En Sıcak Konular

Mumcu'ya 27 Nisan'da Meclis'e girmesini tavsiye ettim

6 Temmuz 2007 15:33 tsi
Mumcu'ya 27 Nisan'da Meclis'e girmesini tavsiye ettim BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, 27 Nisan'da yapılan cumhurbaşkanlığı oylaması öncesinde Anavatan Partisi Lideri Erkan Mumcu'ya meclise girerek kendi adayını çıkarmalarını tavsiye ettiğini söyledi.

BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, 27 Nisan'da yapılan cumhurbaşkanlığı oylaması öncesinde Anavatan Partisi Lideri Erkan Mumcu'ya meclise girerek kendi adayını çıkarmalarını tavsiye ettiğini söyledi. Buna rağmen Mumcu'nun meclise girmemeyi tercih ettiğini belirten Yazıcıoğlu "Siyasetçi yaptığı işin bedelini yine kendisi öder" dedi.

BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Kayseri'de yerel bir televizyonda katıldığı programda ilginç açıklamalar yaptı. Sivas bağımsız milletvekili adayı olarak seçim çalışmalarını sürdüren Yazıcıoğlu, cumhurbaşkanlığı sürecinde iktidar ve muhalefet partilerinin yanlış tavırlar sergileyerek Türkiye'yi bugünlere getirdiklerini ifade eti. Öncelikle AK Parti iktidarının, 4 buçuk yıllık görev süresi boyunca, demokratikleşme yönünde en önemli engeller olan seçim kanunu ve cumhurbaşkanı seçme usullerine yönelik gerekli anayasal düzenlemeleri yapmaması nedeniyle hatalı bulduğunu belirten Yazıcıoğlu, şunları söyledi:

"AK Parti'nin mağdurluk edebiyatı yapması yanlış. BBP'li seçmenlerin de içinde bulunduğu insanlar 3 Kasım seçimlerinde oylarını, anayasal değişiklikleri yaparak demokratikleşmeyi sağlasınlar diyerek AK Parti'ye verdi. Beklenilen oldu ve yeterli çoğunlukla hükümet kuruldu. Ancak geçen süreçte demokratikleşme yönünde hiçbir çaba sarfedilmedi. Demokratikleşmenin temel parametresi olan seçim kanununu, cumhurbaşkanı seçme usullerine ilişken maddelerin hiçbirini değiştirilmedi. Olaylar böylece bugüne geldi kilitlendi. Ben azınlığın çoğunluğa tahakküm etmemesi 184 yeterli dedim. Anayasada 367 konusu maalesef var. Ana muhalefet partisi uzlaşma istediğini belirterek cumhurbaşkanını seçtirmedi. Onlarda kendi adayını, yani Ahmet Necdet Sezer gibi birini getirmek istedi. (Onu bende istemem.) Sonuçta cumhurbaşkanlığı seçimi kilitlendi. " dedi.

"MUMCU'YA MECLİSE GİRMESİNİ TAVSİYE ETTİM"

Muhsin Yazıcıoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk tur oylaması öncesi Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun da yanlış yaptığını dile getirdi. Mumcu ile oylama öncesi görüş alışverişi için bir araya geldiklerini hatırlatan BBP eski Genel Başkanı, "Erkan Mumcu bu süreçte bize geldi. Nasıl hareket etmeliyiz sizce diyerek bizden tavsiyeler istedi. Kendisine dedim ki 'Daha evvel biz 7 milletvekili ile aynı duruma düşmüştük. Bu durumdayken kerhen bir hükümet kurdurmuştuk. Senin yerinde olsam ben o meclise girerim oy vermem ve kendi adayımı da çıkarırım. Kazanma umudum olmasa bile yarışırım' dedim. Sonuçta girmeyince CHP'nin kuyruğu olarak anılacağını, girerse de AK Parti'nin destekçisi olarak bilineceğini de anlattım. Ancak girip, kendi adayını da çıkarırsan onurlu siyasetçi olursun. Siyasetçi yaptığı işin bedelini göze almadır. Sonunda Anavatan Partisi bu duruma geldi." diye konuştu.

CHP'YE "BELA MISIN? NE İSTİYORSUN?"

Yazıcıoğlu, seçim sistemindeki yüzde 10 barajı nedeniyle CHP lideri Deniz Baykal'ın ''Meclis milleti tam temsil etmiyor, onun için cumhurbaşkanını seçemez'' sözlerini hatırlatarak, şunları söyledi: ''Cumhuriyet Halk Partisi halka inanmıyor. Cumhuriyet Halk Partisi halkın iradesine güvenmiyor. (Cumhurbaşkanını meclise seçtirmem diyor). O zaman (halk seçsin) diyorsun, (halka da seçtirmem) diyor. Sen bela mısın? Ne istiyorsun o zaman? (Benim istediğim olur, benim istemediğim olmaz) diyor. Bu demokrasi değil ki, bu cumhuriyetçilik değil ki. Yıllardır kapalı rejimlerden istifade eden, halka kurallarını dayatarak kene gibi yaşayan insanlar cumhuriyet adına demokrasi adına halka zulüm ediyorlar. Burada önemli olan millettir. Biz Türk milletinin değerleriyle özgür yaşamasını istiyoruz." diye konuştu.

"ADAYIMIZIN OLMADIĞI İLDE SEÇMENİN TERCİHİNE KARIŞAMAM"

Yazıcıoğlu, 22 ilde seçmenin karşısına bağımsız adaylarla çıkacaklarını anımsatarak adaylarının bulunmadığı şehirlerde seçmenlerinin tercihlerine karışmayacaklarını söyledi. Seçmen tercihlerine etki etmeyi ilkeleri gereği uygun görmediğini belirten Yazıcıoğlu, bu şehirlerde seçmenlerinin oylarını istedikleri partilere verebileceğini kaydetti.

zaman

 



Bu haber 219 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,001 µs