En Sıcak Konular

Erdoğan'a verilen son anket

5 Temmuz 2007 08:20 tsi
Erdoğan'a verilen son anket  
Erdoğan'a verilen son ankete göre Meclis'te kaç parti olacak? AKP’nin yaptırdığı kararsızların dağıtılmasıyla elde edilen son seçim anketine göre Meclis’e üç parti giriyor. İşte o anket ve meclise giren üçüncü parti...

AKP’NİN her ay 3 ayrı firmaya yaptırdığı kamuoyu araştırmasının Haziran sonuçları AKP Genel Merkezi’ne sunuldu. Pollmark şirketinin Haziran ayının son haftasında yaptığı “Türkiye Gündemi” araştırmasında siyasi partilerin oy yüzdeleri araştırıldı.

MHP kılpayı geçiyor
Araştırma sonuçlarında kararsız olduğunu belirtenlerin oranı yüzde 15’in altında çıktı. Şirket, kararsızların oyunu dağıttıktan sonra 5 büyük partinin oy oranını şöyle sıraladı: AKP yüzde 40.5, CHP yüzde 21, MHP yüzde 10.5, DP yüzde 7, GP yüzde 6.5.

Anket firmasının yöneticileri, siyasi partilerinin oy yüzdeleriyle ilgili “Her zaman için -2 veya + 2 yanılma payı vardır” görüşünü bildirdi. Bu yorum daha çok barajı kılpayı geçen MHP için yapıldı.

DP yükseldi, GP düştü
AKP’nin yaptırdığı ankette AKP ve CHP’nin önceki haftalardaki oy oranına yakın destek bulduğu görüldü. AKP yüzde 40, CHP ise yüzde 20 bandına yakın oy oranını korudu. Ancak merkez sağ partilerin birleşmesinde yaşanan sorunlardan sonra büyük bir oy kaybı yaşayan DP’nin oylarının artması dikkat çekti. Mayıs ayı sonu ve Haziran ayı başında yapılan anketlerde GP’nin gerisine düşen DP, yeniden destek bulmaya başladı. Ankette, DP’nin oylarının GP’den 1.5 puan önde olduğu tespit edildi.

Terörün sorumlusu AKP mi?
Ankette, terör olaylarının artmasında hükümet politikaları da sorgulandı. Araştırmaya katılanlara “Terör olaylarının artmasında hükümetin sorumluluğu var mı?” şeklinde yöneltilen soruya yüzde 60 “hayır”, yüzde 30 ’evet’cevabı verdi. Araştırmada, tezkereyle ilgili sorulara yer verilmediği öğrenildi.

AKP, 22 Temmuz seçimine kadar haftalık anket yaparak partinin oy desteğini öğrenecek. Araştırma için Pollmark dışında Denge ve Anar firmalarıyla çalışılıyor.

Vatan



Bu haber 718 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,242 µs