En Sıcak Konular

CHP'yi anlıyorum da MHP'ye ne oluyor?

5 Temmuz 2007 15:21 tsi
CHP'yi anlıyorum da MHP'ye ne oluyor? Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, MHP'nin kalelerinden Yozgat'ta MHP'ye yüklendi: "Köşk seçimlerinde CHP'yi anlıyorum da MHP'ye ne oluyor?" İşte ayrıntılar...

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanını halk seçsin denildiğinde CHP'nin durumunu anladığını belirterek "CHP'yi anlıyorum da MHP'ye ne oluyor?" dedi.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Yozgat'ın Sorgun ilçesinde MHP'yi halka şikayet etti. Cumhurbaşkanını halk seçsin denildiğinde CHP'nin durumunu anladığını belirten Dışişleri Bakanı Gül, "CHP'yi anlıyorum. MHP'ye ne oluyor?" diyerek MHP'ye tepki gösterdi. "Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili yeni bir kanun mu çıktı? Çıktı ki daha önceki kurallar uygulanmadı. Meğerse biz, diğer üç Cumhurbaşkanını seçerken yanlış yapıyormuşuz" dedi.

Gül, Sorgun Belediye meydanında, AK Parti tarafından düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her tarafında partisine "büyük bir teveccüh olduğunu, meydanların hınca hınç dolduğunu" söyledi. Konuşması sık sık "Halkın Cumhurbaşkanı", "Çankaya'nın sahibi" sloganlarıyla kesilen Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı konusunda yaşananlar hakkında vatandaşlara bilgi verdi. "Madem istiyorsunuz, o konuya da değineyim. Türkiye kapalı bir toplum mu? Diktatörlük mü var? Bizim bu konuları konuşmamızdan rahatsız oluyorlar" dedi.

Fransa'da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Türkiye'deki ile aynı zamana denk geldiğini hatırlatan Gül, "Onlar Cumhurbaşkanını seçti, yoluna devam ediyor. Bizde de sanki yeni bir Cumhurbaşkanı seçilmiş, görevine devam ediyor havası var. Seçimler sırasında ne olduğunu hepiniz gördünüz" diye konuştu. Abdullah Gül, Çankaya'yı herkese açacaklarını da müjdeledi. Çankaya'yı belirli çevrelerin davet edildiği yer olmaktan çıkartacaklarının altını çizen Abdullah Gül, "Çankaya'yı halka açacağız. Herkese açacağız. Çankaya belirli çevrelerin girdiği yer olmaktan çıkacak" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşananları Sorgunlulara şikayet eden Abdullah Gül, yaşananların anlatılmasından rahatsız olanların bulunduğunu ifade ederek şöyle konuştu: "Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili yeni bir kanun mu çıktı? Çıktı ki daha önceki kurallar uygulanmadı. Meğerse biz, diğer 3 Cumhurbaşkanını seçerken yanlış yapıyormuşuz. Madem ki, eski cumhurbaşkanları böyle seçildi, Anayasa yanlış uygulandı. Onların atadığı başbakanlar, bakanlar, rektörler, Anayasa Mahkemesi üyeleri. Onlar ne olacak? Bunlara çocuklar bile güldü. Daha çok konuşabiliriz bu konuyla ilgili. Ama biz ülkemizin prestij kaybetmesini istemiyoruz. Madem böyle oldu, o zaman 'millete gidelim' dedik. Anayasa değişikliği yaptık ama CHP... İsmi halk, Halk Partisi, Cumhurbaşkanını milletin seçmesini rejim tehlikesi olarak gördü. İptal için bunu Anayasa Mahkemesi'ne götürdü. Mahkeme ne diyecek, onu göreceğiz. Tüm Türkiye bunun farkında, yapılan hizmetlerin de farkında. Türk halkı bunların cevabını sandıkta verecek. Burada ilk kez söylüyorum. Cumhurbaşkanlığı konusunda CHP'yi anlıyorum da MHP'ye ne oluyor. Size oy verenler ne diyorlar. Size oy veren, size gönül veren insanlar ne diyor. Onların dediğini yapın. Milli iradeden sapmayın. Milli iradenin dediğini yapın. Hiç korkmayın. Bu yapılanlar, bu oyunlar hiç kimsenin yanına kar kalmayacaktır. Hepsinin hesabı sorulacaktır. 22 Temmuz'da gereken cevap verilecektir."

AK Parti Hükümeti olarak göreve geldikleri günden bugüne kadar yaptıkları icraatleri de anlatan Bakan Gül, Türkiye'deki huzur ortamını, birliği, kardeşliği koruyacak tek partinin AK Parti olduğunu anlattı. Gül, 4,5 yıl önce vatandaştan aldıkları destekle birçok icraatın altına imza attıklarını ifade etti. "Türkiye, 4,5 yıl önce böyle miydi?" diye soran Gül, Türkiye'nin DSP-MHP-ANAP koalisyonu döneminde neler kaybettiğine bakılmasını istedi.

Alanda bulunanların "Yuh" diye bağırması üzerine Gül, 'Yuh çekmeyin" uyarısında bulundu. Gül, her şeyi "açık, dürüst ve abartmadan" dile getirdiklerini belirterek, "4,5 yıl önce Türkiye'de en çok kullanılan konu ki, bunu hanım kardeşlerim daha iyi bilirler. Neydi bu? Zam, zam, zam... Bunun neticesinde enflasyon vardı, hayat pahalılığı vardı, fiyatlar her gün değişirdi" diye konuştu. AK Parti iktidara geldiğinde enflasyonun yüzde 34 dolayında seyrettiğini ifade eden Gül, bazı dönemlerde enflasyonun yüzde 100'leri geçtiğini söyledi. Bugün enflasyonun tek haneli rakamlara düştüğünü ifade eden Gül, konuşmasına şöyle devam etti:

"Geçimsizliğin, huzursuzluğun, ahlaksızlığın her şeyin temelinde bu enflasyon vardı. Her şeyi kötü etkiliyordu. 4,5 sene önce Türk Lirası'nın itibarı yoktu. Herkes milyarderdi ama geçinemiyordu. Böyle bir ülke yoktu dünyada. 35 sene sonra Türkiye'de hayat pahalılığı tek rakamlı oldu. Bu ucuzluk geldi demektir. Enflasyon canavarı daha da küçülecek. Enflasyon rakamları açıklandı. Ne çıktı? Eksi enflasyon çıktı. Siz hiç enflasyonun gerilediğini duyar mıydınız? İşte başarı bu."

İktidarları döneminde faizlerin de düştüğünü anlatan Gül, öncekilerin faizlerin yüksekliğinden şikayet ettiğini ama düşürmek için hiçbir şey yapmadığını söyledi. Gül, düşük faiz oranlarından elde edilen tasarrufun yollara, hastanelere ve fabrika yapımlarına harcandığını belirtti.

Vatandaşların "Vur vur inlesin, Baykal dinlesin" diye bağırmaları üzerine Gül, "Hepsi dinliyor. Hepsi takip ediyor" dedi. Gül, 4,5 yıl önce, "bankaların, topladıkları parayı ya Hazinenin faizli kağıtlarına yatırdıklarını ya da hortumculara kredi olarak verdiklerini" ifade ederek, şunları kaydetti: "O kadar çok banka battı ki, batan paralar Hazine garantisinde olduğu için devlet, bu paraları, sizden topladığı vergilerle karşıladı. 40 milyar dolar hizmete harcansaydı bugün farklı yerlerde olurduk. AK Parti hükümeti döneminde tek banka batmadı. Battı mı? Size soruyorum. Çünkü bankalar müfettişlerimiz tarafından çok sıkı denetlendi. Bir kuruş bile hortumlanamadı. Artık bankaların kendileri sorumlu. Hiçbir garantileri yok. Adamlar İmar Bankasını batıracak, paralar sizden toplanan vergilerle ödenecek. Yok böyle bir şey. Devlet bankaları artık zarar etmiyor. Katrilyon kar ediyor. Ziraat Bankası geçmişte yüzde 59 faiz uygulardı. Artık bu oran, yüzde 7-13 arasında değişiyor. 2002'de bin küsur traktör satılmıştı. Geçen sene bu sayı 42 bine yükseldi."

aktif haber



Bu haber 274 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,720 µs