En Sıcak Konular

Barzani: Türkiye ile sorunumuz yok

4 Temmuz 2007 23:26 tsi
Barzani: Türkiye ile sorunumuz yok Irak'ın kuzeyindeki bölgesel Kürt yönetiminin Başbakanı Neçirvan Barzani, Türkiye ile aralarında bulunan sınıra ek bir askerî kuvvet göndermediklerini, buna da gerek olmadığını söyledi. Barzani, "Çünkü Türkiye ile aramızda bir şey yok" dedi.

Erbil'de yerel başbakanlık binasında gazetecilere gündem ile ilgili açıklamalarda bulunan Neçirvan Barzani, Türkiye iyi ilişkiler kurmak istediklerinin altını çizdi. Barzani, kendilerinin her zaman dostluk ilişkileri de olduğunu vurgulayarak "Türkiye bize çok yardımda bulundu. Enfal olayında Türkiye bize kucak açtı. Her zaman bizim dostumuzdur. Biz Türkiye ye karşı bir şey düşünmüyoruz. Çünkü onlar bizim her zaman dostumuzdur. Aramızda gerginlik istemiyoruz. Türkiye ye her zaman dostluk elimizi uzatıyoruz." diye konuştu.

SINIRA EK KUVVET GÖNDERMEDİK

Türkiye sınırına ek bir askeri güç göndermediklerini altını çizen Barzani bu tür haberleri ortamı germeye ve art niyetli olarak değerlendirdi. Barzani şöyle devam etti: "Biz Türkiye sınırına ek peşmerge gücü göndermedik. Zaten orada bir kuvvet var. Ayrıca buna ihtiyaç da yok. Çünkü sınıra asker göndermek için aramızda bir şey yok ki. Çıkan haber yalan ve ortamı germek üzerine yapılmış."

BASIN ORTAMI ÇOK GERİYOR

Türk basının ortamı germek için çok şeyler yazıp çizdiğini de kaydeden Barzani, "Türk basını olayı abartıyor. Sanki aramızda savaş çıkması için her şeyi yapıyorlar. Bu gazetelerin bazıları yanlış şeyler istiyorlar. Bizim medya da olayı bazen abartıyor. Halkın üzerinde kötü etki yapıyorlar. Ben buradan tüm halkıma sesleniyorum. Türk askeri operasyonları sadece kendi arazisi içerisinde yapıyor. Bu operasyonlar kendi bölgelerinde olduğu sürece bizi etkilemez." Dedi.

140. MADDE UZATILSA BİLE REFERANDUM YİNE YAPILACAK

Barzani, Kerkük'ün kaderini belirleyecek referandumun yapılmasında yana olduklarını ifade ederek, "Biz 140. madde üzerinde ısrarımız devam ediyor. Uzayabilir; ancak referandum nihayetinde yapılacak. Başbakan Maliki'nin görevden ayrılması buna etki yapmayacak. Bu başbakanlığı ilgilendiriyor. Yapılmasında ısrarımız devam ediyor. Biz vaktinden uygulanmasını istiyoruz." diye ekledi.

PETROL BORU HATLARINA YAPILAN SALDIRI YILLIK 12 MİLYAR DOLAR ZARAR NEDEN OLUYOR

Peşmerge kuvvetlerini elektrik ve petrol boru hatlarını koruması amacıyla Beyci ile Kerkük arasındaki bölgede güvenliği sağlaması için teklifte bulunduklarını da söyleyen Barzani, "Elektrik hatları ile petrol boru hatlarının korunması için peşmergelerin yardım etmesini teklif ettik. Petrolleri hedef alan terörist saldırılarından dolayı yıllık 12 milyar dolar zarar meydana geliyor. Biz bu durumu Irak hükümetine söyledik Yeni boru hattı çekilsin diye. Yani Kerkük, Erbil ve Dohuk üzerinden geçilmesi teklifinde bulunduk. Ama onlar 6 milyar dolar masrafı var dediler. Biz asker gönderip bu hattı korumaya hazırız." dedi.

zaman



Bu haber 341 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,581 µs