En Sıcak Konular

Genelkurmay ‘Bir numara’nın peşinde

5 Temmuz 2007 16:42 tsi
Genelkurmay ‘Bir numara’nın peşinde
Vatanseverler Kuvvetler Güç Birliği Hareketi’nde “Bir numara” diye adlandırılan liderin emekli paşa olduğu haberleri üzerine Genelkurmay Başsavcılığı devreye girdi, dosyayı istedi. İşte ayrıntılar...

Ümraniye’de bir gecekonduda bulunan bombalar ve emekli askerlerin gözaltına alınması üzerine devreye girerek soruşturma dosyasını isteyen Genelkurmay Askeri Başsavcılığı, ‘vatansever çete’nin liderinin emekli paşa olduğu haberleri üzerine de devreye girdi. ‘Vatansever çete’ operasyonu çerçevesinde bugün üç kişi daha gözaltına alındı. 

Soruşturmayı yürüten Başsavcı Alp Arslan, görevsizlik kararı vererek dosyayı “terör ve organize suç örgütleriyle” ilgili davalara bakan savcılığa göndermişti.

‘Vatansever’ operasyonu soruşturması çerçevesinde Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Derneği’nin başkan ve 11 yöneticisi soruşturma çerçevesinde tutuklanmıştı.

Bugün Mersin’de gözaltına alınan üç kişiden ikisinin de, bir başka suçtan dolayı cezaevinde bulundukları ve bu sabah tahliye oldukları öğrenildi.

“HRANT DİNK’İ DE BİZİM ADAMLAR ÖLDÜRDÜ”

Zanlıların polis ifadesinde emekli olan yüksek rütbeli subaylarla irtibatlı olduklarını itiraf ettiklerine dair haberler üzerine, Genelkurmay Başkanlığı Askeri Başsavcılığı, incelemek üzere soruşturma dosyasını istedi.

Dosyada, zanlıların kendi aralarında “Bir numara” diye adlandırdıkları kişinin İstanbul’da yaşayan emekli bir general olduğu ileri sürülüyor.

Bir şehit eşini dolandırdığı iddia edilen zanlıların bazı emekli subay, hâkim, savcı ve polislerle yaptığı görüşmeler de dinlemeye takılmıştı.

Tutuklanan dernek başkanı Taner Ünal’ın polis ifadesinde, Danıştay saldırısının arkasında, Ümraniye operasyonu nedeniyle tutuklanan emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin olduğunu söylediği, derneğin Konya’da yaşayan genel başkan yardımcısı Vehbi Şanlı’nın da Hrant Dink’in öldürülmesinin ardından “Bizim arkadaşlar yaptı” dediği ileri sürülüyor.

Zanlıların Mersin ve Ankara Bala ilçesinde yaptıkları kazılara bazı askerlerin katıldığı da iddia ediliyor.

ntv



Bu haber 302 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,159 µs