En Sıcak Konular

Gül'den Baykal'a jest

4 Temmuz 2007 11:07 tsi
Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde yaşananları ’Ayak oyunları’ olarak nitelerken, Anaysa Mahkemesi’ne de seslenerek süreçle ilgili kararını acele vermesini istedi. Bakan Gül, CHP Lideri Deniz Baykal’ı yuhalayan kalabal

Helikopterle Karaman Kemal Kaynaş Stadyumu’na inen Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ü, Vali Fatih Şahin, Belediye Başkanı Ali Kartürk, milletvekilileri ve partililer karşıladı. Seçim otobüsü ile halkı selamlayarak Aktekke Meydanı’ndaki miting alanına gelen Bakan Gül, burada yaklaşık 10 bin kişiye hitap etti.
     
Havanın sıcak olması nedeniyle miting alanında bayılan 2 kişi ambulansta yapılan ilk yardımın ardından Karaman Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Bir çocuk kalabalık nedeniyle ezilme tehlikesi geçirirken, miting alanında Türk Bayrağı dağıtımı sırasında ise kısa süreli izdiham yaşandı.
    
ÖSS VAADİNİ ELEŞTİRDİ
     
Konuşmasına Milli Eğitim alanında yapılan yatırımları anlatarak başlayan Bakan Gül, bazı siyasi parti liderlerinin ÖSS’yi kaldırmayı vaad ettiklerini hatırlatarak, “Mantıklı olmak lazım. Nereye koyacaksınız bu kadar öğrenciyi? Bilek güreşi mi yaptıracaksınız, yarıştıracak mısınız, koşturacak mısınız üniversitye almak için? Doğru olan şey ÖSS’yi kaldırmak değil, üniversitelerin sayısını artırmak. Biz 39 yeni üniversite açtık. Üniversite sayısını daha da artıracağız. Mantıklı olanı işte budur'' dedi.
    
 Mazot indirimi ile ilgili vaadlerin de gerçekten uzak olduğunu söyleyen Gül, “Mazotu su gibi bedava dağıtacaklarını söylüyorlar. Su bile bedava değil. Hepimizin dürüst olması lazım. Peki daha önce niye bunları yapmadınız?'' diye konuştu.
     
    
42 BİN TRAKTÖR SATILDI
     
4 yıllık iktidar süresince çiftçiye her türlü kredi için kolaylık gösterdiklerini belirten Bakan Gül, “DSP-MHP-ANAP koalisyonu döneminde 620 traktör satılmış. Bizim dönemimizde ise 42 bin traktör satılmış. Demek ki çiftçi kazanıyor ve işler yoluna giriyor. Çiftçiye yaptığımız yatırımlar bunlarla sınırlı değil. Karaman ve Konya’nın suya ne kadar ihtiyacı olduğunu biliyorum. Mavi Tünel Projesi yıllardır duruyordu. Şimdi tüm projeleri, dış kredileri ve anlaşmaları hazır. 2 gün sonra temelini atacağız. Konya’ya da Karaman’a da şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun'' dedi.
     
AYAK OYUNLARI OYNADILAR
     
Kalabalığın sık sık ‘Çankaya Senindir Senin Olacak’ sloganları ile sözünü kesmesi üzerine Bakan Gül, şöyle konuştu:
     
“Anladım, siz konuyu Cumhurbaşkanlığı seçimlerine getirmek istiyorsunuz. Çankaya benim değil, milletin olacak. Milletin olmasından korkanlar bu ayak oyunlarını oynadılar. Bunun için 367’yi geçeceğiz. Teveccühünüze çok teşekkür ediyorum. Biliyorum ki burada toplanmanızın iki nedeni var. Biri yaptığımız hizmetlere teşekkür ediyorsunuz. Diğeri ise Cumhurbaşkanlığı seçimindeki yanlışlıklara tepkinizi göstermek için baradasınız. Bunları sizlerle yani milletle konuşmamızdan rahatsız oluyorlar. ‘Bu konular artık kapansın’ diyorlar. Türkiye’de sanki hiç Cumhubaşkanlığı seçimleri ile ilgili bir şey olmadı. Yeni Cumhurbaşkanı seçildi ve görevine devam ediyor zannediyorlar.''
     
    
BAYKAL’I YUHALATMADI
     
Kalabalığın ‘Vur Vur İnlesin Deniz Baykal Dinlesin’ sloganları atması üzerine ise Gül, “Bizim vurmayla falan işimiz yok. Biz üstümüze düşen demokrasinin gereğini yapıyoruz. Merak etmeyin bunların hepsini izliyor. Bu meydanları, tepkinizi izliyor. Bu meselelerin konuşulmasından da korkuyorlar'' dedi. Bu kez de kabalık Baykal’ı yuhalayınca Bakan Gül, “Yuh demeyin rica ediyorum. Etkiniz azalır. Siz asil bir şekilde üzerinize düşeni yapın'' diye seslendi.
      
ANAYASA MAHKEMESİNE SESLENDİ
     
Konuşmasında CHP’yi de eleştiren Gül, Anayasa Mahkemesi’ne de seslenerek şunları söyledi:
    
 “Garip olan şey şu. İsminde halk olan bir parti bu konuların halkla konuşmamasından niye rahatsız oluyor? Meclis’te olanları gördünüz. Daha önce 3 Cumhurbaşkanı nasıl seçildiyse aynı şekilde seçim yapıldı. Anayasa’da bir değişiklik yapmadık. Ama meğerse Türkiye, 1980’den 2007 yılına kadar bir şeyi yanlış yapıyormuş. 3 Cumhurbaşkanını seçerken Anayasa’nın o maddesi yanlış uygulanıyormuş meğer. Bunu keşfettiler. ‘Madem bu işler şimdiye kadar yanlış yapılmış gelin o zaman doğrusunu yapalım’ dedik. ‘Halka gidelim’ dedik. ‘Türk milletine gidelim’ dedik. Anayasa değişikliğini yaptık. Hayret ki, bu kez halkın Cumhurbaşkanı seçmesini tehlike olarak gördüler. Halk adını taşıyan CHP bunu bozdurmak için Anayasa Mahkemesi’ne gitti. O zaman Cumhuriyet Parti deyin ve halk kelimesini düşürün. Şimdi göreceğiz Anayasa Mahkemesi nasıl davranacak? Acele davranmalı. Acele davranmasını isteriz. Böyle bir mesele unutturulamaz. Türkiye’yi hiç kimse kaosa sokamaz. Onun için bu kararın bir an önce verilmesini isterim.''   
    
SEÇİM OTOBÜSÜ İLE VALİLİĞE GİRMEDİ
     
Mitingin ardından Karaman Valisi Fatih Şahin’i ziyarete giden Bakan Gül, Valilik girişinde seçim otobüsünden inerek mersedes marka özel bir otomobile bindi. Valiliğe otomobille giren Gül, kendisini kapıda karşılayan vali yardımcıları ile tokalaştı. Bakan Gül, Valilik ‘Şeref Defteri’ni imzaladıktan sonra bir gazetecinin Türkiye’ye gelen yabancı yıldız futbolcuların transferine ilişkin bir soruya ise kahkaha ile güldükten sonra şöyle cevap verdi:
    
“Bu gelişmeler Türkiye’nin dünya ile ne kadar bütünleştiğini gösteriyor. Türk futbolcuları da dışarıya gidiyor. Tuncay da gitti biliyorsunuz İngiltere’ye. Fenerbahçe’ye, Galatasaray’a ve Beşiktaş’a da dünyaca meşhur futbolcular geliyor görüyorsunuz. Tabi bunlar futbolun güzel tarafları'' dedi. Bakan Gül, daha sonra helikopterle Karaman’dan ayrıldı.

milliyet



Bu haber 226 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,603 µs