En Sıcak Konular

Ancak birbirlerine ip atarlar

7 Temmuz 2007 15:03 tsi
Ancak birbirlerine ip atarlar Demokrat Parti Genel Başkanı Ağar Trabzon'da düzenlediği mitingde Bahçeli ve Erdoğan'a yüklendi. Ağar "bunlar ancak birbirlerine ip atarlar" dedi ve terör çözümünü açıkladı...

Ağar, partisince Trabzon Atatürk meydanında düzenlenen ve yağmur nedeniyle 2 saat geç başlayan mitingde yaptığı konuşmada, "fındığa sahip çıkmanın Karadeniz’e sahip çıkmak, Karadeniz’e sahip çıkmanın da Türkiye’ye sahip çıkmak" olduğunu ifade etti.

Mitingin bir bölümünü yağmur altında sürdüren Ağar, birilerinin devletin imkanlarıyla miting yaptığını savunarak, "DP’nin parlak ekranları, medyaları değil, meydanları vardır" dedi.

Yayınlanan anketlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına "dişine göre rakipler çıkarıldığını" öne süren Ağar, meydandan "yuh" seslerinin yükselmesi üzerine "yuhla işimiz yok" diyerek meydandakileri susturdu.

Kendisi dışındaki muhalefet parti liderlerinin bugünkü hükümeti iktidara getirdiğini öne süren Ağar, "3 Kasım 2002’de hepiniz vardınız" dedi.

Merkez sağ geleneğin iş ve aş ürettiğini, bu yönde bir kabiliyetinin bulunduğunu kaydeden Ağar, meydandaki Anavatan Partisi bayraklarını gördüğünü söyleyerek, "Hoş geldiniz. Ayrı ayrı binalarda oturmanın zamanı geçti. ’Bunu yapalım’ dedik, biraz aceleye geldi" diye konuştu.

Ağar, meydanlarda oluşan birlikteliği seçim sonrasında fiilen gerçekleştireceklerini söyledi.

"Milletin kutuplaşmaya, zıtlaşmaya itildiğini" öne süren Ağar, Cumhuriyetin seçime giremeyeceğini, ebediyete kadar milletin olduğunu ifade ederek, "Bizim meselemiz Türkiye’yi güçlendirmek, Türkiye’nin değerlerini korumaktır" şeklinde konuştu.

"BİRBİRLERİNE İP ATARLAR"

Ağar, "ekonomide, dış politikada, terörde hükümetin kendisini dış güçlere teslim ettiğini" öne sürerek, şunları kaydetti:

"Bu parti başkanları ve hükümet sadece nutuk atarlar, beyanat verirler, yere göğe sığmazlar, birbirlerine ip atarlar. Türkiye’de terör meselesi, camilere şehit cenazesi getirmemeyi başarmak meselesidir.

İktidar olduğumuz vakit, bu memlekette kimsenin gururunu kıracak laf etmeye kimse cesaret edemeyecek. Bu güçlü hükümeti emekli, çiftçi, KOBİ, öğrenci, işsiz çıkaracak." Sözleri, "Vur vur inlesin Tayyip dinlesin" sloganlarıyla kesilen Ağar, meydandaki bir pankartı işaret ederek, "Bunların Türkçesi zayıf, neyin kelle neyin sayın olduğunu kavrayacak durumda değiller" diye konuştu.

Ağar, insanların mağduriyeti üzerinden siyaset yapıldığını savunarak, insanları başörtüsü meselesi üzerinden bölmeyeceklerinin, herkesin cumhuriyetin hür ve eşit vatandaşı olduğunu, cumhuriyetin bu insanları birlikte okutmayı başarabilmesi gerektiğini dile getirdi.

Başörtüsü meselesini "siyasetin istismar alanından" çıkartacaklarını kaydeden Ağar, "Birisi yüce dinimizin, birisi de cumhuriyetin arkasına saklanmış. Oysa siyaset proje, iş ,aş, gençlerin geleceğini düşünme işidir" dedi.

PETKİM’in özelleştirilmesini de eleştiren Ağar, "Siz satmakla meşgulsünüz, biz yapmakla" dedi.

Terörle mücadeleyi hükümetin "yüreği yetmediği için ABD’ye havale ettiğini" öne süren Ağar, DP iktidarında Irak’ın da, Suriye’nin de, bölgenin meselelerinin de Washington, Brüksel’den değil, Ankara’da çözüleceğini dile getirdi.

"Bunlar ip atlarken, koltukta otururken, biz teröristlerle göğüs göğüse mücadele ediyorduk" diyen Ağar, bazı vali ve kaymakamların vatandaşların arasında ayrım yaptığını savundu. Ağar, "Buradan onları uyarıyorum; iktidara şirin görünmek isteyenler olabilir. Parti bayrağıyla uğraşmasınlar. Yarın iktidara geliyorum. Bir kişi bırakmam.

Aksini yapan ben iktidara geldiğim zaman camdan atlasın, gitsin" diye konuştu.

"OYUN GÖRÜLDÜ"

Hükümetin 360 kişiyle cumhurbaşkanı seçemediğini ve "bunun bir oyun olduğunu" öne süren Ağar, şunları söyledi:

"Başbakana çağrı yapıyorum. ’Benim cumhurbaşkanı adayım Gül, Meclis Başkanı adayım Arınç’ desin. Diyemez, oyun görüldü. Başbakan parti içinde rakiplerini zayıflattı. Çiftçiye, emekliye söyleyeceği bir şeyi bulunmadığı için ’bizi mağdur ettiler’ dedi. Bu coğrafyada askerin başına çuval geçirildi, çıtınız çıkmadı. Sabah akşam bayrağımızı yırttılar, gıkınız çıkmadı. Bütün bunları hallettiniz bir devlet başkanlığı kaldı. Sıfır terör aldınız bugün anaların gözünden yaşlar geliyor. Siz mi Türkiye’yi yöneteceksiniz? Bizim terörle mücadele ettiğimiz zaman bunlar iktidar olsaydı, bırakır kaçarlardı. Bizim iktidarımızın birinci yılında terör gündemin ancak 40. maddesi olur.

Reklam vermekle, ip alıp vermekle terörle mücadele olmaz" Ağar, konuşmasının ardından Trabzon ve çevre illerin milletvekili adaylarını tanıttı. Ağar, miting sonunda vatandaşları selamlarken Anavatan Partisi bayrağı da sallayarak, "Artık tek bayrağa gidiyoruz " dedi.

Mitinge, Mehmet Ağar’ın eşi Emel Ağar da katıldı.

Milliyet



Bu haber 335 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,110 µs