En Sıcak Konular

Arınç'ın odasındaki 'gizli kamera'nın sırrı

6 Temmuz 2007 12:55 tsi
Arınç'ın odasındaki 'gizli kamera'nın sırrı 
TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın misafirlerini ağırladığı ve özel görüşmelerini yaptığı salonda bulunan 'gizli kamera'nın sırrı çözüldü. TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın İletişim Başdanışmanı Kemal Öztürk, Arınç’ın odasında gizli kamera bulunduğu i

TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın İletişim Başdanışmanı Kemal Öztürk, Arınç’ın odasında gizli kamera bulunduğu iddialarıyla ilgili olarak, kameranın, tutanak görevlileri ve teknik personelin TBMM Başkanlık Divanı Salonundaki toplantıları daha iyi izleyebilmeleri amacıyla yerleştirilmiş basit bir düzenek olduğunu ve istenilen işlevi yerine getirmediği için de söküldüğünü bildirdi.
     
Kemal Öztürk, TBMM internet sitesinden yayınlanan açıklamasında, "bir gazetede yayınlanan haberde asılsız bilgilerin yer alması nedeniyle kamuoyunun doğru bilgilenmesi için açıklama yapılması gereği duyulduğunu" ifade ederek, bu haberin 13 Haziranda bir televizyon kanalında da yayınlandığını ve söz konusu kameranın gizli kamera olmadığının, teknik gereksinim nedeniyle konulduğunun açıklandığını belirtti. Televizyonda yayınlanan haberin ardından, TBMM Genel Sekreterliği tarafından teknik ve idari inceleme yapıldığını kaydeden Öztürk, şu bilgileri verdi:
     
"Yapılan inceleme neticesinde, söz konusu kameranın, Tutanak Müdürlüğü çalışanları ve diğer teknik personelin TBMM Başkanlık Divanı Salonundaki toplantıları daha iyi izleyebilmeleri amacıyla yerleştirilmiş basit bir düzenek olduğu tespit edilmiştir.
     
Söz konusu kameranın teknik açıdan herhangi bir ses ya da görüntü kaydı yapabilecek nitelikte olmadığı, ayrıca bir gizlilik içermediği de belirlenmiştir.
     
Teknik açıdan yetersiz olan kameranın hiç kullanılmadığı, bugüne kadar herhangi bir kayıt yapmadığı ve dolayısıyla bir arşivinin de bulunmadığı tespit edilmiştir.
     
Habere konu olan kamera, istenilen işlevi yerine getiremediği ve hiç kullanılmadığı için de bir süre sonra sökülmüştür.
     
Böylesine açık ve net olan bir konuyla ilgili, ’Milli iradenin merkezi olan TBMM’de telekulak skandalı’, ’Parlamento’da ilk kez yaşanan skandal’ ifadeleriyle haber konusu yapılması, tarafımızdan üzüntüyle karşılanmıştır.
     
Söz konusu haberde belirtildiği gibi, kameranın bir arşivinin bulunduğu ve bu arşivin Meclis dışına çıkarılmış olabileceği iddiası da yanlıştır." Öztürk, sökülen kameranın, Arınç’ın odasında değil, TBMM Başkanlık Divanı Salonunda bulunduğuna da dikkati çekti.
     
milliyet

Bu haber 403 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,840 µs