En Sıcak Konular

'27 Nisan bildirisine ilk tepkiyi MÜSİAD verdi'

26 Mayıs 2012 12:35 tsi
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneiği (MÜSİAD)'nin eski genel başkanı Ömer Bolat, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nin internet sitesinde yayınlanan 27 Nisan bildirisine sivil toplum kuruluşları içinde ilk tepki veren kuruluşun MÜSİAD olduğunu söyledi.



Ömer Bolat, MÜSİAD İzmir Şubesi tarafından Crowne Plaza Otel'de düzenlenen 'Dost Meclisi Toplantısı'na katıldı. Bolat, açılış konuşmasını MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Abdurrahman Çabuk'un yaptığı toplantıda "MÜSİAD'ın Dünü, Bugünü, Yarını ve Türkiye Ekonomisi 2012" konulu bir konferans verdi. Konuşmasında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nin internet sitesinde yayınlanan 27 Nisan bildirisine değinen Bolat, bu bildiriye sivil toplum kuruluşları içinde ilk tepki veren kuruluşun MÜSİAD olduğunu söyledi. Bolat, "O gece sabaha kadar o metni kaleme aldık. Askeri vesayetin adımına sivil tepki verdik." dedi. 12 Eylül referandumuna da ilk destek veren kuruluşun MÜSİAD olduğunu aktaran Bolat, ülkede milletimiz adına yapılan olumlu çalışmalara ve demokrasiye sonuna kadar sahip çıkacaklarını kaydetti.

Derneğin kuruluş amacına da değinen Bolat, "1980 sonrası Anadolu kökenli iş adamları, 'biz de bu ülkede varız, biz de bu ülkenin ekonomisinde söz sahibi olmak istiyoruz ve ülkemizde ekonomide biz de faydalı işler yapmak istiyoruz' dediler. İşte bu iş adamlarımızın çatısı, sesi olacak bir kuruluş yoktu. İşte bu kuruluş 5 Mayıs 1990'da kurulan MÜSİAD'dır." diye konuştu.

MÜSİAD'ın ortaya koyduğu yüze yakın araştırma raporu, sektörel raporlar ve çözüm önerileri ile alanında kurumsallığı yakalamış ender yapılardan biri olduğunu aktaran Bolat, "1994 yılında Devletin Borç Krizi, İflas 1999 adlı raporda Türkiye'de yaşanacak krizi önceden haber verdik. Refah-Yol Hükümeti'nin ekonomiyi biraz toparlaması üzerine 1999'da başlamasını öngördüğümüz kriz 2001 yılında boy gösterdi." dedi.

'MÜSİAD HER ZAMAN ÖNCÜ OLMUŞTUR'

Bolat, paradan altı sıfır atılmasını da 1999 yılından itibaren ifade edenlerin ilk kendileri olduğunu belirtti. O dönemlerde yüksek enflasyonun giderilmesi için paradan altı sıfırın atılması gerektiğinin altını çizdikleri zaman, birlerinin bunu dikkate almadıklarını ve faizden beslenen kesimin bu işe yanaşmadığını belirten Bolat, "2005 yılında kaldırılan sıfırlardan sonra geçen yedi yılda enflasyon tek haneli rakamlara düştü." görüşünü dile getirdi. MÜSİAD'ın uluslararası alanda gerçekleştirdiği iş fuarının ilkini İzmir'de 1993 yılında o dönemin İzmir Şube Başkanı olan Ömer Cihat Akay başkanlığında düzenlediklerini hatırlatan Bolat sözlerini şöyle sürdürdü:

"O zaman yurt dışından 12 iş adamı geldi. Bunların 4'ü stant açınca biz çok sevindik. Şimdi ise 2010 yılında yapılan fuara 3 bin 500 iş adamı geldi ve 200'ün üzerinde stant açtılar. 11-14 Ekim 2012 tarihleri arasında 45 bin metrekare alanda gerçekleştirilecek olan MÜSİAD Fuarı ve IBF - Uluslararası İş Forumu'na yurt dışından 5 bin iş adamının katılımı hedefleniyor. MÜSİAD her geçen yıl güçlenerek büyüyor. Anadolu'nun net sesi oluyor."

'MÜSİAD İZMİR'DE DAHA GÜÇLÜ OLACAK'

MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Abdurrahman Çabuk da Türkiye'nin, dünyada 17. büyük ekonomi olduğuna işaret etti. 2023 hedeflerine doğru dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasında yer alabilmek için MÜSİAD olarak bugüne kadar gösterdikleri çabayı arttırarak devam ettireceklerini ifade eden Çabuk, İzmir MÜSİAD'ı da her geçen gün artan üye sayısıyla daha güçlü hale getirmek istediklerini ifade etti.

MÜSAİD İzmir Şubesi kurucu başkanı ve AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay, MÜSİAD üyeleri ve çok sayıda misafirin katıldığı toplantı sonunda Şube Başkanı Abdurrahman Çabuk, 3. Dönem MÜSİAD Genel Başkanı Dr. Ömer Bolat'a plaket takdim etti.

Bu haber 668 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,525 µs