En Sıcak Konular

ATO Başkanı Aygün'den partilere çağrı...

7 Temmuz 2007 12:33 tsi
Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, siyasi partilerden milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması konusunda halka açıkça taahhütte bulunmalarını istedi.

Aygün yaptığı yazılı açıklamada, seçim propagandalarının Cumhurbaşkanlığı seçimi ve terör konusuna kilitlendiğini belirtirken, Türk halkının sandığa giderken dokunulmazlık konusunda da partilerin ne yapacağını bilmesi gerektiğini ifade etti.

Hırsızlık, dolandırıcılık ve sahtecilik gibi yüz kızartıcı suçların da aralarında bulunduğu pek çok suçtan dolayı 150'ye yakın milletvekili hakkında 280 adet fezleke düzenlediğini hatırlatan Aygün, ''Bu vekillerin hiçbiri yargılanmadı ve yüzü kızarmadan çoğu yeniden aday oldu. Defolu vekillerle seçime gidiliyor'' dedi.

Hakkındaki fezleke düzenlenen milletvekillerinin hakim karşısına çıkarak adalete hesap vermeleri gerektiğini vurgulayan Aygün, 22 Temmuz seçimlerinden sonra oluşacak Meclis'ten ilk iş olarak ''ayıplı dokunulmazlık zırhını'' kaldırmak istediklerini, bu vekiller yargılanmasının ve yıllardır tartışılan bu meselenin çözülmesinin Meclisin Türk halkına karşı ''namus borcu'' olduğunu ifade etti.

BAZI MİLLETVEKİLLERİNİN SUÇ LİSTESİ

Aygün, çoğu yeniden aday gösterilen milletvekillerinin itham edildikleri suçları da şöyle sıraladı:

''İhaleye fesat karıştırmak, zimmet, hırsızlık, dolandırıcılık, silahlı yağma suçuna azmettirmek, tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet vermek,adam yaralamak, görevi kötüye kullanmak, görevi ihmal, yalan beyanda bulunmak, teşekkül halinde akaryakıt kaçakçılığı, kaçak su hattı çekmek suretiyle hırsızlık, evrakta sahtecilik, sahte olarak tanzim edilen resmi evrakı bilerek kullanmak, cezaevine yasak madde sokmaya çalışmak, cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak, Cumhurbaşkanı'na hakaret, kamu görevlisine hakaret, Dernekler Kanunu, Kooperatifler Kanunu, Siyasi Partiler Kanunu, Vergi Usul Kanunu, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet, Türk Ceza Kanunu'na aykırılık, Devlet İhale Kanunu'na aykırılık, seçim propagandası yasağına aykırı hareket, halkı sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge farklılığı gözeterek açıkça tahrik etmek, halkı suç işlemeye teşvik etmek, silahla tehdit, havaya silahla ateş açmak, müessir fiil, emre riayetsizlik, oteli zarar uğratmak.'' Dokunulmazlığının kaldırılması için hakkında fezleke düzenlenen milletvekillerinin yeniden aday gösterilmelerini eleştiren Aygün, ''Kendi çıkardığı kanunu çiğneyen, hırsızlık, dolandırıcılık, kaçakçılık yapan, ihaleye fesat karıştıran, adam yaralayan, Cumhurbaşkanı'na hakaret eden bu adamlar mı milletvekili olacak? Demir parmaklıklar arkasında olması gerekirken seçim meydanlarında hak hukuk nutukları atıyorlar. Defolu milletvekillerinin alacağı kararlardan da, çıkaracağı yasalardan da vatana millete hayır gelmez'' dedi.

''YOLSUZLUKLA MÜCADELE SAKATLANIYOR''

Milletvekili dokunulmazlığı nedeniyle yolsuzluklarla mücadelenin de ''sakatlandığını'' iddia eden Aygün, savcının yolsuzluk soruşturması yaptığını ancak soruşturmanın ucu milletvekiline uzanınca ''dokunulmazlık duvarına'' çarptığını ve dosyalar rafa kalktığını ifade etti.

''Dokunulmazlık zırhının'' hiçbir suça bulaşmamış, hizmet için Meclis'e girmiş milletvekillerinin saygınlığına da gölge düşürdüğünü belirten Aygün, ''Pek çok milletvekili arkadaşım Meclis rozetiyle sokakta dolaşmaktan çekiniyor'' dedi.

Aygün, 1961 yılından bu güne kadar Meclis'e gelen dosya sayısının 3 bini aştığını ancak dokunulmazlığı kaldırılan milletvekili sayısının 27'de kaldığına dikkat çekerken, TBMM'nin 83 yıllık tarihinde ise sadece 42 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırıldığına işaret etti. ATO Başkanı Aygün, ''Türkiye bu ayıpla devam edemez'' dedi.

Milliyet



Bu haber 425 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,056 µs