En Sıcak Konular

Gül: Şimdi millete soracağız

5 Temmuz 2007 21:36 tsi
Gül, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili anayasa değişikliği konusundaki yasada yapılacak değişiklik isteğine CHP'nin karşı çıkmasına bir anlam veremediğini ve mahkemenin kararıyla birlikte hakkın yerine geldiğine inandığını belirterek, şunları kaydetti:

Abdullah Gül, partisince Nevşehir'de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Anayasa Mahkemesi'nin, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini de öngören anayasa değişiklik paketinin iptaline ilişkin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve CHP tarafından yapılan başvuruları reddetmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“İsmi halk olup da halktan korkan, halktan kaçan (cumhurbaşkanını halk seçerse tehlikeli olur) diyen başka bir parti var mı bilmiyorum. (Hak her zaman yerini bulur) derler ya işte bugün öğrendik ki Anayasa Mahkemesi onların bu itirazını reddetmiş. Yani şimdi millete soracağız. Halka diyeceğiz ki (Arkadaşlar, kardeşlerim cumhurbaşkanını sen mi seçmek istiyorsun? Yoksa milletvekilleri mi seçsin?) hangisini istersin diye referandum yapacağız. İşin tabii ki neticesi belli ama görünen o ki biraz daha israf yapacağız. Sizleri biraz daha yoracağız. Ama ne yapalım, demokrasi mücadelesi böyle.”

Gül, konuşmasında halktan kaçış olmayacağına da işaret ederek, “Ağırbaşlı hareket edersek ve ülkemize bir annenin bebeğine sahip çıktığı gibi sahip çıkarsak netice daima halkın dediği yola çıkar. Halktan kaçış yok. Zaten bu oyunlarla karşı karşıya kalınca dedik ki (Hemen erken seçim yapalım). İşte 22 Temmuz'da seçim yapıyoruz. 22 Temmuz'da sandık önümüze gelecek” diye konuştu.
star



Bu haber 386 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,090 µs