En Sıcak Konular

Afiyet olsun paşam

4 Temmuz 2007 17:25 tsi
Afiyet olsun paşam 2000-2002 yılları arasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı görevinde bulunan İlhami Erdil görev sırasında yapmış olduğu yolsuzluklar sebebiyle 'haksız mal edinmekten' hakkında kesinleşmiş 2.5 yıl hapis cezasını çekmek üzere Saray Cezaevine'ne girdi. Erdil

      TEKİRDAĞ’ın Saray İlçesine dün akşam saatlerinde avukatı Dinçer Eskiyerli ve armatör arkadaşı Akın Falay ile birlikte gelen Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Oramiral İlhami Erdil, ‘haksız mal edinmekten’ hakkında kesinleşmiş 2.5 yıllık hapis cezasını çekmek üzere Saray Cumhuriyet Savcılığı’na teslim oldu. Burada tamamlanan infaz işlemlerinin ardından Erdil saat 19.00 sıralarında jandarma ekipleri tarafından Saray Kapalı Cezaevine götürüldü.Erdil, 7 kişilik koğuşa kondu.
      Emekli Oramiral İlhami Erdil, ‘haksız mal edindiği’ gerekçesiyle yargılandığı davada kesinleşen 2.5 yıl hapis cezasını çekmek üzere dün avukatı Dinçer Eskiyerli ve armatör arkadaşı Akın Falay ile birlikte saat 16.30 sıralarında Saray Cumhuriyet Savcılığı'na teslim oldu. Burada Saray Cumhuriyet Savcısı Murat İlhan’ın yanına giden İlhami Erdil, infaz işleminin gerçekleştirilmesini istedi. Bunun üzerine infaz işlemlerini hazırlayan savcılık personeli daha sonra Erdil’i jandarma nezaretinde sağlık kontrolü için Saray Devlet Hastanesi sevk etti. Alınan sağlık raporunun ardından Erdil evrakları ile birlikte Saray K-1 Kapalı Cezaevine gönderildi.
     
     EŞİ VE KIZI EVDEN UĞURLADI
      Saray Savcılığı’na teslim olan ve daha sonra cezaevine gönderilen İlhami Erdil, eşi Füsun Erdil ve kızı Halide Erdil ile İstanbul'da evde vedalaştı. Evden çıktığı sırada moralinin iyi olduğu öğrenilen Erdil’i yanına çok sayıda giyim eşyası aldığı, ancak cezaevine girdiği sırada ise suratının asık olduğu belirtildi.
     
     40 KİŞİLİK CEZAEVİ
      K-1 tipi olan Saray Cezaevinde hırsızlık, gasp, asker kaçağı gibi suçlardan yargılanan ve en fazla 3 yıl hapis cezasına çarptırılan mahkumlar kalabiliyor. Ayaspaşa Mahallesi 100’nci Yıl Caddesi'nde bulunan cezaevinde 4 koğuş bulunuyor. İlhami Erdil ise bu koğuşlardan 7 kişilik olan 1’nci koğuşta kalıyor. Erdil'in koğuşu tamamen dolu.
     
     PAKETLE YEMEK SERVİSİ
      İlhami Erdil’in cezaevine girmesiyle birlikte çevrede hareketlilik yaşanmaya başladı. Zaman zaman rütbeli askerlerin de geldiği cezaevine öğle saatlerinde özel bir lokantadan kurye ile kebap ve meyve getirildi. Yemeklerin Erdil’e götürüldüğü belirtildi.
      İlhami Erdil’in teslim olduğu sırada yanında olan avukatı Dinçer Eskiyerli, “Genelkurmay Askeri Mahkemesi, mevzuat gereği infaz evrakını Saray Cumhuriyet Savcılığı’na gönderdi. Biz de infaz evrakının savcılığa ulaşmasının ardından paşamız ile Saray Cumhuriyet Savcılığı'na gittik ve paşamız teslim oldu. İşlemlerin tamamlanmasının ardından ise cezaevine gönderildi'' dedi.
      Saray Cezaevi yetkilileri, İlhami Erdil’le görüşmek için şu ana kadar herhangi bir başvuru olmadığını belirtti. Cezaevinde hükümlülerle görüşmenin çarşamba günleri yapıldığını söyleyen yetkililer, çarşamba günü dışında cumhuriyet savcılığının izniyle hükümlülerle görüşebileceğini vurguladı.
     
     NİÇİN TERCİH EDİLİYOR
      Ünlüler cezaevi olarak bilinen Saray Kapalı Cezaevi’nde şimdiye kadar Petrol-İş Sendikası eski Başkanı Münir Ceylan, Banker Kastelli adıyla tanınan Abidin Cevher Özden ve gazeteciler Ragıp Duran, Işık Yurtçu ile futbolcu Tanju Çolak hapis yatmıştı. Dün akşam saatlerinde ise bu isimlerin arasına Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Emekli Oramiral İlhami Erdil de katıldı. Küçük bir cezaevi olan ve diğer cezaevlerine nazaran güvenlik sorunu yaşanmayan Saray Kapalı Cezaevi kesinleşmiş cezası 3 yıldan az olan mahkumlar tarafından tercih ediliyor.
     
     SARAY’I CEZAEVİ TANITTI
      Çok sayıda ünlünün cezalarını çekmek için Saray Cezaevi'ni tercih ettiğini belirten ilçe halkı, buranın küçük bir cezaevi olduğu için tercih edildiğini, ünlü mahkumların kalması sayesinde Saray'ın tüm Türkiye’de tanınan bir yer haline geldiğini söyledi.

Milliyet



Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,124 µs