En Sıcak Konular

Merkel'in silah sektörü desteği açıklandı

21 Haziran 2012 13:36 tsi
Merkel'in silah sektörü desteği açıklandı Merkel hükümetinin dış gezilerinde defalarca silah sektöründen temsilciler de işadamları heyetine katıldı, Sol Partinin konuyla ilgili Parlamento soru önergesine resmi cevap verilerek detaylar açıklandı.

Alman Federal Parlamentosunda Sol Parti tarafından koalisyon hükümetine yöneltilen silah sektöründen temsilcileri de dış seyahatlerinde birlikte götürmeleri hakkındaki soru önergesine resmi cevap verilerek detaylar açıklandı. Buna göre 2009 yılının Ekim ayından itibaren iktidara gelen Hristiyan Demokratlar Birliği CDU/CSU ile Hür Demokrat Parti FDP'den oluşan koalisyon hükümeti Başbakanı Angela Merkel ve bazı bakanlar en az 18 kez dış gezilerinde silah sanayiinden temsilcileri de işadamları heyetleriyle birlikte götürdüler.

Federal hükümet verdiği cevapta, iş çevrelerinden temsilcilerin dış seyahatlere katılmalarının 'alışılmış' bir uygulama olduğunu, zaman zaman silah sektöründen menecerlerin de buna iştirak ettiklerini bildirdi. Önceki hükümetlerde de ekonomik bağlantıların kurulabilmesi için aynı uygulamanın yapıldığına dikkat çekildi.

Resmi açıklamada, 'Savaş silahları kontrol kanunu'na göre mal üreten ve satışını yapan şirketler listeye alındı. Örneğin son günlerde yeniden manşetlere taşınan Suudi Arabistan'a tank satışları için antlaşmanın yapıldığı 2010 yılı Mayıs ayındaki körfez bölgesine seyahatlere Thyssen-Krupp, MTU ve EADS şirket temsilcileri de katılmış.

Merkel'in dışında koalisyonun küçük ortağı FDP'den Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, eski Federal Ekonomi Bakanı Rainer Brüderle ve şimdiki Federal Ekonomi Bakanı Philipp Rösler'in dış gezilerinde de silah sektöründe temsilciler bulunuyordu. Bu bakanlarla birlikte silah satıcıları da Hindistan, Çin, Brezilya ve Türkiye gibi ülkelere gittiler. Rösler, Kaddafi'nin devrilmesinden hemen sonra 2011 Ekim ayında Libya'ya yaptığı ziyarette EADS'e bağlı Cassidian silah şirketi temsilcilerini de yanına almıştı.



Bu haber 927 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,325 µs