En Sıcak Konular

Gaziantep'te seçimin nabzı nasıl atıyor?

6 Temmuz 2007 11:56 tsi
Gaziantep'te seçimin nabzı nasıl atıyor? Antep'teki vatandaş AKP'den ne umuyor? CHP, buradaki oylarını koruyabilecek mi? Peki MHP'lilerin Gaziantep'ten ne bekliyor? Uzan'ı destekleyenler olacak mı?

Gaziler diyarında seçimin nabzı

Kahramanmaraş'tan Gaziantep'e gitmek için bindiğimiz dolmuşta, yanımızdaki koltukta oturan Halil dayıya, gazeteci olduğumuzu söyleyince, "Gökte ararken yerde buldum seni" diyor ve tüm partilere veryansın ediyor. Halil dayı, "Milletvekili dediğin iş bitirici olacak, bizimkiler sağ olsun, bırak bitirmeyi, başlamayı bile beceremediler" diyor.

Söyleyecekleri bitince diğer yolculara sesleniyor, "Burada bir gazeteci var, partilere şikâyetiniz varsa söyleyin" Dolmuşun içi uğultuyla doluyor.

Dolmuş şoförü, "Abla, bakma arabanın kalabalığına, müşteri toplamak için 2 saattir, terminalde bekliyorum. Hiçbir partinin bize faydası olmadı. Şimdi Cem Uzan çıkmış, mazotu düşüreceğim diyor, bir de onu deneyeceğiz " diyor.

Arkalarda oturan bir teyze, "Antep'te oğlum iş bulamadı, 3 kuruş için Maraş'a taşındı, o teşviki vermeyenler Allah'ından bulsun" diye dert yanıyor. Ama hemen ekliyor, "Ama ekmek derdi başka, memleket derdi başka, oyum yine Tayyip oğlumun." Teyze, 'teşvik' konusunu açınca, dolmuştan onu onaylayan bir sürü ses yükseliyor.

Gaziantep'e ulaşınca Doğan Haber Ajansı muhabiri Zeki Günay ile buluşup dolaşmaya başlıyoruz. İlk uğrak yerimiz, Demokrasi Meydanı. Meydan boş, Bir duvar üzerinde yaşlı bir amcanın yanına yaklaşıyoruz. 'Antepli sandığa nasıl bakıyor?' diye soruyoruz. Ahmet Erdi, "Bütün partiler menfaat peşinde koşuyor, kimin vekiliymiş, külahıma anlatın. Hepsi kendinin vekili, milleti düşünen yok" diyor.

Kale'ye doğru yürümeye başlıyoruz. Kalenin eteklerinde İmam Çağdaş Baklavacısı var. Gaziantep'in hatırı sayılır esnafından olan Burhan Çağdaş AKP milletvekili Fatma Şahin'i öve öve bitiremiyor. O da teşvik meselesine geliyor ve kentin teşvik nedeniyle, hükümete biraz kırgın olduğunu eklemeden edemiyor.

Kaleden sonra Bakırcılar Çarşısı'na giriyoruz. Çarşıda müşteri yok denecek kadar az. Bir dükkânın önünde tavla partisi var. Tavla oynayanlardan Kazım Usta AKP'li, Selman Karlı ise CHP'li. Selman Karlı, "İş vaktinde oyun oynamayı kim ister. Ama iş yok, güç yok, sıkıntıdan tavla atıyoruz" diyor. AKP'li Kazım Usta da işlerinden şikayetçi ama partiye laf söyletmiyor.

Kesimhane yolunda siyaset

Antep sokaklarında dolaşırken, hayvan alım satımıyla uğraşan Atalay Yaşar ile karşılaşıyoruz. Atalay Yaşar, koyunlarını önüne katmış, kesimhaneye doğru gidiyor. Seçimden ne beklediğini soruyoruz, verdiği yanıt "Hiçbir şey beklemiyorum." oluyor.

Gaziantep, çevresindeki Şanlıurfa, Kilis, Adıyaman ve Kahramanmaraş gibi illerin aldığı teşvikten yararlanamadığı için hükümete biraz gücenmiş. Esnaf, çevre illere verilen teşvikten sonra, kentin en az 30 sene geriye gittiğini savunuyor.

Gaziantep'te, mevcut milletvekillerinden memnun olanların sayısı oldukça az. Önceki dönemde Meclis'teki çalışmaları nedeniyle Gazianteplilerin gözüne giren AKP'li Fatma Şahin'in, yıldızı önümüzdeki dönem için de parlak görünüyor. 'AKP'nin Kemal Dervişi' gözüyle bakılan Mehmet Şimşek'in Batman kökenli olması nedeniyle 35 bin Kürt kökenli Gazianteplinin oyunu da AKP lehine sandığa taşıması bekleniyor.

CHP, Gaziantep'te oylarını koruyacak gibi görünüyor. CHP'nin birinci sıradan adayı Yaşar Ağyüz ise üzerinde uzlaşılan bir isim.

MHP'nin gözde adayı ise Hasan Özdemir. Özdemir'in ılımlı bir kişiliğe sahip olduğu için MHP'ye her kesimden oy taşıyacağı söyleniyor.

Kentteki ağırlıklı kanı sandıktan 5 AKP'li, 3 CHP'li, 2 MHP'li milletvekili çıkacak.

Radikal




Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,913 µs