En Sıcak Konular

Saldırıda sınır ötesi bağlantı

26 Mayıs 2012 23:08 tsi
Saldırıda sınır ötesi bağlantı İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Kayseri Pınarbaşı ilçesine polise yönelik yapılan bombalı saldırının yapılan çalışmalar sonucunda aydınlatıldığını ifade etti.

Şahin, şuana kadar olayla bağlantılı olan kişilerin tespit edildiği ve 4 kişinin yakalandığını ifade ederek, polisin saldırı ile ilgili sınır ötesi bağlantısını aydınlattığını açıkladı.

Bakan Şahin, bombalı saldırı sonucunda şehit düşen polis Ahmet Geben'in Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesindeki cenaze törenine katıldı. Buradan Pınarbaşı ilçesine geçen Şahin, emniyet binasında incelemelerde bulunup bilgiler aldı. Şahin, ardından helikopter ile Kayseri şehir merkezine gelerek, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yatan yararlıları ziyaret etti. Ziyaret çıkışında gazetecilere açıklama yapan Bakan Şahin, olayın planlama aşaması, olayın ilgilileri, yardımcıları, işbirlikleri üzerinde polisin entegre bir vaziyette yürüttüğü çalışmalar sonucunda bütün şüphelilerin tespit edildiğini söyledi.

"Önemli bir kısmı gözlem altında ele geçirildi. Şuan 4 kişi var." diyen Bakan, "Saldırıyı yapanların bağlantıları hatta sınır ötesi bağlantıları dahil polisimiz tarafından aydınlatıldı." diye konuştu.

İçişleri Bakanı Şahin, olayla ilgili tesellilerinin çok haine bir niyetle ve kararla uygulamaya konmuş olan bu eylemin jandarmanın dikkati, polisinde yakın takibi sonucunda bu şekilde, hafif şekilde atlatılmış olması olarak gösterdi.

Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Öyle değerlendiriyoruz ki, hedefine ulaşılmış bir eylem olsaydı milletçe çok büyük bir zararı yaşamış ve daha büyük bir acıyı yaşamış olacaktık. Bu bakımdan güvenlik güçlerimizi kahramanca ve dikkatlice yaptıkları takipten dolayı da kutlamak ve tebrik etmek istiyorum. Milletimizin rahat olsun. Bir taraftan bu ülkeli yıkmak bölmek için örgütler kişiler hain çalışmalarını yürütüyor. Yürütecekte. Bunu biliyoruz. Şurası muhakkakı bu ülkenin güvenliğinden sorumlu polisi jandarması ve askeri hep birlikte aziz milleti için kutsal vatanı için şehit olmak dahil görevini yüksek bilincinde ve inancındadır. Hizmetini devam ettirecektir. Böyle edecektir. Bu sorunun tek bir seçeneği ve doğru cevabı vardır. Ülkeyi korumak, milleti huzur ve güvenlik noktasında rahatlatmaktır. Arkadaşlarımız bunu yapıyorlar ve devam edeceğiz."

Saldırıda kullanılan patlayıcı miktarının etki gücünün yüksekliğine de dikkat çeken Şahin, kesin olarak tespit edilmiş olmamakla birlikte öngörülen değerlendirmede hedefin farklı olduğu ifade etti.

Şahin, "Yani oluş şekli itibarıyla patlayıcının miktarı ve etki gücü itibarıyla çok farklı bir hedefe yönelik olduğu ve eğer asıl hedefe ulaşılmış olsaydı milletçe farklı bir acıyı ve üzüntüyü yaşıyor olabileceğimiz ifade ettim. Bu nedenle güvenlik güçlerimizin güzergahtaki tespiti, kahramanca takibi sonucu büyük bir olayın engellendiğini değerlendiriyoruz." dedi.

Şahin, hastanede yatan yaralıların durumunun iyi olduğunu sadece sivil memurun durumunun ciddiyetini koruduğunu dile getirdi.

(CİHAN)



Bu haber 687 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,415 µs