En Sıcak Konular

Barzani'den küstah tehdit

3 Temmuz 2007 20:40 tsi
Barzani'den küstah tehdit IBKY lideri Mesut Barzani, Türkiye’nin sınır ötesi operasyon yapması halinde Irak’tan ve "bütün Kürdistan’dan" çok güçlü bir karşılık göreceğini söyledi.

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Lideri Mesut Barzani, Türkiye’nin sınır ötesi operasyon yapması halinde Irak’tan ve “bütün Kürdistan’dan” çok güçlü bir karşılık göreceğini söyledi.

Cenova’da bir konferansta EuroNews kanalının sorularını yanıtlayan Mesut Barzani, Türkiye’nin PKK’lı teröristlere karşı Kuzey Irak’a yönelik bir operasyon düzenlemesi halinde bunun bir felaketle sonuçlanacağın savundu.

Türkiye’den zaman zaman tehditler aldıklarını ancak en iyi yolun diyalog olduğuna inandıklarını söyleyen Barzani, “Türkiye’nin Irak’a yönelik bir operasyonu açıkçası bütün bölge için, Türkiye için, Irak için, işin içine giren herkes için bir felaketle sonuçlanır” dedi.

Barzani, EuroNews muhabirinin “Neden bir felaketle sonuçlanır” sorusuna ise “Bölgede yıkıcı bir savaşı ateşler” şeklinde yanıt verdi.

“SAVAŞ YAYILIR”

Türkiye’nin böyle bir müdahalede bulunması halinde bunun yayılacağını öne süren Barzani, “(Türkiye’nin sınır ötesi operasyonu) Irak’tan ve bütün Kürdistan’dan çok güçlü bir karşılık görecektir” dedi.
Mesut Barzani, kendisine yöneltilen “Kürtler kaygı duyuyor peki ya Irak Meclisi? Onlar da kaygılı mı” sorusuna, “Bütün Irak, egemenliğinin ihlal edilmesi karşısında kaygılı” şeklinde yanıt verdi.

“AMERİKAN ASKERLERİ KALMALI”

Amerikan askerlerinin Irak’ta kalması gerektiğini de savunan Barzani, “Amerika’nın varlığı önemli. Sayılar hakkında konuşmuyorum ancak varlıkları önemli. Mevcut atmosferde onların varlığı hayati” dedi.
Barzani, Amerikan askerlerinin 4 yılın ardından bir “özgürleştirici güç mü yoksa bir işgal gücü mü” olduğu sorusuna ise, Amerikalı askerlerin hatalar yaptıklarını ancak önce özgürleştirdiklerini yanıtını verdi.
Mesut Barzani, Irak’taki çatışmaların kısa bir süre içinde çözüleceğine de inanmadığını kaydetti.

“TÜRKİYE AB’NİN KOYDUĞU ŞARTLAR ALTINDA ÜYE OLMALI”

Barzani, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliği konusunda sorulan bir üzerine, “Umarım Türkiye AB’ye, Avrupa’nın koyduğu şartlar altında üye olur” dedi. Mesut Barzani, “Ne demek istiyorsunuz” sorusuna ise “Yani Türkiye’nin gerçek demokrasiye ulaşmasına yardımcı olacak” şeklinde yanıt verdi.

Haber7



Bu haber 1,110 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,747 µs