En Sıcak Konular

Yargının içine sızan çete

21 Haziran 2012 15:38 tsi
İstanbul'da önceki gün yapılan operasyonda şüpheliler arasında savcı, avukat ve işadamları da var....

Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile önceki gün yapılan operasyonda gözaltına alınan 22 isim arasında suç örgütü lideri olmakla suçlanan Buca eski cezaevi müdürü Hakkı S.'nin dün 15:30'da başlayan sorgusu bu sabah 06.00'ya kadar sürdü. Danıştay bağlantıları üzerinde durulan Hakkı S.'ye 96 sayfalık soru yöneltildiği öğrenildi. Şüpheli isimler arasında, savcı, avukat ve hayali ihracat operasyonları ile adları gündeme gelen isimler bulunuyor.

HSYK'nın yaz kararnamesi ile Büyükçekmece Savcılığı'ndan Edirne'ye tayini çıkan Savcı Mustafa Kemal Gül'ün 10 aya yakın sürdürdüğü soruşturmanın detaylarına ulaşıldı. Önceki gün 19 kişinin gözaltına alındığı operasyon kapsamında 44 kişinin ise ifadelerine başvuruldu. Şüphelilerin İstanbul Mali Şube'deki işlemleri bu sabaha doğru tamamlandı.

Sağlık kontrolleri yapılan şüphelilerin gün içinde Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edilmeleri bekleniyor.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan en kritik isim Buca eski cezaevi müdürü Hakkı S. Ankara'daki evinin önünde gözaltına alınan Hakkı S.'nin yanı sıra, gümrük kaçakçılığı ve hayali ihracat nedeni ile davaları bulunan Memduh A.'nın kardeşleri Fatih ve Oktay A., avukat Fatih Cenk C. İbrahim M. soruşturma kapsamında gözaltına alınan isimler arasında.

İKİ DE SAVCI BULUNUYOR

Soruşturma kapsamında iki savcının da adı yer alıyor. Söz konusu savcılardan biri, daha önce Çatalca'da görev yapan ancak bir süre önce görevden alınan savcı Atilla Ferit Ş., diğer isim ise Büyükçekmece Adliyesi'nde görevli Savcı Fethi Y.

Savcılık görevinden alındıktan sonra bir avukatlık bürosunda çalışmalarını yürüten Savcı Ferit Ş., kendisini gözaltına almak isteyen polislere savcılık kartını göstererek gözaltına alınamayacağını söyledi. Her iki savcı için Adalet Bakanlığı'ndan soruşturma izni talep edildi. Konu ile ilgili bakanlığın görevlendirdiği 8 müfettişin Büyükçekmece Adliyesi'ne geldikleri ifade edildi.

SORGUSU 15 SAAT SÜRDÜ

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve suç örgütü lideri olmakla suçlanan isim Buca eski cezaevi müdürü Hakkı S. Mali Şube'deki sorgusu 15 saate yakın süren, 96 sayfalık soru listesi yöneltilen Hakkı S.'ye, yüksek yargıdan çok sayıda isim ile yaptığı telefon konuşmaları soruldu.

Edinilen bilgilere göre Hakkı S., Ankara'daki bir otelde Danıştay'da görevli isimler ile çok sayıda görüşme yaptı. Görüşmelerin İstanbul'daki adresi olan Bağcılar'da bulunan oteldeki görüşmeler de kayıt altına alındı.

YAKALAMA KARARI KALDIRILDI

Soruşturmanın bir numaralı ismi Hakkı S. özellikle, kaçakçılık ve hayali ihracat dosyalarının görüldüğü Bakırköy 1 Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dosyalar ile ilgilendi. Gözaltına alınan isimlerden Memduh A. hakkındaki yakalama kararının da bu mahkemece kaldırıldı tespit edildi.

Kritik dosyaların görüldüğü Bakırköy 1 Ağır Ceza Mahkemesi'nin başkanının görev yeri değiştirilmiş, Mahkeme Başkanı Ferit Arslankurt Gebze Hâkimi olarak görevlendirilmişti.

TÜM FAALİYETLER BELGELENDİ

Hakkı S.'nın yönlendirmeleri ile faaliyet yürüten kişilerin bir dizi suça karıştıkları ifade ediliyor. Devam eden davalarda dosyalara müdahale edildi, dosya kapsamında tutuklanan kimi isimler para karşılığı serbest bırakıldı, Danıştay'a giden büyük çaplı şirket dosyalarının lehte kapanması için çalışma yürütüldü, faaliyetlerini daha rahat yürütmek için kimi savcı ve hâkimlerin görev yerleri değiştirildi.

Ancak 10 aya yakın bir süreden beri teknik ve fiziki takip altındaki kişilerin, gittikleri otellerdeki yaptıkları görüşmelerden, hepsi kayıt altına alındı.

Hürriyet



Bu haber 883 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,319 µs