En Sıcak Konular

'1 numara' emekli Paşa!

5 Temmuz 2007 08:50 tsi
'1 numara' emekli Paşa! Dün kimi gazeteler manşetten sormuştu: 1 numara kim? 'Girdap' operasyonunda tutuklanan Vatansever Güç Birliği üyelerinin "1 numara" diye adlandırarak çekindikleri kişinin, İstanbul'da yaşayan ve Jandarma'dan emekli bir general olduğu iddia ediliyor.

Telefon dinlemesine yargı da takıldı Girdap operasyonunda tutuklanan Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Derneği yöneticisi 12 kişinin, "Bir numara kızarsa" diye çekindikleri kişinin, jandarmadan emekli olduktan sonra İstanbul'da yaşayan bir general olduğu ileri sürüldü. Operasyon öncesi derneğin yöneticilerinin yaptığı telefon görüşmeleri dinlendi. Sanıkların görüşmelerde "1 numara kızmasın" gibi ifadelerle bahsettiği kişinin kim olduğunu tespit etmek için Emniyet güçleri harekete geçti. Yapılan araştırma sonucunda, "1 numara" nın emekli olduktan sonra İstanbul'da ikamet eden emekli bir general olduğu sonucuna ulaşıldı. Emniyet, bu bağlantıyı ortaya çıkarmak için kanıt toplama ve ismi kesinleştirme çalışmalarını sürdürüyor.

DANIŞTAY, TEKİN'LE BAĞLANTILI
Tutuklanan Dernek Genel Başkanı Taner Ünal ise, polisteki ifadesinde Danıştay saldırısının Ümraniye'de, bir gecekonduda ele geçirilen silahlarla ilgisi nedeniyle tutuklanan eski asker Muzaffer Tekin grubunun gerçekleştirmiş olabileceğini ileri sürdü. Danıştay saldırısını düzenleyen Alparslan Arslan ve arkadaşlarının baskından önce Ankara'ya geldiğinden haberdar olduğunu ifade eden Taner Ünal, "Büyük bir eylem yapacaklarını söylediler. Ondan sonra Danıştay saldırısı oldu. Saldırıyı üzerimize yıkmak için tetikçi Arslan'ın cebinde, bizim kartvizi çıktı" iddialarında bulundu.

GENELKURMAY'A HAVALE
Soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, tutuklanan Taner Ünal, Vehbi Ş., Ahmet C, Salih Z. ve Halit B. adlı zanlıların, üst düzey subaylarla olan irtibatlarıyla ilgili dosyayı ayırarak Genelkurmay Askeri Savcılığı'na gönderdi. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda "çok gizli" ibareli çok sayıda belge ele geçirildi. Tutuklanan Halit B.'nin, yaptığı telefon görüşmeleri ve ele geçirilen belgelerle ilgili, "Bunlar devlet güvenliğini ilgilendiren konulardır. Bu konuda polise bilgi vermeyeceğim" dediği öğrenildi. Tutuklananlarda, Türkiye'nin define haritaları bulunduğu da iddialar arasında. Zanlıların daha önce Bala'da define ararken jandarmaya yakalandıkları, bir komutanı devreye sokarak kurtuldukları anlaşıldı. Bu arada Ankara Başsavcılığı, aralarında Dernek Başkanı Ünal'ın da bulunduğu 12 kişinin soruşturmasını, "organize suç örgütü" diyerek Geniş Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi Başsavcı Vekilliği'ne gönderdi.

Sabah



Bu haber 350 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,709 µs