En Sıcak Konular

İyibilgi'nin haberi Genelkurmay'a site değiştirtti!

7 Temmuz 2007 21:08 tsi
İyibilgi'nin haberi Genelkurmay'a site değiştirtti! Türkiye'ye ilk kez iyibilgi'nin özel haberi ile duyurulan Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök'ün Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki özgeçmişi ile ilgili "fark" önce değiştirildi sonra "bakıma" alındı!

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde bulunan komutan özgeçmişlerine tek tip standart getirdi. Bu çerçevede Genelkurmay eski Başkanı Org. Hilmi Özkök’ün özgeçmişinde yer alan ve tartışma yaratan “Başbakan’a karşı sorumludur” ifadesi çıkarıldı...

Son iki aydır yenileme çalışmaları yapılan Genelkurmay Başkanlığı’nın www.tsk.mil.tr adresli web sitesine her gün yeni bilgiler ilave edilirken, dikkat çekmeyen bir değişiklik eski Genelkurmay Başkanlarının özgeçmişlerinde yapıldı. Komutanların özgeçmişleri için tek tip format hazırlandı.

Web sayfası yenilenmeden önce, komutanların yıllar öncesinde hazırlanan özgeçmişleri yayınlanıyor ve özgeçmişlen genellikle doğum yeni ve yılına dair bilgilerle başlıyordu. Yeni formatta ise özgeçmişler komutanların TSK’nın kaçıncı Genelkurmay Başkanı olduğuna ilişkin bilgi verilerek başlıyor. Tek tip özgeçmiş uygulamasının sonucu olarak, emekli Orgeneral Özkök’ün özgeçmişindeki tartışma konusu ifade de çıkartıldı. Özkök’ün emekliye ayrılmış olmasına karşın özgeçmişinde “Başbakan’a karşı sorumludur” ifadesinin yer alması “anlamsız” bulunuyordu.

Tartışılan özgeçmiş

Emekli Orgeneral Özkök’ün tartışma konusu olan özgeçmişi şöyle başlıyordu: “Orgeneral Hilmi Özkök, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 24’ncü Genelkurmay Başkanıdır. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na göre, Başbakan’a karşı sorumlu olan Orgeneral Özkök, barış zamanında Türk Silahlı Kuvvetleri komutanı, savaş zamanında ise Cumhurbaşkanını temsilen, Türk Silahlı Kuvvetleri başkomutanı olarak görev yapar. Orgeneral Özkök, 1940 yılında Manisa ilinin Turgutlu ilçesinde doğmuştur...”

Yapılan düzenlemenin ardından Özkök’ün özgeçmişi web sayfasında şu şekilde yer alıyor:

“Türk Silahlı Kuvvetlerinin 24’üncü Genelkurmay Başkanı olan Orgeneral Hilmi Özkök, 1940 yılında Manisa/Turgutlu’da doğmuş, 1959 yılında Kara Harp Okulundan, 1961 yılında Topçu Okulundan mezun olmuştur.”

Kendisi hazırlamıştı

Özkök, sözkonusu özgeçmişin sonradan değil, kendi Genelkurmay Başkanlığı döneminde hazırlanarak web sayfasına konduğunu açıklamış ve “Genelkurmay’ı ziyaret eden yabancılar için İngilizce bir özgeçmiş metni hazırlamıştık. Bu metni olduğu gibi çevirip siteye koymuşlar. Kimin koyduğunu bilmiyorum. Ama bunun hiç önemi yok. Neticede benim görev zamanımda ve benimle çalışan arkadaşlarım tarafından kondu” demişti. 

Son dakika: Sitedeki değişimin medya tarafından farkedilmesi sonrasında Genelkurmay sitesinin Genelkurmay Başkanları ile ilgili sayfası 'Site güncelleme çalışması devam etmektedir'  ibaresi konularak duyurular kaldırıldı.
cafesiyaset



Bu haber 667 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,045 µs