En Sıcak Konular

AB'den erotik tanıtım

4 Temmuz 2007 09:19 tsi
AB'den erotik tanıtım
'Halka inme' çabası içinde olan Avrupa Birliği, faaliyetlerini anlattığı internet sitesine erotik görüntüler içeren bir video koyunca ortalık karıştı. Tıklama patlaması yapan videoya muhafazakârlar tepkili.

Kendisini sokaktaki vatandaşa anlatamama sorunu yaşayan ve bunun sonuçlarını kritik dönemlerde yakından hisseden Avrupa Birliği (AB), modern iletişim yöntemleriyle "halka inme" çabasında. Bu çerçevede özellikle gençlerin büyük ilgi gösterdiği paylaşım sitesi Youtube çatısı altında EUtube'u oluşturan AB, faaliyetlerini video klipler aracılığıyla anlatmaya çalışıyor. Bu proje kapsamında siteye yerleştirilen ve Avrupa sinemasından erotik sahne kesitleri içeren bir videoklip bir yandan tıklama patlaması yaparken, öte yandan da muhafazakâr çevrelerin tepkisine neden oldu.

EUtube projesinin hayata geçirilmesindeki amaç AB'nin çoğu zaman son derece teknik ve sıkıcı olan faaliyetlerini modern teknolojiden faydalanarak insanlara aktarabilmekti. İnsan haklarından çevreye, yolcuların haklarından enerjiye kadar birçok konuda hazırlanan "AB klipleri", beklendiği gibi fazla tıklanmadı. AB'nin Avrupa sinemasına destek olduğunu göstermek amacıyla siteye yerleştirilen ve filmlerden erotik sahne kesitleri içeren bir klip ise durumu tersine çevirdi.

'Bir araya gelelim'

İki haftadır sitede olmalarına karşın 1000 kez bile tıklanmayan bazı kliplerin aksine, "Film sevenler bunu beğenecek" konulu ve "Bir araya gelelim" sloganıyla biten klip dün 100 binden fazla "tık alarak" izlenme sayısını 300 bin civarına yükseltti. Klibe olumlu bakanlar ve bunu Avrupa sinemasına destek olarak görenlerin yanı sıra bu klibi bir çeşit porno olarak yorumlayanlar da az değil. Özellikle muhafazakâr kesimler AB'nin imaj sorununu bu tür yöntemlerle aşamayacağı görüşünde. 44 saniyelik klibin bir bölümünde eşcinsellerin sevişme sahnelerinin yer alması ise Polonya'daki bazı sivil toplum örgütlerinin yoğun tepkisine neden oldu. "Ahlaka uygun olmayan yöntemler kullanmakla" suçlanan AB Komisyonu ise eleştirilere rağmen projesinin arkasında duruyor ve bu klibin de "ifade özgürlüğü ve sanatsal yaratıcılık" kapsamında değerlendirilmesini istiyor.

milliyet



Bu haber 454 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,903 µs