En Sıcak Konular

'Erken seçim olursa CHP bize katılır'

6 Temmuz 2007 17:38 tsi
'Erken seçim olursa CHP bize katılır' Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, düzenlediği basın toplantısında olası bir erken seçimde DSP'nin seçimlere katılmaması durumunda kapatılacağının hatırlatılması üzerine imalı bir açıklama yaptı...

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, düzenlediği basın toplantısında olası bir erken seçimde DSP'nin seçimlere katılmaması durumunda kapatılacağının hatırlatılması üzerine imalı bir açıklama yaparak, "Bugün biz özveride bulunduk, o günde CHP bize katılır" dedi.

İzmir'de Konak Life Restaurant'ta bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda Cumhuriyet tarihinin en kritik, en önemli seçimlerinden birisine girdiklerini hatırlatan Sezer, üç partinin meclise girmesini beklediğini, Demokrat Parti'nin de girebileceği ihtimali bulunduğunu, ama her halükarda AK Parti'nin iktidar da olmayacağı bir yapının ortaya çıkacağını anlattı.

Petkim'in özelleştirilmesini eleştiren Sezer, kimyacı olduğunu hatırlatarak, "Petkim, kimya sektörünün temel kuruluşu, tekel kuruluşudur. Onun değeri bir defayla satılacak parayla ölçülecek durumda değil.

Geleceğe yönelik sanayimizi ciddi şekilde taşıyabilecek stratejik niteliği olan petkimin apar topar yabancılara, üstelik kim olduğu belli olmayan yabancılara satılmış olması kelimenin tam anlamıyla Türkiye'nin pazarlanmasıdır. Başbakan, gelecekte pazarlayacak birşey kalmayacağının bilincinde değil.

Ama ne gam, bu cumhuriyet onlar için çok da kabul edilebilir değil, ne var ne yoksa satarız, kırarız. Hedefe giden her yol mübahtır diye düşünüyor olsa gerek." dedi.

DSP Lideri Sezer, Anayasa Mahkemesi'nin dün aldığı kararın diyalogsuzluğun Türkiye'yi nasıl bir istikrarsızlığa götürdüğünün de çok açık bir göstergesi olduğunu söyledi. Sezer, "Şimdi gelinen noktada bu yapılan Anayasa değiiklikleri tümüyle önümüzdeki döneme istikrarsızlık taşındı ve bunda da bir ölçüde başarılı olunmuş gözüküyor." dedi.

Başbakan Erdoğan'nın attan düşüşünün siyasi malzeme olarak kullanmasını da eleştiren Sezer, "İtti, attı, köpekti gibi açıkçası, siyasetin çok aşağıya çekilmesi olarak görüyorum.

Seviye kaybı da oldu. Siyaset artık birçok insan için meslek haline dönüştü. Oraya seçilmek için her yol mübahtır olarak görülüyor. Siyasette kirlenme artarak sürüyor." dedi.

DSP'nin en zengin parti olarak görülmesini de eleştiren Sezer, CHP'nin, DSP'nin şu an varolan parasının bir buçuk iki katını, AK Parti'nin iki buçuk katını sadece bir defada seçime giderken aldığını, birçok parti bu ülkede DSP'den fazla parası olduğunu iddia etti.

Sezer, "En tutumlu partiyiz. Gelirinin, parasının tümü yasal olan bir partiyiz." dedi. Başörtü sorunuyla ilgili bir soruya da cevap veren Sezer, sorunun siyasetle, dini inançları alet edenlerden kaynaklandığını belirtti. Sezer, "Bakınız Anadolu'da bizim kadınımız başını da örter, laiklikle hiçbir sorunu yoktur.

Namazını da kılar laiklikle bir sorunu yoktur. Sorun nerede yaratılıyor. İnançları siyasete alet etme girişminde bulunan yanlış kirli siyasetçilerin elinde yaratılıyor. İnsanların inançları sömürülüyor.

Sömürünü en kötüsü inanç sömürüsü. Benim üniversitede okuduğum dönemde bu sorun yoktu, çünkü inanç sömürüsü yapan siyasetçi yoktu."şeklinde konuştu.

haber10

 



Bu haber 323 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,147 µs