En Sıcak Konular

Meclis'te şok: Arınç'ın odasından gizli kamera çıktı

6 Temmuz 2007 12:10 tsi
Meclis'te şok: Arınç'ın odasından gizli kamera çıktı    
Millî iradenin merkezi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 'telekulak' skandalı yaşandı. TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın misafirlerini ağırladığı ve özel görüşmelerini yaptığı salonda gizli kamera bulundu.

Görünmeyecek şekilde odaya monte edilen kameranın yaklaşık 1 yıldır çekim yaptığı belirlendi. Arınç, hangi amaçla salona yerleştirildiği bilinmeyen kamera için soruşturma başlattı. Yapılan ilk araştırmada, ses ve görüntü kaydedebilen düzeneği, bir Meclis çalışanının kurduğu tespit edildi. Savunması alınan görevli, 'Tutanak Müdürlüğü'nde çalışanların isteği üzerine' sistemi kurduğunu söyledi. Ancak söz konusu birim, böyle bir talepleri olmadığı açıkladı. Kamera için Meclis'teki hiçbir yetkilinin talimat vermediği ortaya çıktı. Kameranın arşivine de ulaşılamadı. Nerde olduğu bilinmeyen görüntülerin Meclis dışına çıkarılmış olabileceği üzerinde duruluyor. Parlamento'da ilk kez yaşanan skandal, İtalya Dışişleri Bakanı Massimo D'Alema'nın 13 Haziran'daki ziyareti sırasında patlak verdi.

Arınç-D'Alema görüşmesinin yapıldığı Divan Salonu'nda 5 cm'den daha küçük bir kamera tespit edildi. Odadaki dev plazma TV'nin altına görünmeyecek şekilde yerleştirilen kamera herkesi şaşırttı. Bülent Arınç başta olmak üzere Meclis yönetimi ve birimlerin kameradan haberlerinin olmaması olayın vahametini gösterdi. Meclis'te gizli kameranın yerleştirildiği yer Divan Salonu olarak biliniyor. Bülent Arınç, yurtdışından gelen devlet başkanları, meclis başkanları, başbakanlar gibi resmi heyetlerini burada ağırlıyor. Arınç, yurt içinden gelen bazı heyetlerle görüşmesini de bu salonda yapıyor. TBMM Başkanlık Divanı toplantısı da aynı salonda yapılıyor. Olayla ilgili soruşturma henüz tamamlanmadı. Kameranın kimin talimatıyla hangi amaçla kurulduğu sorularına cevap alınamadı.

zaman



Bu haber 348 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,546 µs