En Sıcak Konular

Özilhan: Koalisyondan korkulmamalı

6 Temmuz 2007 21:53 tsi
Özilhan: Koalisyondan korkulmamalı Eski TÜSİAD Başkanı ve Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Tuncay Özilhan, Türkiye’nin koalisyondan korkmaması gerektiğini belirterek, bir koalisyon gerekirse, siyasetçilerin bu kez bunu becerebileceklerini düşündüğünü söyledi.

Partilerin seçimden sonra uygulanacak politikalar ve yapılabileceklerin belli olduğunu belirten Özilhan, ufak tefek sapmalarla uygulanması gerekenlerin hayata geçirilmesi halinde aynı sonuca ulaşılacağını ifade etti. Özilhan, “Amerika’yı yeniden keşfedecek hiçbir şey yok. Türkiye’nin büyümeye devam etmesi gerekir. Türkiye’de istihdam çok önemli problem olmaya devam ediyor. Türkiye’nin yatırım yapması, üretmesi gerekir. Gelecek olanların bunları teşvik etmesi gerekir” diye konuştu. “Aklı başında” ve istikrarlı bir yönetimin Türkiye’yi bu platformda büyüterek geliştirecek ve Türk insanının refaha kavuşmasını sağlayacak uygun yapılar oluşturmasının şart olduğunu vurgulayan Özilhan, şöyle devam etti: “Siyasetçiler bir şeyler söylerken oy almak bahanesiyle söylememeliler. Bunlar yapıldığı zaman hangi kaynaklardan yapılacağını anlatması, izah etmesi gerekir. Dolayısıyla bunların, kaynağını izah etmedikleri müddetçe bir ciddiyeti yok. Bunlar uygulandığı takdirde Türkiye tekrar 2000’li yıllara dönüşe geçmiş olur.”

“KANDIRMA REKABETİ BAŞLADI”
Ekonomiye ilişkin bazı vaatleri seçim öncesi yapılan ve herhangi bir zemini olmayan vaatler olarak gördüğünü, iktidara geldiklerinde bunları uygulamalarının mümkün olmadığını savunan Özilhan, “Bazıları bir verme, kandırma rekabetine girişti. Bunların önemli bir kısmının tutulamayacağını düşünüyorum. Halkın bunlara kanmaması gerekir” dedi. Türkiye’nin bir koalisyondan korkmaması gerektiğini dile getiren Özilhan, Meclise girecek partilerden dolayı bir koalisyon gerekirse, siyasetçilerin bu kez bunu becerebileceklerini düşündüğünü söyledi. Tuncay Özilhan, “Türkiye’nin duvara çarpılmasına neden olan koalisyonlardan edinilen tecrübelerle, Türk siyasetçisi artık bir koalisyon ile ülkeyi yönetme kültürüne kavuşmuştur diye düşünüyorum” diye konuştu.


CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ
Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili Anayasa Mahkemesinin kararına ilişkin olarak da Özilhan, bu işin çok aceleye getirilmemesi gerektiğini, bir reaksiyonla başlayan sürecin ardından referanduma gidilmesi kararının verildiğini hatırlattı. Özilhan, cumhurbaşkanlığı seçiminin, daha olgunlukla irdelenmesi gereken bir konu olduğunu belirterek, şöyle devam etti: “Bir seçim süreci yaşıyoruz. Bu seçimi gerçekleştirelim. Arkasından cumhurbaşkanını bu Meclis seçsin. Ondan sonra oturalım cumhurbaşkanlığı seçimi için yeni bir model öneriliyorsa ki, bu Türkiye’nin yönetilmesi için de bir model demektir, bu konuyu tartışalım. Onu iyice irdeledikten, üzerinde çalışıp dünyadaki uygulamalarına baktıktan ve Türkiye’ye uygun bir dokuya getirdikten sonra uzlaşma ile Anayasa değişikliklerini yapıp Türkiye’yi ileriye götürecek sistemi oluşturacak bir yapı sağlayalım.”

“KAYNAK İÇİN MASAYA OTURULUR”
Shell Türkiye Genel Müdürü Canan Ediboğlu da, artık ekonominin politikadan tamamen ayrıldığı ve günümüzde dış etkenlerden daha çok etkilendiği görüşünü aktararak, “Zaten belli bir program var. O programdan eğer sapma olmazsa ekonomide büyük bir olumsuz gelişme beklemiyorum. Seçimden sonra önemli olan programı sıkı sıkıya takip etmek, programı uygulamak” diye konuştu. Her partinin ekonomiyle ilgili farklı vaatleri bulunduğunu ifade eden Ediboğlu, “Seçimler gerçekleştiğinde mutlaka masaya oturulur ve kaynak nereden bulunur diye görüşler ortaya atılır” dedi.

“ASLINDA PROGRAM SEÇİLMELİ”
Metro Group Türkiye Temsilcisi Nurdan Tümbek Tekeoğlu de partilerin genellikle makul ve ülkenin sorunlarına yönelik reçeteler sunduklarını kaydederek, “Ben partilerin bariz vaatleri gerçekleştireceğini düşünüyorum. Aksi takdirde halk hesap sorar. Çünkü halkın artık söz verilenlere, yapılanlara bakıp ona göre oy kullanacağını düşünüyorum” diye konuştu. Tekeoğlu, her Türk vatandaşının tüm partilerin ekonomik vaatlerini okuyarak ve açıklamalarını dinleyerek ona göre oy kullanması, aslında programı seçmesi gerektiğini söyledi. Türkiye’nin önünde duran en önemli sorunun hala istihdam olduğuna dikkat çeken Tekeoğlu, seçimden sonra gelecek iktidarın bu soruna mutlaka çözüm bulması gerektiğini ifade etti.

 



Bu haber 248 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,607 µs