Tekin, VKGB Derneği'nin tüzüğünde 'gerektiğinde milis güçler kurulur' ibaresinin bulunduğunu söyledi. Tekin, "Tüzüğü inceledim. 'Gerektiğinde milis güçler kurulur' diye ibare vardı. Tedirgin oldum. Tüzüğün onanıp onanmadığını sordum. 'Onandı' dediler." diye anlattı.

Tekin: Paşamıza selam söyle

Taner Ünal'ın kendisinden yardım istemesi üzerine dernek için İstanbul Erol Çakır Öğretmenevi'nde bilgilendirme amaçlı bir toplantı düzenlediğini söyleyen Hüseyin Görüm ise polisteki ifadesinde, bu toplantıya katılanlar arasında çok sayıda emekli paşanın olduğunu söyledi. Toplantıya Alparslan Arslan'ın da katıldığını belirten Görüm, Muzaffer Tekin'in Ankara'da yapılan genel kurul toplantısında Taner Ünal'la sohbet ederken, "Hasan Kundakçı Paşa'mıza selam söyle. Biz de her zaman arkalarında destekçileriyiz." dediğini anlattı. Görüm ayrıca Arslan'ın, Muzaffer Tekin'in ağabeyine ait şirketin avukatlığını yaptığını da söyledi. Öte yandan, Danıştay saldırısı tetikçisi Alparslan Arslan'ın evinde yapılan aramada, derin devletin gizli anayasası olarak nitelenen Ergenekon'un 16 sayfalık iç tüzüğünün ele geçirildiği öğrenildi.

samanyoluhaber
 



Bu haber 280 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,607 µs