En Sıcak Konular

Ağar: İner mi inmez mi göreceğiz

6 Temmuz 2007 21:34 tsi
Ağar: İner mi inmez mi göreceğiz 

DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Türkiye'nin zıtlaşan ve kutuplaşan siyaseti reddettiğini belirtti. Ağar çok tartışılan '1 YTL'ye Mazot' tartışmaları için de son noktayı koydu.

Terörün akıl ve cesaret ile çözülebileceğini savunan Ağar, "Siyasetçinin görevi, polis ve askerin karşısına silahlı terörist çıkartmak değildir. Siyasetçinin görevi, ülkede barış ve huzuru temin etmektir" dedi.
Bursa'nın Fomara Meydanı'nda eşi Emel Ağar ile birlikte Bursalılar'ı selamlayan Mehmet Ağar, hükümet ve ana muhalefet partisine yüklendi. Türkiye'de çiftçi, esnaf, emekli ve köylünün sorunlarının Demokrat Parti iktidarıyla çözüleceğini ifade eden Ağar, "Bazıları halkın sıkıntılarını seçim zamanı hatırlıyor. Biz her kesimin derdini biliyoruz. 4.5 yıldır süren sıkıntılar artık sona erecek. Siyaset tercih işidir. Biz traktörü, pulluğu tercih ediyoruz. Mazot 1 YTL'ye iner mi, inmez mi? Bu görülecek" dedi.

Ana muhalefet partisinin seçim afişlerine dikkati çeken Ağar, "Ana muhalefet, her zaman muhalefet olarak kalmıştır. 'Cumhuriyet kazanacak' diye afiş yapmışlar. Cumhuriyet seçime girmez, cumhuriyet 1923'te kazandı. Ömür boyu devam edecek. Cumhuriyet hepimizindir" diye konuştu.

Terörle mücadele konusuna da değinen Ağar, "Terör; akıl, cesaret ve tecrübeyle çözülür. Siyasetçinin işi, askerin ve polisin karşısına eli silahlı terörist çıkartmak olmamalıdır. Kimse terörü çıkar yol olarak görmesin. Siyasetçi verilen şehitleri önlemelidir. Siyasetçi ülkede barışı, huzuru ve kardeşliği temin etmelidir. Siyaset; onur, haysiyet ve inanç işidir. Bugün Türkiye'nin Demokrat Parti iktidarına her zamankinden daha çok ihtiyacı var. Bizim iktidarımız barışın, huzurun sağlandığı, terörün inine gönderildiği, ekonomik refahın sağladığı bir iktidar olacak. Kutuplaşan değil, kucaklaşan bir Türkiye için ele ele verelim" ifadelerini kullandı.

Bursa'nın Türkiye sanayisi için en önemli illerin başında geldiğini vurgulayan Ağar, Bursa'nın yüksek teknoloji merkezinin pilot ili olacağını kaydetti. Mitinge katılan binlerce partili, 'Başbakan Mehmet, Türkiye seninle gurur duyuyor, şehitler ölmez vatan bölünmez' tezahüratları yaptı. Konuşmasının sonunda Ağar, partisinin Bursa milletvekili adaylarıyla halkı selamladı. Ağar, mitingin ardından helikopterle İstanbul'a hareket etti.

haber7
 



Bu haber 252 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,356 µs