En Sıcak Konular

Liderler nerede oy kullanacak?

4 Temmuz 2007 16:07 tsi
Liderler nerede oy kullanacak? 22 Temmuz genel seçimleri yaklaşıyor. Bakın hangi lider nereye sandık başına gidiyor? Bahçeli ve Baykal aday oldukları illerde oy kullanmayacak... Sezer, Erdoğan, Ağar oylarını nerede kullanacaklar? İşte ayrıntılar...

 
Antalya'dan aday olan CHP lideri Deniz Baykal ile Osmaniye'den aday olan MHP lideri Devlet Bahçeli Ankara'da sandığa gidecek.


22 Temmuz'da kurulacak sandıklar, yeni Meclis'i belirleyecek ve eğer yasal değişiklik yapılmış olmazsa yeni Meclis de yeni cumhurbaşkanını belirleyecek.


10'uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, görevini devretmeden önce son kez Çankaya Ahmed Andiçen İlköğretim Okulu'nda oyunu kullanacak.


Ankara'da Subayevleri mahallesinde oturan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise, seçimlerde aday olduğu İstanbul'da Üsküdar mahallesi Burhaniye İlköğretim Okulu'nda oyunu kullanacak.


CHP lideri Deniz Baykal da memleketi Antalya'dan aday. Ancak Baykal oyunu başkentte Çankaya Ayten Şaban Diri İlköğretim Okulu'nda kullanacak.


Osmaniye'den aday olan MHP lideri Devlet Bahçeli'de oyunu farklı yerde kullanacak. Bahçeli, Ankara'da Anıttepe İlköğretim Okulu'nda sandığa gidecek.


Elazığ'dan aday olan Demokrat Parti lideri Mehmet Ağar ise oyunu kendi seçim bölgesinde yani Elazığ'da kullanacak. İzmir 1'inci bölgeden aday olan Genç Parti lideri Cem Uzan ise oyunu İstanbul'da atacak.


Dışişleri Bakanı Abdullah Gül memleketi ve seçim bölgesi Kayseri'de oyunu kullanacak. Seçmen kayıtları aday oldukları illerde bulunmayanlar seçim yasasının tanıdığı bir hakla aday oldukları ilde oy kullanabiliyor.


Mersin'den aday olan Kürşad Tüzmen ve Antalya'dan aday olan Mehmet Ali Şahin bu haktan yararlanarak oylarını seçim bölgelerinde kullanacak.

Eskişehir'den aday olan Kemal Unakıtan'ın da aynı imkandan yararlanarak, Eskişehir'de oy kullanması bekleniyor.

haber10



Bu haber 350 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,200 µs