En Sıcak Konular

MHP'nin yeni bozkurtları: Selçuk&Demirel

4 Temmuz 2007 07:48 tsi
MHP'nin yeni bozkurtları: Selçuk&Demirel "Sol"un yeni umudu MHP'nin barajı aşması oldu! Tek başına CHP iktidarı şansının görünmemesi üzerine "sol" kesimin önde gelen yazarları MHP'yi övmeye başladı. Baş aktör İlhan Selçuk, yardımcı rolde Hikmet Çetinkaya, perde arkasında ise Süleyman Demir

SOL kesimin önde gelen temsilcilerinin son dönemde MHP’ye yönelik sıcak yaklaşımlar sergilemeye başlaması ‘Sol çevreler CHP’li bir iktidarın gerçekleşmesi için ümitlerini MHP’nin barajı aşmasına bağladılar’ yorumuna yol açtı.

Siyaset kulislerinde dile getirilen bu senaryoya göre CHP’nin tek başına iktidar şansı olmadığı için MHP ile bir koalisyon oluşturması hedefleniyor. MHP’nin geçen seçimde olduğu gibi baraj altında kalması durumunda yeniden iki partili bir Meclis tablosunun ortaya çıkacağına dikkat çeken uzmanlar, bu durumda AK Parti’nin yeniden tek başına iktidar olmasının kaçınılmaz olduğu görüşünde. MHP barajı aştığı takdirde ise AK Parti’nin milletvekili sayısının da düşeceği hesaplanarak CHP-MHP koalisyonunun oluşturulması planlanıyor.

CHP KOALİSYONU BENİMSEDİ

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın bir televizyon kanalında ‘Herhalde iki partili bir Meclis olmayacak. MHP barajı aşacak görünüyor’ yorumunu yapması da CHP’nin bu stratejiyi benimsemiş olduğunu ortaya koydu. Bu plan doğrultusunda geçmişte MHP’ye ağır eleştiriler yönelten sivri isimler bile MHP’ye övgüler yağdırmaya başladılar.

BAŞ AKTÖR İLHAN SELÇUK

BU senaryonun ilk ipuçlarını bir süre önce Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı İlhan Selçuk verdi. Selçuk ‘Ne olursa olsun, MHP’nin canlanıp, kanlandığı yolundaki fikirler ortak. AKP iktidarına en sert muhalefeti MHP’li sözcülerin yaptıkları da bir gerçek. Peki Türk - İslam sentezine ne oldu? MHP aslına rücu etti, milliyetçilik şiarını benimsedi, bu seçim kampanyasında dincilere karşı çıkıyor’ dedi.

SOL CHP’YE, SAĞ MHP’YE

CUMHURİYET Gazetesi yazarı Hikmet Çetinkaya ‘DYP- Anavatan birleşmesi olmadığı için DP oylarını (kırsal kesimde) MHP ve CHP alacak. Ufukta CHP-MHP koalisyonu gözüküyor’ diye görüş bildirdi.

Yine Cumhuriyet gazetesi yazarlarından Cüneyt Arcayürek ‘CHP’nin, MHP’nin seçim bildirgeleri ülkenin toplumsal, ekonomik ve siyasal gereksinimlerine çözüm arayışlarını içeriyor’ diye yazdı.

HESAPTA DEMİREL DE VAR

Milliyetçi camianın önde gelen isimlerinden yazar Mehmet Niyazi Özdemir ise yaptığı açıklamada, MHP’nin CHP’ye benzediğini belirterek, ‘MHP milliyetçiliği, metafizik ve tarihi değerlerden uzaklaştı. Metafizik değeri ve tarihi olmayanlar mafyalaşır, üzülerek görüyorum. MHP’de CHP ile hükümet kurma ve Demirel’i de Köşk’e oturtma senaryosu var’ dedi.

SİSTEM UĞRAŞIYOR

‘SİSTEM, MHP-CHP koalisyonu için uğraşıyor’ diyen BBP’nin eski lideri Muhsin Yazıcıoğlu da, CHP’nin iktidar ortağı olmasını önlemek için AK Parti hükümetine destek verebileceklerini açıkladı. Yazıcıoğlu, ‘Bir ihtimal, Meclis’e AK Parti, CHP, DTP, BBP’nin yanı sıra MHP girecek. Bu yapıda bir Meclis oluşursa Baykal’ın başbakanlığında CHP-MHP-DTP koalisyonu kurulacak. AK Parti’ye destek için tek şartımız, yeni oluşumda DTP’nin bulunmaması’ dedi.

aktifhaber

 



Bu haber 382 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,039 µs