En Sıcak Konular

İnternet reklamıyla uçtular

5 Temmuz 2007 13:15 tsi
İnternet reklamıyla uçtular Siyasi partiler yeni reklam mecrası olarak interneti seçti ve internet sitelerine giren ziyaretçi sayısını tam üç kat artırdılar. Peki hangi partilerin trafiği reklam sayesinde artış gösterdi.

MHP ve DP'nin trafiği reklam sayesinde AKP'yi geçti. 

22 Temmuz seçimlerine az bir zaman kala siyasi partiler reklamlarını sanal ortama taşıdı. Televizyonlarda siyasi parti reklamlarının yasak olması nedeniyle, internet üzerinden seçmene ulaşmaya çalışan siyasi partilerden MHP ve DP’nin reklam atağı, partilerin sitelerine olan yoğunluğu arttırdı. İnternetin reytingini ölçen alexa.com verilerine göre, DP ve MHP’nin internet reklamlarından sonra, resmi siteleri ziyaretçi sayılarını üçe katladı.

Hatta yoğunluğun daha fazla olduğunu söylemek mümkün çünkü partilerin siteleri zaman zaman yoğunluktan dolayı açılmıyor.

Siyasi partilerin televizyonlara reklam vermesi yasak olunca, partiler de yeni mecralardan seçmene ulaşmaya çalışıyor. Mitingler ve açık hava afişleriyle seçmene ulaşmaya çalışan siyasi partiler yeni reklam mecrası olarak interneti seçti. Hafta başında Milliyetçi Hareket Partisi ve Demokrat Parti’nin başlatmış olduğu reklam kampanyası, internetin reytingini tutan alexa verilerine de yansıdı.


 

Siyasi partilerin aday listelerini YSK’ya teslim ettikleri gün olan 4 Haziran’da tavan yapan siyasi parti resmi siteleri, reklam kampanyalarıyla birlikte tekrar yükselişe geçti.

İnternet sitelerinde hafta başından itibaren yayınlanmaya başlayan Demokrat Parti bannerına tıklayanlar www.dp.org.tr sitesine yönlendirildi. Yoğunluk nedeniyle zaman zaman kilitlenen sitede, aday listesi, seçim beyannamesi, miting konuşmaları ve partiyle ilgili bilgilere ulaşılabiliniyor. DP bugün ise reklamını video paylaşım sitesinde hazırlanan DP sayfasına yönlendirdi: http://www.youtube.com/demokratparti Adreste demokrat partinin reklam filmlerini izleme imkanı var.

Hafta başında internet reklamlarına ağırlık veren MHP ise Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin fotoğrafının kullanıldığı reklam bannerına tıklayanları www.mhp.org.tr sitesine yönlendiriliyor. Sitenin açılış sayfasında; seçim beyannamesi, aday listesi, seçim müzikleri, miting programı, afişler ve ana sayfa kısa yolları bulunuyor.

DP ve MHP’nin internet reklamları iki partinin resmi internet sitelerinin ziyaretçi sayısında bir sıçrama yarattı. Alexa verilerine göre sitelerin günlük ziyaretçi sayıları tam üç katına çıktı.

Alexa verilerinin son 1 aylık bölümü ise ilginç bir istatistik veriyor. Aday listelerinin YSK’ya teslim edildiği gün olan 4 Haziran’da AK Parti ve MHP’nin internet siteleri son üç yılın en yüksek ziyaretçi oranına ulaşmış. Listelerin teslim tarihinde CHP’nin sitesi de ziyaretçi sayısını arttırırken diğer partilerin site trafiğinde bir değişiklik olmamış.

Partilerin verdiği reklamların yanı sıra bazı adaylar da kişisel sayfalarını hazırlayıp internet üzerinden seçmene ulaşmaya çalışıyor. Bunlardan biri CHP İstanbul 1. Bölge 1. sıra adayı İlhan Kesici. Kesici, www.ilhankesici.org adresli sitesinde kendisiyle ilgili bilgiler veriyor.

AK Parti İstanbul 3. Bölge adayı Feyzullah Kıyıklık da http://www.feyzullahkiyiklik.com/ adresinden seçmenine ulaşıyor.

haber7

 



Bu haber 184 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,171 µs