En Sıcak Konular

Frankfurt gösterilerine aşırı polis şiddeti

19 Mayıs 2012 14:07 tsi
Avrupa'nın para merkezi Frankfurt'ta kapitalizm karşıtı gösteri yapan 'Blockupy' eylemcileri polisin aşırı şiddet kullanmasından şikayetçi oldular.

AB tasarruf politikasına ve bankaların gücünün giderek artmasına karşı gösteriler düzenleyen kapitalizm karşıtı 'Blockupy' grubu, polisin kendilerine aşırı şiddet uygulamasından şikayetçi oldu. Blockupy temsilcileri, polisin küçük grupları keyfi olarak gözaltına aldığını ve kablo ipleriyle bağladığını bildirdi. Merkez istasyonda toplanan bazı grupların kıyafetleri farklı olduğu gerekçesiyle polis tarafından dağıtıldı.

Frankfurt Belediyesi tarafından gösterilere yasak getirilmesi ve açılan davalardan sonra Federal Anayasa Mahkemesinin de bu yasakları onaylamasına rağmen eylemciler gösteri eylemlerine devam ediyorlar. Avrupa Merkez Bankası EZB'nin bulunduğu semtte polis basınçlı su kullanarak göstericileri engelledi. Polisin verdiği bilgiye göre yasaklı bölgede 400 eylemci gözaltına alındı. Blockupy ise yaklaşık 500 kişinin tutuklandığını bildirdi.

Main nehri ve fuar alanlarında yürüyüş yapan bine yakın protestocu da polis tarafından dağıtıldı. Almanya'nın değişik bölgelerinden Frankfurt'a gelen yaklaşık 5 bin polis görev yapıyor. Şehrin merkez istasyonu polis gözetiminde ve şehir merkezine gelen 648 nolu otoyol da trafiğe kapatıldı.

Bankaların bulunduğu bölgede yüzlerce eylemci dört yol ağızlarını kapatarak trafiği engelledi. Birçok banka Çarşamba gününden itibaren merkez binalarını Pazartesi gününe kadar hizmete ya kısmen ya da tamamen kapattılar. Blockupy eylemcileri gösterilerinin hedefine ulaştığını düşünüyor. Kısa bir süre de olsa finans piyasası çalışamaz hale getirildi.

Gösterilere getirilen yasaklardan dolayı genel katılım önceden tahmin edildiği gibi büyük oranda gerçekleşmedi. Organizatörler gösterilere 40 bin kişinin katılmasını bekliyordu. Şu ana kadar katılımın 10 binle 20 bin arası olduğu tahmin ediliyor.

Bu haber 953 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,609 µs