En Sıcak Konular

MHP'de 'kafa'lar karışık

4 Temmuz 2007 10:02 tsi
MHP'de 'kafa'lar karışık

MHP lideri Devlet Bahçeli, Apo'yu asması için hükümete ilmiği fırlatırken, Bahçeli’nin dış politikadan sorumlu başdanışmanı ve MHP Ankara milletvekili adayı Bölükbaşı “Anayasayı değiştirsek bile Apo idam edilemez” diyor.

MHP lideri Devlet Bahçeli, Erzurum mitinginde, hükümete; teröristbaşı Öcalan'ın neden asılmadığını sormuş, "Yoksa asacak kadar ip mi bulamıyorsun? Al sana ip, as" diyerek elinde tuttuğu ilmik atılmış ipi kalabalığa fırlatmıştı.

Devlet Bahçeli, Apo’nun idam edilmesini isterken, Bahçeli’nin dış politikadan sorumlu başdanışmanı ve MHP Ankara milletvekili adayı eski büyükelçi Deniz Bölükbaşı, “Anayasayı değiştirsek bile Apo idam edilemez” dedi.

“APO’NUN İDAM EDİLMESİ ARTIK MÜMKÜN DEĞİL”

Irak savaşı öncesinde, Türkiye üzerinden bir cephe açmak isteyen ABD ile pazarlıkları yürüten eski diplomat Deniz Bölükbaşı Kanal A'da katıldığı bir programda, Apo'nun idam edilmesinin artık mümkün olmadığını söyledi. Deniz Bölükbaşı, "İdam cezası kaldırıldı bir kere.. Tek başına iktidara gelsek, anayasayı değiştirsek bile Apo idam edilemez. Çünkü kanun yürümez" dedi.

Deniz Bölükbaşı, muhabirimizin kendisini araması üzerine bu açıklamalarını inkâr etmek istedi ancak Kanal A Televizyonu’nda söz konusu açıklamalarının yayınlandığını hatırlattığımızda açıklamalarını doğrulamak zorunda kaldı ve “Ben şunu dedim. Apo’nun idamının geriye dönük uygulanıp uygulanamayacağına bakmak gerek dedim. Hukukçularla konuşmak gerek” dedi.

HÜKÜMET-ASKER KRİZİ

Deniz Bölükbaşı, Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Fikret Bila’nın yakın arkadaşı olduğu, 1 Mart tezkeresi hakkında Fikret Bila’yı bilgilendirdiği ve Milliyet Gazetesi’nin “Asker rahatsız” başlıklı manşeti ile asker ile hükümet arasında çatışma çıkmasını istediğine yönelik iddialara, “Bu bilgi benim tarafımdan iletilmemiştir.

Fikret Bila, dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman ile görüşüp yazdı bunu. Kendisine sorabilirsiniz. Fikret Bila’ya soracaksınız. Haberin sahibi o” iddiasında bulundu. Deniz Bölükbaşı, Fikret Bila ile tanıştığını doğruladı.

vakit


 



Bu haber 387 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,322 µs