En Sıcak Konular

Hastane morgundan Karadeniz Oyunları'na

6 Temmuz 2007 10:53 tsi
Hastane morgundan Karadeniz Oyunları'na 

1. Karadeniz Oyunları'nda, Bedensel Engelliler Okçuluk Branşı'nda yarışan milli sporcu Gülden Pürselim'in ilginç bir hayat hikayesi var.

Yaklaşık 15 yıl önce Trabzon'daki evlerinde bulunduğu sırada tüp patlaması sonucu korkarak kaçmaya çalışırken balkondan düşen ve kaldırıldığı hastanede öldüğü sanılarak morga getirilen Gülden Pürselim'in son anda yaşadığı fark edildi. Pürselim için bu olaydan sonra adeta ikinci bir hayat başladı.

Kazadan sonra iki ayağı da felç olan ve birçok kez ameliyat geçiren Pürselim, daha sonra okçuluk sporu ile tanıştı ve ilk kez milli takıma çağrılarak 1. Karadeniz Oyunları'nda milli formayla yarışmaya katıldı.

Yaşadığı olayı anlatan Pürselim, “Tüp patladığı sırada korktum ve kaçarken balkondan düştüm. Omurilikte kırılma oldu, sinirler ezildi. Ameliyata alındığımda da doktorlar 'İç kanama geçiriyor. Yaşayamaz. Istırabından kurtarmak için ameliyata alıyoruz' demişler. Çok zor günlerdi. Açıkçası ailemin üzüldüğü belki de hayata bir daha dönemeyeceğim bir durumdu” dedi.

"MORGDA AĞABEYİM PARMAKLARIMIN HAREKET ETTİĞİNİ GÖRMÜŞ"

Geçirdiği ameliyattan sonra 3 gün boyunca kendine gelemediğini ve nabzının atmadığını ifade eden Pürselim, “Öldüm diye morga getirildim. Morgda ağabeyim parmaklarımın hareket ettiğini görmüş. 'O ölmedi, ölemez' demiş. Son anda kendime gelmişim. Tabi tekrar tedaviye başlandı. Çok kötü günler, kötü şeyler yaşadım. Defalarca ameliyat oldum, ama hiçbir zaman umudumu yitirmedim. Doktorlar umudunu yitirdi, ben yitirmedim. İki ayağım da felç olmasına karşın şu anda değnek yardımıyla yürüyebiliyorum” diye konuştu.

OKÇULUKLA TANIŞMASI

Pürselim, yerel bir kanalda DJ'lik yaptığını ve kültür sanat programları sunduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:
“Bir gün Okçuluk Milli Takım Antrenörü Muhlis Öç, spor programına katıldı. Beni orada gördüler. Orada bana teklif edildi. Tabi birden duyunca durakladım. Bilmediğim, duymadığım, hiç yapmadığım bir spordu. İlk başta hocama, 'yapabilir miyim acaba' dedim. 'Bir deneyelim yapabilirsin' dedi. Daha sonra bu sporla tanışarak çalışmalara başladım. Şu anda aktif olarak bu sporu yapan Trabzon'da sadece benim. Tabi ki bu bana gurur veriyor, ama aynı zamanda üzüyor. Bir insanın koskoca Trabzon bölgesinden tek başına yarışmalara katılması kötü bir duygu.”

22 TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ VAR

Yaklaşık 11 yıldır okçuluk ile uğraştığını dile getiren Pürselim, “Çok düşük puanlarla başladığım bu sporda başarılı sonuçlar aldım. Yaklaşık 22 kez Türkiye birinciliği elde ettim. Bunların bir çoğu resmi olarak teyit edilmiş, bazıları ise yazılmadı. Avrupa şampiyonu olmuş arkadaşımızı geçerek Türkiye şampiyonluğu yaşadım. İleride de Avrupa şampiyonası var. Hedefim orada da başarılı olmak. Benim üzerimde büyük emekleri olan hocalarıma teşekkür ediyorum. Onları mahcup etmeyeceğim” dedi.

1. Karadeniz oyunları öncesi ilk kez milli takıma çağrıldığını dile getiren Pürselim, “Milli takım formasıyla Trabzon'da yapılan bu oyunlara katılmak bana büyük mutluluk verdi. Tabi ki iyi bir sonuç almak isterim, ama önemli olan dostluk” diye konuştu.
 
hürriyet



Bu haber 857 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,725 µs