En Sıcak Konular

Erdoğandan da müttefiklere PKK sitemi

4 Temmuz 2007 12:47 tsi
Erdoğandan da müttefiklere PKK sitemi 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Odalar Kongresi'nde yaptığı konuşmada, terörle uluslarararası mücadele çağrısında bulundu ve ”Özellikle ‘senin teröristin kötü, benim teröristim iyi’ mantığının ortadan kalkmasının gereğine inanıyoru

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Odalar Kongresi'nde yaptığı konuşmada, terörle uluslarararası mücadele çağrısında bulundu ve ”Özellikle ‘senin teröristin kötü, benim teröristim iyi’ mantığının ortadan kalkmasının gereğine inanıyoruz. Türkiye’nin uzun yıllardır terörle mücadele noktasında diğer ulusların bu noktada ‘Biz sizdeki terör örgütünü bir terörist örgüt olarak görüyoruz’ lafını artık yeterli görmüyoruz. Bu konuda gerekli uygulamayı bekliyoruz” dedi.


Başbakan Erdoğan, dünyanın dört bir yanından gelen 1600’e yakın işadamının katıldığı 5. Dünya Odalar Kongresi’nin açılışında yaptığı konuşmada, terörle mücadelede uluslararası işbirliği çağrısında bulundu.

“TERÖRE KARŞI ORTAK İRADE VE TUTUM OLMALI”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, demokrasi, barış ve evrensel hukuk ve özgürlüklerin ve ekonominin insana huzur getirecek şekilde gelişmesinin, insanın ve insani değerlerin hayatın merkezine alınmasına bağlı olduğunu söyledi. Bugün çevrenin tahrip edilmesinden, uluslararası teröre kadar birçok sorunun ulusal ölçekten çıkarak, uluslararası bir tahrip gücüne ulaştığını belirten Erdoğan, “Çevrenin tahrip edilmesine, teröre, şiddete ve dünyada oluşturulan kriz bölgelerindeki hukuk savaşlarına karşı, insanlığın vicdani artık ortak bir tutum almalı ve karşı irade koymalıdır. Medeniyet sadece ürettiğimiz malların küresel ölçekte serbestçe dolayması değildir. Medeniyetin ölçüsü sadece ülkelerin sekonomik büyüklükleri ve silah güçleriylme de ölçülemez. Medeniyetin ölçüsü insani değerlere ne kadar sahip çıkıldığı ve uygulamaya geçildiğindir” dedi.

“'SENİN TERÖRİSTİN KÖTÜ, BENİM TERÖRİSTİM İYİ’ MANTIĞI ORTADAN KALKMALI”

Konuşmasında terörle mücadele konusunda çağrıda bulunan Başbakan Erdoğan, “Bütün yeryüzünde barış ve adalet mümkün yeter ki yüreklerimiz hak ve hakkaniyetten yana olsun. Yeterki haksızlıklar karşısında güç ilişkilerine göre değil, adalet kriterlerine göre adım atalım. Bugün bütün dünya için, özellikle terör karşısında uluslararası ortak bir mücadele kararlılığını şart olarak görüyoruz. Özellikle ‘Senin teröristin kötü, benim teröristim iyi’ mantığının ortadan kalkmasının gereğine inanıyoruz” dedi.

Türkiye’nin uzun yıllardır terörle mücadele noktasında; diğer ulusların “Biz sizdeki terör örgütünü bir terörist örgüt olarak görüyoruz” lafını artık yeterli görmediklerini belirten Erdoğan, “Bu konuda gerekli uygulamayı bekliyoruz. Laftan uygulamaya geçilmesini bekliyoruz. Türkiye olarak, biz bunu uluslararası teröre karşı mücadelede yaptık. Bize dost olarak görünenlerden de biz bunu bekliyoruz. Bu bizim en doğal hakkımızdır. Eğer bu mücadeleyi bu şekilde yaparsak inanıyorum ki; teröre karşı mücadelede insanlık galip çıkacaktır. Ama bunu böyle yapmaz da ulusal bazda bırakırsak, o zaman insanlık daha çok faturalar ödeyecektir” diye konuştu.

hürriyet



Bu haber 158 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,302 µs