En Sıcak Konular

'Erkan Mumcu istifa' sesleri

5 Temmuz 2007 12:00 tsi
'Erkan Mumcu istifa' sesleri
Anavatan Partisi Grup Başkanvekili Muzaffer Kurtulmuşoğlu, merkez sağda birleşmeyi başaramadığı için ANAVATAN Genel Başkan Erkan Mumcu'nun istifasını istedi ve ''Melih Gökçek ile ne konuştun?'' diye sordu.

Kurtulmuşoğlu, yaptığı açıklamada, Erkan Mumcu ile DP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın, birleşme sürecini doğru götüremediklerini söyledi. Ne yapıldıysa gizli yapıldığını ifade eden Kurtulmuşoğlu, iki liderin, süreçteki gelişmelerle ilgili topluma açıklamada bulunması gerektiğini savundu.

Mumcu'nun, birleşme aşamasında kendilerine hiçbir bilgi vermediğini ileri süren Kurtulmuşoğlu, ''Bugüne kadar da ne olduğunu bilen hiçbir milletvekili arkadaşım yok. Erkan Mumcu'nun kendi yandaşları dışında, kimsenin bilgi sahibi olduğunu zannetmiyorum'' dedi. Kurtulmuşoğlu, Erkan Mumcu'nun, ''20 milletvekili benim namusumdur. Ben ne yapacaksam, onlarla birlikte yapacağım' dediğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

''Ama 20 milletvekiline, birleşme aşamasında hiçbir bilgi vermedi. Partinin seçime girip girmeyeceğini bile bize söylemedi. Son zamanda ittifak yapılacaktı. 'İttifak yapılacak' diye gidildi ve yapılmadan bozuldu. Melih Gökçek ile 2,5-3 saat ne konuştular? Bir parti lideri, evini parti genel merkezi gibi çalıştırmaz. Ben liderin evine gitmeye mecbur muyum? Bunların hiçbirinden bilgi sahibi olmadık. Sayın Erkan Mumcu'nun, bu aşamadan sonra bilgi vermesi, ne olup bittiğini bize ve topluma izah etmesi lazım. Bu işi başaramadığı için partiden istifa etmesi lazım. Başaramayan insanlar gider, başarabilecek insanlar partinin başına gelir.''

''KİMLE, NİÇİN YAPTIN?''

Grup Başkanvekili olarak Mumcu'ya çağrıda bulunduğunu ifade eden Kurtulmuşoğlu, şunları kaydetti:

''By-pass yapıldı. Kimle yaptın, niçin yaptın? Melih Gökçek ile ne konuştun? Sinan Aygün ile ne konuştun? Mehmet Ağar ile ne konuştun? Neden bize bildirmedin? Biz 20 milletvekili seni bu hale getirdik, partiyi bu hale getirdik. Neden milletvekillerini bilgilendirmediniz? Diğer partilerden, 'Bu adama güvenmeyin, bu sizi yarı yolda bırakır' demişlerdi. 'Hayır, böyle bir şey yapmaz' dedim ama bizi yarı yolda değil, yolun başında bıraktı.''

SELAMİ YİĞİT: ''MUMCU'YA GÜVENİMİ KAYBETTİM''

ANAVATAN'lı bazı milletvekilleri de birleşme sürecinin tamamlanamamasından dolayı eleştirilerde bulundu.

Hatay Milletvekili Züheyir Amber de Mumcu ve Ağar'ı, iddialarla ilgili en kısa zamanda açıklama yapmaya çağırdı. Amber, ''İddialara yakın bir şey varsa, sadece Erkan Mumcu'yu değil, Mehmet Ağar'ı da istifaya çağırıyorum'' dedi.

Mersin Milletvekili Hüseyin Güler, birleşmenin sağlanamaması ve seçime girilmemesiyle ilgili herkesin özeleştiri yapması gerektiğini savundu.

Kars Milletvekili Selami Yiğit, birleşme sürecinde verimsiz toplantılar yapıldığını, en kritik zamanlarda ise milletvekillerine doğru dürüst bilgi verilmediğini ifade etti. Mumcu'nun, birleşme görüşmeleri sırasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile görüştüğüne ilişkin ciddi iddialar olduğunu belirten Yiğit, ''Erkan Mumcu'ya güvenimi kaybettim'' dedi.

ANAVATAN Mersin Milletvekili Hüseyin Özcan da ''Sonuçta bu noktaya gelinmemeliydi'' diyerek, sorumluluk sahibi olan herkesin hesap vermesi gerektiğini kaydetti.

gerçekgündem



Bu haber 267 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,295 µs