En Sıcak Konular

Barış'ı kaybettik

5 Temmuz 2007 15:05 tsi
Barış'ı kaybettik 

Trafik canavarına kurban giden ünlüler Bodrum'da geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan şarkıcı ve oyuncu Barış Akarsu 5 günlük yaşam savaşını kaybetti. Akarsu'nun dün akşam saat 21.00 sıralarında kalbinin durduğu bildirildi.

Sanatçı Akarsu'nun tedavi gördüğü hastanenin doktorlarından Op. Dr. Abdullah Servet, hastane önünde yaptığı açıklamada, ''Maalesef bu gece saat 21.00'e doğru Barış Akarsu'nun kalbi durdu ve kalbi yeniden çalıştıramadık'' dedi.

Dr. Servet, ''Beklenen bir olay, sonunda böyle bir olay olabileceğini öngörmüştük. Bu 3 gün önce olabilirdi, 3 gün sonra olabilirdi. Maalesef bu akşam meydana geldi. İkinci defa kalbi çalıştıramadık ve Barış'ı kaybettik'' şeklinde konuştu.

SAVCILIK İNCELEME BAŞLATTI

Öte yandan, özel Bodrum Hastanesinin yoğun bakım servisinde tedavi gören Akarsu'nun ölüm haberinin açıklanmasından önce sanatçıyı yoğun bakım ünitesinde gösteren fotoğrafları bazı internet siteleri ile televizyonlarda yayınlandı.

Bu gelişme üzerine, savcılığın talimatı ile hastaneye gelen jandarma olay yeri inceleme ekipleri, Barış Akarsu'nun tedavi gördüğü odadan parmak izi aldılar.

Dr. Abdullah Servet, Barış Akarsu'yu yoğun bakımdayken gösteren ve bazı televizyon kanalları ile internet sitelerinde yer alan fotoğraflarla ilgili Bodrum Cumhuriyet Savcılığının inceleme başlattığını belirterek, ''Savcı ile bu işin peşini bırakmayacağız'' dedi.

Görüntülerin yayınlanması ve Akarsu'nun ölümünün açıklanmasının ardından sanatçının yakınları ve sevenleri hastane önünde toplandılar. Bazı vatandaşların gözyaşlarına hakim olamadığı ve bayıldığı gözlendi.

SEVENLERİ KAZANIN OLDUĞU KAVŞAKTA TOPLANDI

Sanatçı Barış Akarsu'nun öldüğünün açıklanmasının ardından bir grup vatandaş, Torba kavşağında toplanarak, kazanın olduğu yere yaktıkları mum ve karanfilleri bıraktı.

Bodrum'da geçirdiği trafik kazasından sonra, Bodrum'da özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde 5 gündür tedavi gören Akarsu'nun ölümünün doktorları tarafından açıklanması üzerine, çok sayıda vatandaş hastane önünde toplandı.

Bir grup vatandaş ise Torba kavşağında bir araya geldi ve kazanın olduğu yere yaktıkları mum ve karanfilleri bıraktı.

Olaya tepkilerini ifade etmek amacıyla kazanın olduğu kavşağa geldiklerini anlatan vatandaşlar, ''Bugüne kadar alınmayan tedbirler yüzünden bu kavşakta meydana gelen kazalarda insanlar öldü. Biz burada başka kazaların olmaması için ışık olmak istiyoruz, kazalar artık son bulsun. Buraya bir köprülü kavşak yapılasın'' dediler.

Grupta yer alanlar daha sonra sessizce dağıldılar.

DEDESİNİN YANINA DEFNEDİLECEK

Muğla'nın Bodrum ilçesinde geçirdiği trafik kazasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden sanatçı Barış Akarsu'nun cenazesi memleketine götürülmek üzere hastaneden alındı.

Akarsu'nun cenazesi, özel Bodrum Hastanesine ait ambulansla Milas-Bodrum Hava Limanına götürüldü.

Cenazenin hastanenin morgundan alınışı sırasında hastane önünde bekleyen sanatçının sevenlerinin yoğun ilgisi nedeniyle izdiham yaşandı. Akarsu'nun cenazesi ambulansa güçlükle yerleştirildi.

Sanatçının cenazesinin bulunduğu ambulansın hastaneden ayrılmasının ardından sanatçının yakınları ve sevenleri gözyaşlarına boğuldu, bazıları ise bayıldı.

Barış Akarsu'nun Amasralı hemşehrilerini taşıyan bir otobüs ise cenazenin uçakla gönderileceği Milas-Bodrum Hava Limanına kadar ambulansa eşlik etti.

'TORBA KAVŞAĞI'NA ''BARIŞ'' ADI VERİLSİN'

Muğla'nın Bodrum ilçesinde şarkıcı Barış Akarsu'nun kaza geçirdiği Torba Kavşağı'nı bir süre trafiğe kapatan grup, kavşağa ''Barış'' adının verilmesini istedi.

''Bodrum Yurttaş İnisiyatifi'' üyesi bir grup, şarkıcı Akarsu'nun kaza geçirdiği Torba Kavşağı'nda toplandı.

Bodrum Yurttaş İnisiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan, kavşakta daha önce de kazalar yaşandığını belirterek, uyarılarına rağmen yetkililerin gerekli önlemleri almadığını savundu.Karahan, şöyle dedi:

''Bu kavşak artık bir ölüm kavşağıdır. İnsan hayatı konusunda bu duyarsızlığı anlamamızı hiç kimse bizden beklemesin. Göz göre göre gelen ölümler bir kader olamaz. Bu kavşakta yeni ölümlere hayır diyoruz. Akarsu'nun kaza yaptığı Torba Kavşağı'na, 'Barış' adının verilmesini istiyoruz. Bu, hepimizin gönlünde taht kurmuş olan Barış'ın adının yaşamını yitiriği yerde ölümsüzleştirilmesi açısından önemli.''

Gruptan Avukat Ahmet Aksüt de kaza ile ilgili Karayolları Genel Müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

''Bu son acı kaza, bardağı taşıran son damla oldu'' diyen Aksüt, özel hastane ambulanslarının, kaza olacak diye bu kavşağı bekleme noktası olarak kullandıklarını öne sürdü.

EL ELE TUTUŞARAK YOLU ULAŞIMA KAPADILAR

Açıklamaların ardından gruptakiler, el ele tutuşarak, kazanın meydana geldiği Torba-Bodrum kavşağını 7 dakika ulaşıma kapattılar.

Grup üyeleri, sürücüleri yaptıkları protesto hakkında bilgilendirdiler ve protestoya alkışlı destek istediler. Sürücülerden bir bölümü bu istek üzerine araçlarından inerek protestocu gruba alkışlarla destek verdi.Gruptakiler, daha sonra dağıldı.

BARIŞ'IN NAAŞI MEMLEKETİ BARTIN'A GETİRİLDİ

Bodrum'da geçen cuma gecesi doğum gününü kutlamaya giderken geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ve 5 gündür yoğun bakımda gördüğü tedavisindeki yaşam mücadelesini kaybederek 28 yaşında hayata veda eden şarkıcı ve oyuncu Barış Akarsu'nun cenazesi memleketi Bartın'a getirildi.

Sabah erken saatlerde uçakla İstanbul'a getirilen Barış Akarsu'nun naaşı, Kadıköy Belediyesi'nin bir aracıyla memleketi olan Bartın'a getirildi.

Akarsu'nun cenazesinin Bartın Devlet Hastanesi morguna getirilmesinin ardından sanatçının yakınları ve sevenleri hastane önünde toplandı. Barış Akarsu'nun cenazesi 6 Haziran Cuma günü memleketi Bartın'a bağlı Amasra ilçesinde toprağa verilecek.

 



Bu haber 692 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,562 µs