Her derde deva diyetler | " /> Her derde deva diyetler | "/>

En Sıcak Konular

Her derde deva diyetler

4 Temmuz 2007 17:52 tsi
Her derde deva diyetler Sağlıklı yaşlanma için kalp ve kanserden; günlük yaşamımızda ise stres, uykusuzluk ve depresyondan korunmak zorundayız. Tabii, sağlıklı bir cinsel hayatı da unutmamak gerek... Bunların tek bir yolu var: Akıllı beslenme. İşte mutlu ve sağlıklı olmanız için

Sağlıklı beslenme bugünlerde herkesin dilinde. Ama, durun! Yine aynı hikâye deyip, geçmeyin. Araştırmalar sağlıklı beslenmenin pek çok hastalığı önlediğini, hatta bazı durumlarda tedavi edici etki bile yaratabileceğini gösteriyor. Yani konu, gerçekten hayati önem taşıyor. Bilim adamlarına göre sebze-meyve ağırlıklı beslenmek şart. Burada önemli olan, sebze-meyveyi bilinçli tüketmek, hangi gıdanın hangi hastalığa karşı tüketilmesi gerektiğini bilmek.

Örneğin ‘yanlış’ bir sebzenin kalp hastalığı riskini artırdığını, bazı gıdaların gerginliği, uyku bozukluğunu, stresi, hatta depresyon gibi psikiyatrik hastalıkları bile tetiklediğini biliyor muydunuz? Vücuttaki bütün dengeyi bozabildikleri gibi, bütün ‘dengesizlikleri’ de ortadan kaldırabiliyor gıdalar. Bu da tamamen hangi besinin, hangi durumlarda tüketileceğini bilmekle ilgili. Düzenli uyuyabilmek, iyi düşünebilmek, hatta iyi bir cinsel hayata sahip olmak bile aslında büyük oranda yediklerimize ve içtiklerimize bağlı. İşte hastalıklardan uzak, daha sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için bilim adamlarının önerdikleri, ‘her derde deva diyetler’...

KANSERE KARŞI    

Kanserin adını ağzınıza bile almak istemediğinizi biliyoruz.Ama beslenmenizde uygulayacağınız basit,formüller,bu hastalığın önüne geçmede etkili olabilir.

Kanser korkutan bir  hastalık olsada araştırmalar,doğru beslenmeyle bazı tümör çeşitlerinin önünün alınabileceğinin gösteriyor.Örneğin, Amerikan Ulusal
kanser Enstitüsü ‘nün 500 bin katılımcı üzerinde yaptığı bir araştırma , günde ortalama 2 bin kaloriye ihtiyacı olan ve 12 porsiyon sebze meyve yiyen kişilerde, beyin be boyun tümörü oluşması riskinin 3-te bire düştüğünü gösterdi. Bir porsiyonda orta büyüklükte bir meyve , 170 ml meyve suyu, yarım kase dilimlenmiş sebze ya da meyve olması gerektiği belirtiliyor . tüketilen her porsiyon sebze- meyve, bu araştırmaya göre kansere yakalanma riskini yüzde 6 ya düşürüyor.  kanseri önlemek için tek bir diyetten söz etmek mümkün değil . farklı besinler farklı tümörlere iyi geliyor ya da ortaya çıkmasını engelliyor. O yüzden size tek bir diyetten değil bu besinlerden söz edeceğiz.

Kanser önleyici sebzeler
Brokoli,Brüksel lahanası,Lahana,Havuç,Patlıcan,Karna bahar,Bezelye,Kırmızı soğan,Biber,Turp,Soya,Balkabağı,Yer elması,Domates ,Sarımsak

Kanser önlemek için hangi besinler tüketilmeli?

Brokoli ve soya
yapılan pek çok araştırma düzenli olarak brokoli ve soya tüketimini gögüs ve yumurtalık kanserine karşı koruyucu etkisi olduğunu gösteriyor .
soğan,elma,üzüm
180 binden fazla kişinin katıldığı bir araştırmaya göre ,ağırlıklı olarak flavon maddesi içeren besin tüketimi , özelliklede sigara içenleri tükürük bezi kanserinden koruyor. Bitkilere rengini veren bu maddeler, özellikle soğanda, elmada,üzümde ve brokolide bulunuyor .
sarımsak
sarımsağın yararları saymakla bitmiyor. Pek çok araştırmaya göre sarımsağın içerdiği ‘’allyl sülfür’’ maddesi, kanser gelişimini önlüyor . özelliklede prostat, bağırsak ve mide kanserini önlediği konusunda ciddi kanıtlar var .
çay
günde 2 bardaktan fazla çay içen kadınların , yumurtalık kanserine yakalanma risklerinin, yüzde 46 oranında düştüğüne dikkat çeken bilim adamları , günde 1 bardak çay içenlerin risklerinin ise yüzde 24 oranında düştüğünü belirtiyor.
 Soya
Soya, özellikle prostat ve bağırsak kanserine karşı iyi geliyor . meme kanserine etkisi konusunda ise farklı iddialar var . bazı bilim adamları, soyanın meme kanserinden koruduğunu savunurken , bazı soyanın içerdiği östrojenin , meme kanserli kadınlarda zararlı olabileceğini öne sürüyor . prostat kanserini önlediğine  ilişkin veriler ise sağlam: 1980’li yıllarda yapılan araştırmalarda , haftada en az beş kez soya tüketen Japon erkeklerinin prostat kanserine yakalanma risklerinin yüzde 65 oranında azaldığı görüldü.
Selenyum
Bağışıklı sistemini güçlendiren selenyum , hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalara göre , özellikle prostat kanserinde etkili. Bilim adamları selenyumun , erkeklerde, mide kanserini de önlediği ortaya koydu.
Folik asit
folik asit ağırlıklı beslenmek, bağırsak kanseri riskini düşürüyor. Özellikle yeşil yapraklı sebzeler, brokoli,  karnabahar, kuru fasulye ,portakal,fıstık, fındık,ceviz gibi kabuklu yemiş ve hububatta bol miktarda folik asit var. Vücudunuzda folik asit takviyesi yaomak istiyorsanız bu gıdaları bolca tüketin, çünkü araştırmaya göre folik asit hapları aynı yararı sağlamıyor .
magnezyum
magnezyum, bağırsak kanseri riskini düşürüyor. baklagiller,kabuklu yemiş , hububat ve yeşil sebze magnezyum içeriyor .
D vitamini
Bağırsak ve yumurtalık kanserini önlemede etlkili . yağlı balık, süt ve yumurta D vitamini içeren başlıca besinler . güneşte çok iyi bir D vitamini kaynağı , tabi cildinize dikkat etmek koşuluyla .
Bol sebze meyve
Bazı sebze ve meyveler, kanserin oluşmasını engelliyor . doğal hayatın sunduğu bu yararlı besinlerin listesini aşağıda görebilirsiniz
Kanser önleyici meyveler
Kayısı ,Yaban mersini,Greyfurt,Limon,Mango,Portakal,Şeftali,Hurma,Çilek,Mandalina,Üzüm

Sağlıklı kalp için

Vücudunuzun en önemli organı kalbinize, hak ettiği özeni gösterin.
Kalp hastalıklarından korunmak için  bazı sihirli gıdalara başvurmanın yanı sıra,kolestrol oranını düşük tutmakta önemli.
‘Kalbim Doktoruma Bir Sorum Var’adlı kitabın yazarı,Kardiyoloji Uzmanı Doç.Dr. Özgen Doğan’a kolestrolle nasıl mücadele edeceğimizi sorduk.işte önerileri:
‘’kolestrol aslında bir zehir değildir.ama miktarı fazla ise damarlarınızı tıkıyor.vejetaryan bir diyet yaptığınız zaman kolestrol düşüyor.çünkü bitkisel steroller ve lif.kolestrol emilimini azaltarak vücuttan atılmasını sağlıyor.bağırsak,kolestrol ile emilimini azaltarak vücuttan atılmasını sağlıyor.bağırsak,kolestrol ile emilim savaşına giriyor ve kazanıyor.kötü kolesterolü  düşürmeye yardımcı bitkisel steroller birçok sebze ve meyvede bulunuyor.ancak sadece kimi sebze ve meyve veya yağlı tohumları yiyerek kolestrolü  düşerecek miktarda sterol almak hayli zor.böyle bir etkiyi statin grubu ilaçlar ve bitkisel sterolleri içere ürünler sağlayabilir.organik olarak beslenen,yüksek yağ miktarlı balıkları tercih etmek lazım.sebze ağırlıklı beslenmek, kırmız etten uzak durmak, yüksek lifli gıdalar ile kolestrolü düşüren fındık ve ceviz tüketmek gerekiyor.’

Harvard Üniversitesi bilim adamlarının ‘kalp-diyeti’

Çay
Günde1-2 bardak çay,damar sertliğini yüzde 46 oranında azltır.
Kuruyemiş
14 yıl  boyunca haftada en az 5 kere bir küçük kase kuruyemiş tüketen kadınların,kalp hastalıklarına yakalnam riskleri yüzde30 oranında  düştüğü görüldü.kuruyemiş bol miktardalif ve anti oksidan içeriyor.
Sarımsak –soğan
Kan pıhtılaşmasını önelyen bu mucize besinler,zara görmüş  damarları bile tedavi edebiliyor.soğanı çiğ tüketmekte yarar var.daha iyi bir beyin için
Kara üzüm
Araştırmalar, kara üzümün kalbi beslediğini  ve pek çok kalp hastalığını önlediğini orataya koyuyor.
Balık
Balık,içerdiği Omega-3 yağ asitler ile kalp damarlarını koruyor,iyi huylu kolestrolün ise yükselmesini sağlıyor.haftada en az 3 kere balık tüketin
Soya
Düzenli olarak soya ürünleri tüketmek kalp-damar hastalıklarından koruyor.

Daha iyi bir beyin için

Yoğun iş hayatı en çok beyninizi yoruyor.yaşınız ilerlese de beyninizi genç tutun
Daha iyi bir hafıza, daha iyi bir zeka,.için ’süper gıdalar’ olarak bilinen besinleri tüketmek şart.uzmanlar özelliklede alkolden uzak durulması gerektiğini söylüyorlar. Çünkü,araştırmalar ,alkolün beyin hücrelerine,beynin yapısına  ve işlevine zarar verdiğini gösteriyor.
Antioksidanlar
Brokoli,Soğan,Brüksel lahanası,Lahana,Erik,Portakal,Siyah üzüm,Yaban mersini,Böğürtlen,Çilek,Ahududu.Kiraz
B vitamini içerenler
Süt ürünleri,Buğday,Deniz ürünleri,Tam tahıl ürünleri,Havuç,Yeşil yapraklı sebze,Kuruyemiş,Kuşkonmaz
Omega-3yağ asitleri
Somon balığı,Lüfer,Ton balığı,Sardalye,Uskumru

Uykusuzluğa karşı

Kafanızda binbir sorun varsa ve uyku tutmuyorsa,gün içinde ne yediğinizi gözden geçirin.
Düzenli ve sağlıklı bir uyku için doğru beslenmenin önemi çok büyük.uyku bozukluklarının çok yaygın olduğu çağımızda ise beslenme daha büyük önem taşıyor.peki nasıl beslenmeli?sağlıklı bir uyku için en uygun gıdalar?
Karbonhidratlar
Serotonin uyku getiren,vücudu rahatlatan bir hormondur,karbon hidratlarda bulunur.karbonhidrat içeren gıdaların başında bazı meyveler,makarna gibi gibi,hamur işleri,patates,tahıl, ve kepekli pirinç geliyor.
Süt
Triptofan maddesi uyku getire bir kimyasaldır,sütte bulunur.yağsız sütü gıdalarla birlikte tüketebileceğiniz gibi, yatmadan önce de içebilirsiniz.
Ağır yemeyin
Yatmadan önce çok ağır yemek yemek,sindirim güçlüğü çektiğiniz için rahat bir şekilde uykuya dalmanızı önler.sağlıklı bir uyku için akşam yemeğine değil,kahvaltı ile öğlen yemeklerine önem vermeniz ve yediklerimize dikkat etmemiz gerek.özellikle de kahvaltı çok önemli.işte uzmanlarının üç kahvaltı önerisi:
Birinci kahvaltı önerisi
Yağsız süt ile tahıl ürünleri yada mısır gevreği 1 muz
İkinci kahvaltı önerisi
Kızarmış kepek ekmeği ve fıstık ezmesi
Taze sıkılmış portakal suyu
Yağsız ,kaymaksız  süt
Üçüncü kahvaltı önerisi
Yüksek lifli gevrek
Yağsız süt
Taze şeftali

Bahar yorgunluğuna karşı

Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek gerek.C vitamini içeren yiyecekler ne güne duruyor?
Beslenme ve Diyet Uzmanı Sanem Apa, bahar yorgunluğuna karşı,doğru beslenme önerilerinde bulundu:
Günde 2,5-3  litre su tüketmelisiniz
Bağışıklık sisteminizi güçlendirecek gıdalara beslenmenizde özellikle yer vermelisiniz.
Sebze ve meyve tüketiminizi artırın.
Kafeinli içecekleri azaltın.
Sigara tüketiyorsanız C vitamini alımınızı, .içmeyen birine göre 2 kat daha fazla olacak şekilde ayarlamalısınız.
Beyin performansı için en önemli öğün olan kahvaltıyı kesinlikle atlamayın.
Az ve sık yemeği tercih edin.
Beyaz rafine edilmiş besinler yerine tam buğday,çavdar, kepek gibi rafine edilmemiş tahılları tüketin.

Strese karşı

Pek çoğumuz için stresten kaçmak mümkün değil , ama bu sorunla mücadele edebiliriz . bazı besinlerin sakinleştirici gücünü hafife almayın .

Doğru gıda tüketimi, günlük stresi yenmemize yardımcı olabiliyor . peki bu gıdalar neler ? bilim adamları , özellikle sakinleştirici serotonin hormonunun salgılanmasını sağlayan gıdaların tercih edilmesini ve bol miktarda C vitamini tüketimi öneriyorlar . C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirmede birebir. Ayrıca demir ve magnezyum minerallerinin de vücut tarafından daha iyi emilmesini sağlıyor , doku yenilmesini hızlandırıyor . uzmanlar birkaç beslenme şekli öneriyorlar :
Kahvaltı
Muz ve birkaç tane ananas dilimini, bir büyük portakalın suyuyla karıştırın .  blender’dan geçirerek iyice karıştırabilirsiniz. Bu karışım hem tok tutar hem de ferahlatır . bu karışımla yoğun ve stres dolu bir güne çok iyi başlayabilirsiniz.
Öğle Atıştırması
Birkaç ceviz ve hurma tüketin. stresinizi artıracak kafein içeren çay ve kahve yerine,bir bardak bitki çayı için . papatya çayı gibi sakinleştirici etkisi olan çayları tercih edebilirsiniz.
Öğle Yemeği
Makarna salatası, strese karşı iyi bir seçenek . taze ve işlem görmemiş gıda tüketilmesi  ise çok önemli . çünkü bu ,karaciğerin daha iyi çalışmasını sağlıyor . makarnayı haşlayın.  suyunu süzdükten sonra makarna henüz sıcakken üzerinde taze sıkılmış limon suyu ,zeytin yağı ,tuz ve karabiberden oluşan karışımı gezdirin . makarna salatasının içine ,küçük konserve ton balığı ekleyin . bir avuç ıspanak yaprağı ve yarım kırmızı biber doğrayın.
Akşam Yemeği
Stres, vücuttaki  vitamin C depolarını boşaltıyor. Bilim adamları,özellikle yer elması ve patatesin çok iyi bir C vitamini kaynağı olduğunu söylüyorlar. 4-5 küçük yer elması bir büyük patates soyun .    bunları  ince  ince  doğradıktan sonra üzerinde  biraz  zeytinyağı, tuz ve karabiber gezdirin.  45-50  dakika fırında kızartın . ayrıca bir uskumrunun üzerinde birkaç dilim limon ile taze maydonoz  ya da kekik koyarak folyoya sarın.   Balığı da, patatesleri koyduğunuz aynı fırına, patatesler pişmeden 15 dakika önce koyun. Garnitür olarak buharda pişmiş ya da haşlanmış brokoli yapabilirsiniz. Uskumru ve ton balığı gibi yağlı balıklar, Omega-3 gibi doymamış yağlar  içerdikleri  için özellikle kan pıhtılaşmöasını önleyerek kalp hastalıklarından  koruyorlar. Tatlı olarak da, yoğurda kuru üzüm karıştırıp yiyebilirsiniz. Üzüm çok iyi bir C vitamini kaynağıdır, yoğurt da  sindirim sistemine iyi gelir.

 Birinci  ÖNERİ
 
Kahvaltı
1 greyfurt
1 dilim kızarmış kepek ekmeği
1 bardak kaymaksız süt
Öğle
Buğulanmış, yağsız tavuk eti ile bir kase ıspanak
1 fincan bitki çayı
50 gr, sütlü çikolata
Öğleden sonra
Çikolata soslu dondurma
(1 porsiyon – 3 top )
Akşam yemeği
İki dilim sarımsaklı ekmek
1 porsiyon pizza
Depresyona karşı

‘’Depresyondayım’’  deyip yemeklere saldırmayın! önerilerimize kulak verip sağlıklı bir şekilde kendinizi toparlayın

Depresyon, çağımızın en yaygın hastalıkları arasında ancak doğru beslenmeyle depresyonu da kolay atlatmamız mümkün. Gerçekten de gıdalar insanın moralini düzeltebiliyor. Özellikle de depresif durumlarda insanların iştahlarının açılmasının nedeni bu. Ancak kilo almamak için bazı özel gıdalara ağırlık vermek gerekiyor. Araştırmalara göre gıdalar gerçektende insanın ruh halini etkiliyor. Dolayısıyla gıdaların,  depresyon üzerinde de olumlu etkisi var. Pozitif bir ruh haliyle güne başlamak için kahvaltı çok önemli. İşte birkaç kahvaltı önerisi:

1. kahvaltı önerisi
2 dilim kızarmış kepek ekmeği,fıstık ezmesi ve muz
Sarı kantaron çayı
2.kahvaltı önerisi
Taze sıkılmış portakal suyu
Kirazlı, vanilyalı müsli
Soya sosu
3.kahvaltı önerisi
1 yumurta (haşlanmış ya da omlet halinde olabilir)
1 dilim kızarmış kepek ekmeği
1 şeftali
Sarı kantaron çayı

Anksiyeteye karşı

Endişe ve huzursuzluk peşinizi bırakmıyor, kalbiniz hep hızlı çarpıyorsa , doğal sakinleştiricilere başvurun

Günlük yaşamın stresi, bazen anksiyeteye, yani korkulu ve endişeli bir ruh haline bürünmenize yol açabiliyor. Stresin ötesinde olan bu durumu,sağlıklı beslenerek hafifletmek,hatta bazen önlemek mümkün. İste uzmanların önerileri:
     Konhidrat, beyindeki serotonin maddesinin miktarını artırdığı için ‘doğal sakinleştirici’ olarak görülür. Dolayısıyla bol meyve ve buğday , tam tahıl ürünleri tüketmekte yarar var.
     Triptofan  maddesinin de vücudu sakinleştirici  etkisi var. Bu maddeden yararlanmak içinse, triptofan içöerem hindi ve süt ürünlerine ağırlık vermek şart.
     Kafeinden uzak durmak çok önemli, çünkü kafein huzursuzluğu ve evhamı artırır. Kahve,çay kola gibi içecekler yerine, kahvaltıda, 1 fincan bitkiçayı tercih edin. Özelliklede sakinleştirici etkisi olan sarı kantaron çayı doğal bir anti-depresandır.  Papatya çayıda tercih edilebilir.
       Vücudun susuz kalması,korku ve endişe durumunu tetikler. Dolayısıyla uzamanlar, bol su içmeyi öneriyorlar. Suyun içine limon ya da portakal dilimleri katmak ise korku durumunu yenmek açısından çok yararlı.
       Kan şekerinin düşmemesi çok önemli. Ara ara ufak tefek atıştırmalar , kan şekerini dengede tutmak açısından çok önemli. Uzmanlar burada abur,cuburu değil, meyve veya yogurt  gibi gıdaları öneriyor. Sinirlenmemeye de özen gösterin. Çünkü sinirlenmek, kan şekerini yükseltiyor.

Birinci kavatlı önerisi
İki dilim kızarmış kepekli tost ekmeği üzerine sürülmüş  fıstık ezmesi
1 bardak portakal suyu
Papatya çayı
İkinci kahvaltı önerisi
2 dilim kuru üzüm ve cevizli kepek ekmeği
200 gram yağsız süzme peynir
Kafeinsiz kahve

Sağlıklı cinsellik için

Enerjinizi yüksek tutmak cinsel isteğinizi artırmak hiç de zor değil. Size yardımcı olacak pek çok meyve ve sebze var

Pek çok gıda, cinsel yaşamın harekete geçmesinde rol oynuyor. Doğru gıdalarla beslenme,dış görünüşü,cilt sağlığını da olumlu etkiliyor. Ayrıca sağlıklı beslenme enerji veriyor ve kişinin kendini daha iyi hissetmesini sağlıyor. Bilim adamları burada özellikle de çinkonun  olumlu etkilerinden söz ediyor . çünkü çinko, cinsel yaşamı renklendirmede ‘bire bir’. Çinkonun ayrıca spermleri, sperm sayısını, sperm kalitesini de artırarak üreme sağlığını olumlu etkilediği araştırmalarla gösteriliyor. Cinsel yaşamın renklenmesi,libidonun, yani cinsel arzunun da artması için sağlıklı beslenmek çok önemli. Burada özellikle afrodizyak etki edebilen besinlere ağırlık vermek gerekiyor. İşte hem cinsel isteği artırmanın hem cinsel sağlığı olumlu etkilemenin  ‘reçetesi’…
Kahvaltı
Sabahları incir,muz ve çilek karışımından oluşan bir komposto için. İncir ve muz cinsel gücü artırırken, çilek üreme sağlığını olumlu etkileyerek üretkenliği artırır.
Öğle
Soğuk tavuk göğsü etini dilim dilim kesin. Kaşar ya da beyaz peynir ekleyerek tüketin. Her iki gıdada bol miktarda çinko içeriyor. Garnitür olarak kıvırcık ve domates salatası tercih edebilirsiniz. Kıvırcık ve domatesin içerdiği bol miktarda E vitamini, özellikle cildin yumuşak,pürüzsüz ve sağlıklı olmasını sağlıyor. Tabağı taze fesleğen yapraklarıyla ve mozarella peyniri dilimleriyle süsleyin. Son olarak yemeğin üzerine zeytin yağı ve sirke gezdirin.
Akşam yemeği
Aşam yemeğinde kuzu ya da dana filetoyu tercih edin. Eti önce zeytin yağında kahverengileşinceye kadar bekletin, daha sonra fırında kızartın. Etin yanına kahverengi pilavda pişirebilirsiniz. Pilava badem eklenebilir. Kırmızı et, kepekli pirinç ile yapılmış pilav mükemmel çinko kaynaklarıdır.
Tatlı
Siyah çikolatayı (bitter)  eriterek, sos kıvamına getirin. Teze çilekleri bu sosa batırarak yiyebilirsiniz. Üreme sağlığını olumlu etkileyen çilek, ayrıca çok iyi bir C vitamini kaynağıdır. Çikolata ise phenylethylamine  maddesi içeriyor. Bilim adamları, insan beyninde de bulunan bu kimyasalın, aşıkken oluşan duyguları yarattığını düşünüyorlar. Çikolatanın içinde ayrıca ‘teobromin’ ve ‘kafein’gibi uyarıcılar var.
Doğal afrodizyak olan çilek, cinsel isteği artırabiliyor. Ayrıca kırmızı et de üreme sağlığını olumlu etkiliyor.

Tempo



Bu haber 4,714 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,425 µs