En Sıcak Konular

Memur zammı bugün açıklanacak enflasyona bağlı

3 Temmuz 2007 16:36 tsi
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Bugün açıklanacak enflasyon rakamlarını gördükten sonra emekli ve memurlarımıza hangi oranda enflasyon farkı vereceğimizi belirleyeceğiz. 9 Temmuzdaki Bakanlar Kurulu Toplantısı’nda bunu değer

Bakan Şahin, Karabük’teki Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları Toplantı Salonu’nda, Hak-İş Konfederasyonu ile Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü’nün imza töreninde yaptığı konuşmada, kamu işçilerini ilgilendiren toplu sözleşmelere esas olmak üzere protokol imzaladıklarını söyledi.
     
Geçen haftalarda Türk-İş ile Ankara’da imzaladıkları protokolün benzeri ya da tamamen örtüşenini Hak-İş ile imzaladıklarını bildiren Şahin, şöyle konuştu:
     
"900 YTL’nin altında brüt ücret alan işçilere 50 YTL iyileştirme, 2007 yılı için ise yüzde 10 oranının altında olmayacak şekilde maaşlarına 140 YTL zam yapıldı. 2008’de ise ilk 6 ay yüzde 3, ikinci 6 ayda da yüzde 3 oranında zam verildi. Enflasyon farkı olursa, onu da vermeyi taahhüt ediyoruz. Artışlar, düşük maaş alan kamu işçisi arkadaşlarımıza oransal olarak daha fazla yansımaktadır. Biz de zaten böyle bir ücret politikasının daha doğru olacağı kanaatindeyiz. Bu noktada uzlaştığımızı ifade edebilirim.
     
Memurlarımız ve emeklilerimiz için yılbaşında öngördüğümüz birinci ve ikinci altı ayda yüzde 4’er olmak üzere bir artış vardı. Bugün açıklanacak enflasyon rakamlarını gördükten sonra emekli ve memurlarımıza hangi oranda enflasyon farkı vereceğimizi belirleyeceğiz. 9 Temmuzdaki Bakanlar Kurulu Toplantısı’nda bunu değerlendireceğiz"
     
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la dün Trabzon’da birlikte olduklarını, gelirken uçakta kısa bir değerlendirme yaptıklarını belirten Şahin, şöyle devam etti:
     
"Bana talimat verip bu konuyla ilgili çalışmamı istediler. Maliye Bakanımız ve devlet bakanlarımızla 9 Temmuzda yapacağımız Bakanlar Kurulu Toplantısı’na konuyu götüreceğim. Tabii ki, çalışanlarımız ve emeklilerimiz daha fazla maaş ve ücret alsınlar isteriz. Ancak, hepinizin bir ailesi var. Evinize giren aylık paraya göre harcamaları planlarsınız. Devletin de böyle bir bütçesi var, gelirlerimiz ve giderlerimiz de belli. Bakanlar Kurulu Toplantısı’nda bunu değerlendirirken çalışanlarımızın lehine kullanmaya çalışacağız." Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Salim Uslu da konfederasyonlarına bağlı kamu işletmelerinde çalışan 32 bin 182 işçinin protokol ile sözleşmeden yararlanacağını, bundan da mutluluk duyduklarını kaydetti.
     
Protokol, Bakan Şahin, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Uslu, Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası Genel Sekreteri Adnan Çiçek ve Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası Genel Sekreteri Erhan Polat tarafından bir grup işçinin de katıldığı törenle imzalandı.

milliyet



Bu haber 410 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,609 µs