En Sıcak Konular

Bodrum'da oteller tahliye ediliyor

7 Temmuz 2007 22:10 tsi
Bodrum'da oteller tahliye ediliyor Bodrum ilçesi Kızılağaç mevkiinde çıkan yangının geniş bir alanda etkili olduğunu belirtiliyor. Yangın yerleşim yerlerini tehdit ederken, ekipler yoğun çaba harcıyor..

Muğla Orman Bölge Müdür Yardımcısı ve Yangın Harekat Daire Başkanı Mümtaz Kanat, Bodrum ilçesi Kızılağaç mevkiinde çıkan yangının geniş bir alanda etkili olduğunu belirterek, ''Maalesef yangını tamamen kontrol altına aldığımız bir bölge yok'' dedi.

Mümtaz Kanat, yaptığı açıklamada, alevlerin Kızılağaç mevkiinin kuzeydoğusundaki Çamlık köyüne ulaştığını ve ekiplerin tüm yoğunluğu buraya verdiklerini bildirdi. Rüzgarın şiddetini yitirmesiyle kısmi bir rahatlama yaşadıklarını anlatan Kanat, ''Ancak maalesef yangını tamamen kontrol altına aldığımız bir bölge yok. Ekiplerimiz, insanüstü bir gayretle yangına müdahale ediyor. Hiçbir arkadaşımız kesinlikle geri çekilmeyi düşünmüyor'' diye konuştu.

Saat 03.00'e dek çalışacaklarını vurgulayan Kanat, kısa bir dinlenmenin ardından, şafak sökmeden hem havadan, hem de karadan tüm güçleriyle yangına yeniden müdahale edeceklerini kaydederek, ''Çok büyük bir terslik olmazsa, yarın sabah yangını kontrol altına almış oluruz'' dedi.

OTELLER TAHLİYE EDİLİYOR

Bodrum'daki orman yangını nedeniyle Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum'un tahliye edilmekte olduğu bildirildi. Otel yönetimince yapılan yazılı açıklamada, yangının seyriyle ilgili mülki amirler, kriz masası ve jandarma yetkilileriyle sürekli irtibat halinde olunduğu belirtilerek, tedbir olarak misafir ve çalışanların güvenli bir noktaya sevk edilmesi için tahliye kararı alındığı kaydedildi.

Misafir ve çalışanların güvenliği için gerekli her türlü önlemin alındığı vurgulanan açıklamada, acil durum prosedürleri doğrultusunda tahliye işleminin gerçekleştirildiği bildirildi.

İKİ UÇAK HAVADAN DESTEK VERİYOR

Bodrum'daki orman yangınının, tahliye edilen Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum'a ulaşmaması için 2 amfibik uçak, söndürme çalışmalarına katıldı. Yangının seyriyle ilgili mülki amirler, kriz masası ve jandarma yetkililerinin, ''acil durum'' prosedürleri doğrultusunda tahliye ettiği Yalıçiftlik beldesi yakınlarındaki otelde kalan turistler ile personel, otobüslerle götürülerek çevredeki çeşitli otellere yerleştirildi.

Tahliye sırasında otel personeli, turistlerin eşyalarını büyük bir özenle taşırken, herhangi bir panik ve heyecanın yaşanmadığı gözlendi. Bu arada kimi otel görevlilerinin, içerideki önemli evrakları koliler ve poşetler içinde dışarıya çıkardı. Yetkililer, tahliye sırasında her türlü güvenlik önleminin alındığını vurgulayarak, işlemlerin başarıyla gerçekleştirildiğini kaydettiler. Öte yandan yangının otele ulaşmaması için 2 amfibik uçak, söndürme çalışmalarına katıldı. Havanın kararmasının ardından uçaklar bölgeden ayrılırken, bölgeye gönderilen çok sayıda arazöz ve orman işçisi çalışmalara destek verdi. Kimi televizyon kanalları, yangınla ilgili gelişmeleri otel önündeki canlı yayınlarıyla izleyicilerine aktarıyor.

akşam



Bu haber 300 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,033 µs