En Sıcak Konular

Erdoğan: Senaryoları boşa çıkardık

5 Temmuz 2007 10:46 tsi
Erdoğan: Senaryoları boşa çıkardık Başbakan Erdoğan, pekçok senaryoyu boşa çıkardıklarını, çeteleri de kesinlikle bitireceklerini anlatarak, “Temmuz'un 22'sinden sonra da oyunlar devam edecek, buna karşı da uyanığız” dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, hükümeti zaafa uğratmak için içte ve dışta pek çok senaryo yazıldığını ve uygulamaya konulmaya çalışıldığını, ancak bunlara karşı uyanık davrandıkları için sonuç alınamadığını söyledi. Bu senaryoların seçimden sonra da devam edeceğini tahmin ettiklerini belirten Erdoğan, buna karşı da tedbirli olduklarını kaydetti. Gerginliğe yol açmamak için şimdilik bunlardan bahsetmeye niyetli olmadığını ifade eden Başbakan Erdoğan, seçimden sonra gerekirse bu konuda açıklama yapabileceğini bildirdi. Çetelerle büyük mücadele verildiğini ve buna devam devam edileceğini kaydeden Erdoğan, Karabük mitingine giderken, uçakta yazarlarımız Fehmi Koru ve Ali Bayramoğlu'nun sorularını cevaplandırdı.

FINDIK FİYATI AÇIKLANACAK

Karadeniz'de fındık taban fiyatı seçmenin en fazla ilgi duyduğu konu, siz Giresun'da açıklamadınız, nasıl bir taban fiyatı düşünüyorsunuz?

Fiskobirlik merkezini ilk ziyaret eden Başbakan olduğumu söylediler. Bu konuya çok özel önem veriyoruz. Fiskobirlik ayağa kalksın istiyoruz. İzmir'deki vadeli opsiyon borsası gibi fındık borsası oluşsun arzusundayız. Fiskobirlik'e TMO'dan kredi vermek niyetindeyiz. Ama Fiskobirlik'e gittiğimde bir çalışma yapın dedim. Fındık fiyatı meselesini pazartesi günü Bakanlar Kurulu toplantısında konuşalım dedik. Tek fiyat olarak hafta içerisinde açıklansın istiyoruz.

BİZ İL, ONLAR BÖLGE MİTİNGİ YAPIYOR

Zonguldak'ta meydanı nasıl buldunuz?

Halkın ilgisi ve katılımı çok yüksek oluyor. Bundan önceki seçimlere oranla meydanlar, mitingler çok daha katılımlı oluyor bizim açımızdan. Biliyorsunuz diğer partiler bölge mitingleri yapıyor, biz il mitingleri yapıyoruz. Bizde sadece bir ilin imkânları kullanarak o ilde miting yapılıyor. Onun için bizim mitinglerde, meydanlarda aldığımız netice, onun siyasete çevrilmesi daha verimli...

SENARYOLARI SEÇİMDEN SONRA KONUŞACAĞIZ

Geçenlerde senaryolar sonuç vermedi diye bir beyanınız oldu... Neyi kastediyordunuz? Örneğin Hudson'u mu?

Dışarıyla bağlantılı olanları da var, ama içerisi de var. Sözde sivil toplum örgütleriyle bağlantılı senaryolar da var. Ama hiç biri netice vermedi, bekledikleri neticeyi alamayınca oyun bozuldu, hedeflerine ulaşamadılar. Ancak Temmuz'un 22'sinden sonra da bunların oyunları devam edecek, buna karşı da uyanığız.

Neydi bu hedefler ve senaryolar?

Bunları 23 Temmuz'dan sonra konuşacağız. Siz yazacaksınız konuşacaksınız bize soracaksınız biz de anlatacağız. Şimdi bunların içersine girersek gereksiz bir gerginlik olur.

Çeteleri kesinlikle temizleyeceğiz

Son günlerde Türkiye'yi en çok meşgul eden korulardan birisi çeteler, gün geçmiyor ki yeni bir mühimmat deposu ele geçmesin, emekli askerlerden emekli güvenlik görevlilerine gözaltılar yaşanmasın... Bu çete meselesine nasıl bakıyorsunuz?

Sorun ciddi. Terör örgütünün nasıl şehirlerde işbirlikçileri varsa çetelerin de öyle bağlantıları var. Her yere uzanan bağlantıları var. Çetelerle mücadeleyi çok daha kararlı bir biçimde götürüyoruz ve götürmek niyetindeyiz. Hükümet işin üzerinde ve çok kararlı... Şu ana kadar alınan netice, hükümetin aldığı netice, bu konuda bundan sonra neler yapılacağını da gösteriyor. 4.5 yıldır yolsuzlukların, hortumcuların üzerine nasıl gittiysek çetelerin üzerine de öyle gidiyoruz.

Sorun önümüzdeki dönem de devam edeceğe benziyor...

Terörün yanında çetelerle mücadele önümüzdeki dönemde en önemli gündem maddelerimizden biri olacak. Çeteleri temizlemek için, bu çete-lerle mücadele için gerekli yasal düzenlemeler yapılacak. İtalya'da nasıl Temiz Eller Operasyonu yapıldıysa bizim de böyle bir temizliğe, böyle bir operasyona ihtiyacımız var. Aslında hükümet olarak şu ana kadar attığımız adımlar bunlar çok görülmese de bu adımlar temizlik operasyonu adımlarıdır.

SİVİL ANAYASA TASLAĞI

Yeni dönem için ne tür hazırlıklarınız var?

Arkadaşlarımız birçok komisyonda hazırlıkları sürdürüyorlar. Örneğin Anayasa hazırlayan komisyonumuz işini yakında tamamlayacak. Seçimlerden önce sivil Anayasa taslağını bitirmiş olacağız.

yeni şafak

 



Bu haber 173 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,563 µs