En Sıcak Konular

PKK'nın arkasında 28 devlet var!

4 Temmuz 2007 21:56 tsi
PKK'nın arkasında 28 devlet var! Eski Adalet Bakanı ve AKP Ankara milletvekili adayı Cemil Çiçek, terör meselesinin hükümet değil devlet meselesi olduğunu belirterek, "Terör örgütlerinin arkasında 28 devlet var" dedi. İşin trajik yanı bu ülkelerin çoğunun "müttefik" olması...

Terörün iç politika malzemesi yapılmaması gerektiğini de kaydeden Çiçek, "terör bilek kanırtma, vatanseverliğin sınanacağı bir konu değil" diye konuştu. Erdoğan ile Baykal arasındaki ip tartışmalarını da değerlendiren Cemil Çiçek, bu tartışmaların yanlış anlaşılabileceğini vurgulayarak "ip polemiği hoş değil, bu iple Türkiye'de, başbakan, dışişleri bakanı asıldı, ip tartışmaları 1960 ihtilalini çağrıştırabilir" dedi.

Çiçek, "Terörün konuşulan yanı var, konuşulamayan yanı var. Türkiye sadece PKK terörü ile mücadele etmiyor ki, radikal terör örgütleri var, din adına eylem koyan. Diğer örgütler var. Tarihin en kanlı örgütlerinden birisi olduğu için PKK'ya yöneliyoruz" dedi. Türkiye Cumhuriyeti'nin uzun süredir terörle mücadele ettiğini ve terörün hükümet meselesi değil devlet meselesi olduğunu ifade eden Çiçek, terörü iç politika malzemesi yapanları suçladı.

Çiçek, "Terör konusunda hükümete suçlamaları yapanlar iki milletvekili daha fazla çıkarmak adına gerçekleri saptırıyorlar" dedi. Terör örgütlerinin arkasında 28 devlet olduğunu ifade eden Çiçek, "Bu terör olgusunun cesametini bilip ona göre bu tezkere ne anlam ifade edecek, onu bilmek lazım. Bu örgütlerin arkasında 28 devlet var. Ve bunların çoğu müttefikimiz. Filistin'de, Lübnan'da birlikte görev yapıyoruz.

Mesele bir tezkereyle sınırötesine evet ya da hayır denmesi değil. Bu meseleye ne kadar katkı sağlayacak onu bilmek lazım. Tezkere çıkarılmasına karar verildiği an, alacağımız neticelerin lehte olacağına karar verildiği an tezkere bir günde çıkartılır. Buna hayır diyecek bir milletvekili de çıkmaz" diye konuştu.

BARZANİ'YE TÜRKİYE ÇOK EKMEK VERDİ

Barzani'nin geçmişte Türkiye'yle nasıl işbirliği yaptıysa şimdi de yapması gerektiğini belirten Cemil Çiçek, "Geçmişini unutmaması lazım. Bu ülke Barzani'ye çok ekmek verdi. Türkiye olmasaydı Barzani de Talabani de olmazdı" dedi.

Irak meselesine Türkiye'nin hiçbir zaman şovenist ve emperyalist bir yaklaşımla bakmadığını dile getiren Çiçek, Türkiye'nin tek hassasiyetinin güvenliği olduğunu ifade etti. Irak hükümetinin güçsüzlüğünü, zayıflığını herkesin bildiğini kaydeden Çiçek,Türkiye'nin Kuzey Irak konusunda tek muhatabının ABD olduğunu savundu.

haber10



Bu haber 423 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,578 µs