En Sıcak Konular

Memurlar zam hakkı için grevde

23 Mayıs 2012 13:55 tsi
Hükümet ile memur konfederasyonları arasında anlaşma sağlanamadı. 1 günlük iş bırakma eylemi bugün başladı. Konya'da yürüyüş yapmak isteyen grup polis engeliyle karşılaştı. Mersin'de de polis memura cop ve gazla müdahale etti.

Ajanslardan ve CNN 'den alınan haberlere göre; Sendikalar da kendi içlerinde bölündü. Memur-Sen, KESK ve Kamu-Sen ile birlikte hareket etmeyecek. Yarın ise sendikalar hakem heyetine başvuracak. Zam kararının, 29 Mayıs'ta netleşmesi bekleniyor.

İSTANBUL:

Memur-Sen, Eğitim Bir-Sen, KESK ve Kamu-Sen'e bağlı sendikaların eylemi sabahın ilk saatlerinde başladı.

KESK'e bağlı Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) üyelerinin grev yapması nedeniyle 05.00'da başlaması gereken Haydarpaşa-Pendik-Haydarpaşa seferleri yapılamadı. Grevin duyurulduğu için kimsenin hiçbir yolcunun gelmediğini söyleyen grup üyeleri, "Bu iş yerinde grev var" pankartı asarak, "Yaşasın Grev-Yaşasın Toplu sözleşme" sloganları attı.

Grev nedeniyle Haydarpaşa-Pendik ve Sirkeci-Halkalı arasındaki seferlerin iptal olduğunu belirten Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Yavuz Demirkol "Saat 05.00 itibariyle tüm türkiye çapında devlet demiryolu işçileri iş bırakma eylemine başladılar. Şu anda başarıyla grevimiz sürüyor. Grev bugün saat 24' e kadar sürecek. Demiryolu emekçileri bu greve büyük bir çoğunlukla destek veriyorlar. " dedi.

Sağlık çalışanları iş bıraktı

Zam konusunda hükümetle uzlaşamayan konfederasyonlara bağlı sendikalar bir günlük iş bırakma eylemi yapıyor.
İstanbul'da KESK'e bağlı Sağlık Emekçileri Sendikası üyesi sağlık çalışanları da iş bıraktı.

Çapa Tıp Fakültesi'nde toplanan sağlık çalışanları, sloganlar atarak yürüyüş yaptı. Sağlık çalışanlarına diğer iş kollarındaki memurların da katılmasıyla Çapa Tıp Fakültesi önünde toplanacak. Kalabalık öğle saatlerinde Beyazıt Meydanı'na kadar büyük bir yürüyüş gerçekleştirecek.

ANKARA:

Türkiye Kamu-Sen ile KESK'in bir günlük iş bırakma eylemi başladı. Zam konusunda hükümet ile anlaşamayan kamu çalışanları, Ankara Garı'nda iş bıraktı. Türk Ulaşım-Sen ile Birleşik Taşımacılık Sendikası üyeleri, garın girişine "Grevdeyiz" pankartı astı.

Saat 01.33'de Diyarbakır'a gidecek Güney Ekspresi, hareket etmedi.

Memurların iş bırakması üzerine Ankara Garı'nda bilet satışları durdu. Satılan biletlerin bedelleri kesintisiz olarak yolculara iade edildi. TCDD, yolcuların mağdur olmaması ve gidecekleri yerlere zamanında ulaşabilmeleri için AŞTİ'ye belirli aralıklarla servis düzenledi.

Duruma tepki gösteren bazı yolcular ile görevliler arasında tartışma yaşandı. Memurların iş bırakma eyleminden habersiz olduğunu söyleyen yolculardan Cansever Yıldırım, "Birden bire bunu yapmasalardı iyi olurdu, bizde evden çıkmazdık. Yozgat-Yerköy'e gidecektik. Şimdi bu saatte eve geri döneceğiz; vasıta da yok, yapacak bir şey de yok" dedi.

Eğitim-Bir-Sen'den iş bırakma ve oturma eylemi

Hükümetin açıkladığı zam oranını protesto etmek isteyen Eğitim-Bir-Sen üyeleri Güvenpark'ta iş bırakma ve oturma eylemi başlattı.

KONYA:

Konya'da memurların bir günlük iş bırakma eylemi saat 00.00'da KESK'e bağlı sendika üyelerinden oluşan 200 kişilik grubun Konya Gar'ına yürümek için bir araya gelmesiyle başladı.

Polis, izinleri olmayan gurubun yürüyüşüne izin vermedi. Daha sonra polis eşliğinde sloganlar atarak gara yürüyen grup yaptıkları basın açaklaması sonrası olaysız bir şekilde dağıldı.

KESK'e bağlı sendika üyelerinden oluşan yaklaşık 200 kişilik grup alınan iş bırakma eylemi nedeniyle saat 00.00 sıralarında Konya Gar'ına yürümek için Stad Caddesi'nde biraraya geldi. Polis, izinleri olmayan grubun yürüyüşüne izin vermedi.

Grubun etrafı çevik kuvvet polisleri tarafından sarıldı. Daha sonra polis ve sendika üyelerinin uzlaşması sonucu grup polis eşliğinde 'Yaşasın memur hakları', "Herkes Greve" sloganları atarak Gar'a yürüdü. Gar'a girip makinistlerin iş bırakmasını isteyen gruba polis tekrar izin vermedi. Polis, sadece sendika üyelerinden seçilen temsilcilerin içeri girmesine izin verdi. Gar görevlileriyle konuşan sendika üyeleri, bir yük treni makinistinin bir gün iş bırakma eylemine katılacağı sözünü aldı. Daha sonra gar önünde basın açıklaması yapan grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Banliyö seferleri iptal oldu

KESK'e bağlı Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) üyelerinin grev yapması nedeniyle 05.00'da başlaması gereken Haydarpaşa-Pendik-Haydarpaşa seferleri yapılamadı.

Grevin duyurulduğu için kimsenin hiçbir yolcunun gelmediğini söyleyen grup üyeleri, "Bu iş yerinde grev var" pankartı asarak, "Yaşasın Grev -Yaşasın Toplu sözleşme" sloganları attı.Grev nedeniyle Haydarpaşa-Pendik ve Sirkeci-Halkalı arasındaki seferlerin iptal olduğunu belirten Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Yavuz Demirkol "Saat 05.00 itibariyle tüm türkiye çapında devlet demiryolu işçileri iş bırakma eylemine başladılar.

Şu anda başarıyla grevimiz sürüyor. Grev bugün saat 24' e kadar sürecek. Demiryolu emekçileri bu greve büyük bir çoğunlukla destek veriyorlar. " dedi.

Mersin'de cop ve gaz

Mersin'de memurların grev yaptığı sırada Kamusen üyesi yaklaşık 1000 kişi hastane caddesinden Ak Parti ilçe binası'na yürümek isteyince polis müdahalesiyle karşılaştı. Polisin biber gazı ve cop kullanarak dağıtmak istediği eylemciler sopalarla karşılık verince arbede yaşandı. Olayda 3'ü polis 10 kişi yaralandı. Gerginlik devam ediyor.

TOKAT:

Memur eylemi, öğrencilere tatil oldu

Tokat'ta ilköğretim okulu öğrencileri, öğretmenlerinin iş bırakması nedeniyle ders işlenmeyince sevinçle okuldan ayrıldı.
Memur sendikaları toplu sözleşme masasında hükümetle anlaşamayınca Tokat'ta memurlar iş bırakma eylemi yaptı. Memurlar, sabah saatlerinden itibaren işyerleri yerine alana çıktı. Kent merkezinde bulunan Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu'nda görevli öğretmenler de okula gitmeyince öğrenciler okullarından ayrıldı. Okula geldiklerinde öğretmenlerinin eylemde olduğunu öğrenen öğrenciler, sevinçle evlerine döndü. Öğrencilerin mutlu oldukları gözlenirken, kent merkezinde çok sayıda öğrencinin de eylem nedeniyle okula gitmediği öğrenildi. Bu arada okuldan ayrılan bazı öğrencilerin Cumhuriyet Meydanı'nda eylem yapan öğretmenlerine destek verdiği görüldü. Öğrenciler, öğretmenlerinin maaşlarının artmasını istedi. Kentte memur sendikalarının eylemleri sürüyor.



Bu haber 776 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,850 µs