En Sıcak Konular

"Başörtüsü namusumuz!"

6 Temmuz 2007 09:39 tsi
Mehmet Ağar, türban konusundaki taahhütlerini her geçen gün sertleştiriyor. Şimdi de "Başörtüsü bizim namus borcumuzdur. Onların borçlarını millet adına devraldık." dedi

Demokrat Parti'nin son iki seçimde Manisa'daki yüzde 19'lardaki oyu değişmedi. Çiftçiyi kendine çekmeyi başaran DP, belki de ilk kez bir sürpriz yaşayabilir. Miting meydanındaki kalabalığın beklentinin gerisinde kalması, gelenlerin coşkusuzluğu 'Kemikleşmiş seçmene ne oldu?' sorusunu gündeme getiriyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimindeki tavır, Türkiye genelinde olduğu gibi burada da seçmeni olumsuz etkilemiş.

DP flamalarının kapladığı Sultan Meydanı'nda kürsüdeki hatip kadar heyecan yok. Meydanın dalgalanması, Mehmet Ağar'ın, Antalya 1. sıra milletvekili adayı Arif Ahmet Denizolgun'un ismini andığı an gerçekleşiyor. Gençler, 'Ahmet-Mehmet omuz omuza' sloganı atıyor. DP lideri, kalabalığın reflekslerinin farkında. 'Millete rağmen değil, millet için' sloganı ile kürsüye çıkan Ağar, başörtüsüne atıf yapıyor. Miting alanı Sultan Camii'nin hemen yanıbaşı. Ağar, kutsalları koruyacağı sözünü verdiği konuşmasını, "Başörtüsü bizim namus borcumuzdur. Onların borçlarını millet adına devraldık." diye sürdürüyor. Ezanın asli dilinde okunmasının Demokrat Parti'nin icraatı olduğunu hatırlatıyor. Başörtülülerin Cumhuriyet'in asli vatandaşları olduğunu vurguluyor.

Miting alanının yanıbaşında Perşembe Pazarı var. Vatandaş alışverişinde, mitinge ilgi göstermiyor. Pazarın bitiminde 800 kadar emniyet görevlisi alana giriş çıkışı kontrol altında tutmuş. 18.30'da başlayıp bir saat süren mitingde hiçbir olumsuzluk yaşanmıyor. Ağar'ın sesi gür. Emel Hanım, eşinin yanında kürsüde. Kimi zaman poşusunu düzeltiyor, rüzgâr çıkınca Ağar'ın önündeki kâğıtların uçuşmaması için çaba harcıyor.

DP lideri, boynundaki poşusuyla 'Anadolu'dan geldik' diyor. Bir yandan terini siliyor bir yandan rakiplerine yükleniyor. AK Parti'nin uzlaşmayarak cumhurbaşkanı seçimlerini krize dönüştürdüğünü belirtiyor. Ardından ekliyor:

"Bizim ülkemizde ayrımcılık yok, eşitlik var. Bu ülkede çatışma ortamlarını ortadan kaldıracağız." Anamuhalefet partisi CHP, Atatürk'ü siyasî malzeme olarak kullandığı için hedefte. Ağar, CHP'nin seçimleri kaybedeceğini; ancak Cumhuriyet'in ve Atatürk'ün her zaman kazanacağını vurguluyor: "Cumhuriyet 70 milyonundur, hiçbir partinin zimmetinde değildir."

Çiftçiye mazot indirimi vaadi artık bir sır değil. Ağar, bu kez gübre desteği vereceklerini, prim borçlarında çiftçiyi rahatlatacaklarını belirtiyor. Ağar, "AK Parti'nin yatçılara verdiği indirimi ben çiftçiye vereceğim." ifadesini kullanıyor.

Demirel'in CHP'ye oy vermesi dünyanın tersine dönmesi demek

DP lideri Ağar, eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in CHP'ye oy vereceğine yönelik iddiaları reddetti. Ağar, "Bu, dünyanın tersine dönmesi gibi bir şey." dedi. Gazeteci Ömer Şahin'in sunduğu Kanal A'daki 'Görüş Farkı' programına konuk olan Ağar, partisinin güçlenmeye başladığını ve baraj sorunlarının olmadığını savundu. Partisinin baraj altında kalması durumunda genel başkanlıktan ayrılacağının da sinyalini verdi. Ağar, "Yüzde 10 alamazsanız istifa eder misiniz?" sorusu üzerine "Mehmet Ağar'ın ar damarı vardır. Türkiye'deki milyonlarca insan gibi. Biz koltuğa yapışık değiliz. Bu çizgimizin gereğini yapmakta hayatımız boyunca tereddüt etmedik, etmeyiz." dedi. Sınır ötesi operasyonun çok iyi düşünülmesi gerektiğini ifade eden Ağar, Habur Sınır Kapısı'nın kapatılmasına yönelik taleplere tepki gösterdi: "Zaten bölgedeki ekmek kapılarını kapatmışsınız. Bir de Habur'u kapatırsanız Doğu'yu açlığa mahkum edersiniz."

zaman



Bu haber 492 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,671 µs