En Sıcak Konular

406 Müslüman düşünürden ortak bildiri

4 Temmuz 2007 18:06 tsi
406 Müslüman düşünürden ortak bildiri İslam dünyasının önde gelen 406 Müslüman düşünürü, Hamas ve El-Fetih’i diyaloga çağıran bir bildiri yayınladı.

İslam dünyasının önde gelen âlim, düşünür, yazar ve işadamlarından oluşan 48 ülkeden 406 kişilik bir grup, Hamas ve El-Fetih’i Mekke Anlaşması temelinde diyaloga çağıran bir bildiri yayınladı.

Bildiride, İslam Dünyası’nın Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi’ne, İsmail Heniye başkanlığındaki seçilmiş hükümetine saygısı olduğu belirtilerek, Gazze Şeridi’ne yabancı askeri güç yerleştirilmesine karşı çıkıldı.

Dünya Bülteni’nin bir nüshasını elde ettiği bildiride, bildiriyi imzalayanların bütün Filistinlileri, aralarındaki anlaşmazlıkları ve sorunları siyonist düşmanın dikte ettirdiği görüşlerle değil kardeşçe diyalogla çözmeye çağırdığı kaydedildi.

Bildiride ayrıca, bir grup Filistinli liderin siyonistlerle ne pahasına olursa olsun diyalog yapmak için çaba harcarken, Filistin halkının geniş bir kesimini temsil edenlerle diyaloğu reddetmesinin şaşırtıcı olduğu vurgulandı.

Filistin halkının büyük çoğunluğunun kabul etmemesine rağmen Gazze’ye yabancı askeri güç yerleştirilmesinin anlamsız olduğunu ifade eden bildiride, Hamas’ın yanında İslami Cihad’ın, Demokrasi Cephesi ve Halk Cephesi’nin de Gazze’ye uluslararası güç yerleştirilmesine karşı çıktığı hatırlatıldı.

Bildiriyi imzalayanlar, İslami grupların kuşatma altına alınması girişiminin çatışmaları ve krizleri artırmaktan başka bir işe yaramayacağını belirtti.

İslam ülkeleri liderlerini ve devlet başkanlarını Filistin davasını bitirme projesine ortak olmaktan sakındıran bildiride, Amerikan yönetiminde sürdürülen emperyalist-siyonist projeye karşı çıkılması gerektiği vurgulandı.

48 ülkeden âlim, düşünür, yazar ve işadamının desteklediği bildiriye imza koyanlar arasında Dr. Yusuf El-Karadavi gibi İslam Dünyası’nın önemli isimleri yer alıyor.


Bildiriye imza atan düşünürlerin isimleri için tıklayın:

http://www.akhbaralaalam.net/author_article_detail.php?id=597

Dünya Bülteni

 



Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,805 µs