En Sıcak Konular

TASSA'dan Cumhurbaşkanı'na mektup

31 Mayıs 2012 17:41 tsi
Türkiye Havayolları Kabin Memurları Derneği TASSA, kabin memurları gününde bir açıklama daha yaptı. Tassa, sorunun konuşularak aşılabileceğini vurguladı.

İşte Tassa'dan yapılan açıklama:

Bu hafta Dünya Kabin Memurları Günü Kutlaması hazırlıkları yaparken gelişen olaylar ve gerilen ortam nedeni ile sıkıntılı bir süreç yaşanmaya başlamıştır.

Anayasanın 90. maddesiyle de teminat altına alınan grev hakkı aynı zamanda Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelerle de güvence altına alınmıştır. Başta İLO’nun 87 ve 98 sayılı sözleşmeleri olmak üzere, Avrupa sosyal şartı, BM ekonomik/sosyal/kültürel haklar sözleşmesine de aykırı olan grevi yasaklama girişimi dernek yönetim kurulumuz tarafından da kabul edilemez bulunmaktadır.

Yönetim kurulumuz bu girişimi engelleyebilecek yasal yolları incelemektedir.

Yaşanan sürecin; hukukun üstünlüğü göz ardı edilmeden, tüm kabin memurlarının huzuru sağlanarak ve aynı zamanda genç meslektaşlarımızın geleceği kararmadan aşılabilmesi için karar verici makamlarda oturan yetkililerin çözümün konuşmaktan geçtiğini unutmamaları umuduyla.

Bizi bekleyen güneşli günlerde yeniden kutlanacak şeyler olması dileğiyle…

Bu arada TASSA, Cumhurbaşkanlığına gönderdiği bir mektupla yaşanan süreçte varolan yanlışların gözden geçirilmesi ve yasanın tekrardan görüşülmesi için istekte bulundu.

İŞTE GÖNDERİLEN O MEKTUP


SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ

Bugün 31 Mayıs
Dünya Kabin Memurları Günü.

Yönetim kurulumuz bu hafta bu özel günümüzü kutlama hazırlıkları yaparken gelişen olaylar ve gerilen ortam nedeni ile sektörümüzde sıkıntılı bir süreç yaşanmaya başlamıştır.

"Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında kanun Teklifinin 1. Maddesi ile tüm havacılık hizmetlerinde Grev Yasağı getirilmesi önerisi meclisimizde 30.05.2012 tarihinde oy çokluğu ile kabul edilmiştir.

Önceki yıllarda yaşanan ekonomik sıkıntılar ve yüksek enflasyon rakamlarına karşın, 20 yılı aşkın süreyle tarafların özverisi sonucu grev yapma gereği kalmadan masada anlaşma yapılmış ve hatta zor günlerde ücretlerden indirim yapılması dahi kabul edilmişken, ülkemizin ve sivil havacılık sektörünün planlı bir gelişim gösterdiği günümüzde böyle sıkıntılı bir sürecin yaşanması bizleri derinden yaralamıştır.

Yüce Meclisimizde temel bir çalışma hayat yasa değişikliği gündemde iken ve bu tasarıda Hava Taşımacılığı işkolunda hiçbir yasaklama öngörülmemişken getirilen bu teklif tamamen hukuk dışı ve anti demokratik bir girişimdir.

Getirilen bu grevi fiilen yasaklama maddesi başta ILO'nun, 87. ve 98 sayılı sözleşmeleri olmak üzere Avrupa Sosyal Şartı, BM Ekonomik, Sosyal Kültürel Haklar Sözleşmesi gibi birçok sözleşmeyle birlikte Anayasa'nın 90. Maddesine de aykırıdır.

Devletimiz sosyal bir hukuk devletidir. Belirli bir zümrenin menfaatlerini korumak üzere, üyelerimizi mağdur eden kazanılmış haklarını ortadan kaldıran özel kanun düzenlenmesi hukuka ve adalete uygun değildir.

Bu yasal düzenleme, evrensel, demokratik değerlere ve temel insan haklarına aykırıdır.Ülkemizi AB Parlamentosu, İLO, vb ülkemizin ulusal çıkarlarını ilgilendiren uluslararası hukuk zemininde zor duruma düşürecek bu yanlış ve hakkaniyetsiz düzenlemenin Yüce Meclisimize bir kez daha görüşülmek üzere Yüce Makamınızca iadesini talep etmekteyiz.

Saygılarımızla arz ederiz.

TASSA YÖNETİM KURULU



Bu haber 631 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,636 µs