En Sıcak Konular

'Milli Görüş bir Erbakan daha çıkarır'

4 Temmuz 2007 12:43 tsi
SP Dış İlişkiler Sorumlusu Oya Akgönenç, Türkiye'nin Erbakan'dan yeterince yararlanamadığını belirterek, "Milli Görüş, ondan sonra bir Erbakan daha çıkarır" dedi.

Saadet Partisi'nin (SP) Ankara adayı Doç. Dr. Oya Akgönenç, uzun yıllar yurtdışında yaşamış global bakışlı bir aydın. 'Milli Görüş' geleneğinin temsilcisi SP'nin önde gelen isimlerinden biri. 
 
Hareketin lideri Necmettin Erbakan'ın kurmayları arasında. Akgönenç, seçimlere iddialı hazırlandıklarını belirtiyor. "Milli Görüş bir Erbakan daha çıkarır." diyor. Genel başkanlığı düşünmediğini, sadece verilen görevleri yaptığını anlatıyor. Partililerin kendisine gösterdiği ilgiden de memnun: "Hanımlara karşı en kibar parti Saadet Partisi."

Doç. Dr. Oya Akgönenç'in uluslararası ilişkiler alanında önemli çalışmaları bulunuyor. Aynı zamanda SP Genel İdare Kurulu üyesi. Yunanistan göçmeni bir babayla Kafkas göçmeni bir annenin çocuğu. İzmir-Karşıyaka doğumlu. Mülkiye (Siyasal Bilgiler Fakültesi) ve hukuk okuduktan sonra ABD'ye gitmiş. Hem akademisyen hem de Dünya Bankası görevlisi olarak uzun yıllar yurtdışında kalmış. Demokrat Partili bir ailenin çocuğu Akgönenç, Erbakan ile tanışmasını şöyle anlatıyor: "Anne tarafından akrabamız Prof. Dr. Selim Palavan, Demirel'e, Erbakan'a ve Özal'a İTÜ'de hocalık yapmış. Ona sordum, hangisi daha iyi diye. Hiç düşünmeden, 'En iyisi Erbakan, ondaki zekayı ve pratik düşünceyi hiçbirinde görmedim' dedi. Bu sözden çok etkilendim. Gerçekten Erbakan'ın müthiş bir analiz ve muhakeme kabiliyeti var. Onu Türkiye yeterince değerlendiremedi."

Akgönenç, eski DYP lideri Tansu Çiller'in davetini geri çevirmiş, 28 Şubat ortamında Milli Görüş'e katılmış. Önce, 'Herhalde benden kapanmamı istemeyeceksiniz. Beni böyle kabul edebilecek misiniz?' diye sormuş. 'Biz kapanmanızı istemiyoruz. Fikirlerinize ihtiyacımız var' karşılığını almış. Akgönenç, gerisini şöyle anlatıyor: "Partiye katıldıktan sonra bir kez bile, 'Başını örtmeyi düşündün mü?' demediler. Ben bunu merak edip hanımlara sordum, niye benim kapalı olup olmadığımı sormuyorlar diye. Bana dediler ki: 'Sizi olduğunuz gibi kabul ediyoruz. Zaten fikirlerimizde fark yok. Ayrıca başka insanlar sizi dinliyor ama biz kapalı olduğumuz için bizi dinlemiyorlar, hatta hakaret ediyorlar'. Buna çok üzülmüştüm. SP diğer partilerden daha erkek egemen değil. Hanımlara karşı en kibar parti SP diyebilirim. Çok saygılılar. Benimle tokalaşmayanlar var; ama bu oran yüzde 3 filan." Partili gençlerin oldukça düzeyli olduğunu belirten Akgönenç, "Milli Görüş, Sayın Erbakan'dan sonra bir Erbakan daha çıkarır." iddiasında. Saadet Partisi'ne genel başkan olmayı hiç düşünmemiş Akgönenç; "Milli Görüş Hareketi'ni anlayan herkes genel başkan olabilir. Ama ben asla genel başkan olmayı düşünmedim. Ben sadece verilen görevleri yapan biriyim." ifadelerini kullanıyor.

SP Dış İlişkiler Sorumlusu Akgönenç, ABD'nin Irak'taki varlığının ülkeyi parçalamaya götürdüğü kanaatinde. Irak'ın bütünlüğünün ancak ABD'nin bu ülkeden çıkmasıyla sağlanacağını savunuyor. Akgönenç, iktidara geldikleri takdirde özellikle işsizliğe çözüm bulacaklarını vurguluyor. Akgönenç şöyle devam ediyor: "İşsizliğin bitmesi için yeniden ağır sanayi hamlesi başlatacağız. Sadece erkeklerin değil kadınların da üretime katılması lazım. Mikro kredi yoluyla kadınların iş sahibi olmasını hedefliyoruz. Eğitim ve kızların okuması çok önemli. Eğitimi, ülke yararına yapılandırmak şart. Sağlık da önemli. Anne ve bebek ölümleri çok oluyor. Bunu azaltmak ve özelikle varoşların sağlık sorunlarını çözmek için projeler ya- pacağız." 
 
zaman



Bu haber 280 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,588 µs