iyibilgi özel" /> iyibilgi özel"/>

En Sıcak Konular

Yıldız, yıldız içinde: İsrail'e NATO daveti

26 Mayıs 2012 01:14 tsi
Yıldız, yıldız içinde: İsrail'e NATO daveti ABD kongresi, kimse görmeden İsrail'e NATO kapısını açtı. Bakalım Beyaz Saray ne diyecek? iyibilgi özel

" H.R. 4133 - United States-Israel Enhanced Security Cooperation Act Of 2012" 5 Mayıs 2012 tarihinde ABD Temsilciler Meclis'ne, Demokrat ve Cumhuriyetçilerin ortak çalışması ile  getirilmiş bir yasa teklifi. Teklif, çok kısa bir süre önce Kongre'nin alt kanadı tarafından kabul edildi. Bundan sonra top Senato ve Beyaz Saray'da. Öneri, ABD-İsrail ilişkileri açısından son derece mühim maddeler içeriyor. Neredeyse İsrail'e sınırsız askeri ve finansal destekten bahsediyoruz. İsrailli pilotlara eğitim için ABD hava sahasını açmaktan tutun, füze savunma sistemlerinde teçhizatın ortak kullanımına kadar bir çok önemli madde ile İsrail'e açık çek verilmiş. Buradan yasa teklifinin tamamını okuyabilirsiniz.

Yalnız teklifte öyle bir madde var ki, Türkiye'yi yakından ilgilendiriyor. O da şu:

"Encourage an expanded role for Israel within the North Atlantic Treaty Organization (NATO), including an enhanced presence at NATO headquarters and exercises."

Yani "İsrail'in Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü içersinde, NATO karargahı ve tatbikatlarında geliştirilmiş mevcudiyeti dahil olmak, üzere genişletilmiş rol için desteklenmesi"

Geçtiğimiz hafta Chicago'da gerçekleştirilen NATO zirvesinde Türkiye'nin baskısıyla kendisine yer bulamayan İsrail, meğer örgüte çok daha derinden girmiş.

NATO Genel Sekreterliği için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adının tellafuz edildiği şu günlerde, sessiz sedasız Temsilciler Meclisi'nde kabul edilen bu teklif, Obama tarafından veto edilmez de yasalaşırsa önümüzdeki süreçte Türkiye'nin başını çok ağrıtabilir.

www.iyibilgi.com  özel

 




Bu haber 2,958 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,908 µs